20 / 04 / 2024

Antalya Kırcami imar

Antalya Kırcami imar

Muratpaşa Belediyesi’nce hazırlanan Kırcami Bölgesi 1/1000 ölçekli imar planı, 1 Haziran 2016 tarihinde askıya çıktı. Plan 30 Haziran 2016 tarihine kadar askıda kalacak.

Kırcami revize imar planı çalışması tamamlandı!

Muratpaşa Belediyesi Kırcami bölgesi planlamasında revize edilen 5 binlik plana uygun olarak 1/1000’lik plan çalışmasını tamamladı. Plan, yarın Büyükşehir Belediyesi Mayıs ayı Meclis toplantısında görüşülecek

Antalya Kırcami imar sorununda artık sona gelindi!

Antalya’nın kanayan yarası haline gelen Kırcami’nde artık sona gelindi. 18 uygulamasının ardından temel atma çalışmaları başlayacak ve Antalya’nın bir sorunu daha el birliği ile çözülmüş olacak.

Antalya Kırcami imar planında son durum!

Antalya Akdeniz Güncel Gazetesi'nin köşe yazarı isa Kavlak bugün köşesinde "Antalya'nın kördüğümü; Kırcami imarı" başlıklı yazısına yer verdi. İşte yazının detayları...

Sancaktepe’deki 23 dönümlük arazide imar krizi: İtiraz İBB Meclisi'nde reddedildi!

İSKİ’nin Sancaktepe’deki Ortadağ Tepesi Parkı’nın etrafında yer alan yaklaşık 23 dönümlük arazinin imar planlarına, Ömerli Barajı’nın koruma havzasında nüfus yoğunluğunu artacağına vurgu yaparak yaptığı itiraz, AKP-MHP grubunun oyları ile reddedildi.

Antalya yapılaşma sorunlarıyla gündemde! Kırcami imar planları yeni yargı sürecini bekliyor!

Antalya’da yapılaşma sorunlarının son zamanlarda en çok adını geçtiği Büyükşehir’in askı süresi ihlali ile bir kez daha iptal edilen Kırcami imar planları için yeni bir yargı süreci başlıyor.

Antalya Kırcami’nin imar planı sorunu çözüldü mü?

Antalya'da Muratpaşa ilçesinde bulunan Kırcami bölgesini de kapsayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planının hazırlanacağı bildirildi. 

Antalya Muratpaşa'daki imar meselesi çözümüne ulaştı! Muhittin Böcek teşekkür etti!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Muratpaşa ilçesindeki Kırcami bölgesinde uzun zamandır devam eden imar meselesinin çözülmesine yönelik teşekkür etti.

Antalya Kırcami imar planı evet oyu aldı!

Antalya Kırcami'nin imar planı için oylama yapıldı. Muratpaşa Belediyesi’nin imar plan çalışmaları için yaptığı referandumda 4 bin 527 ‘Evet’, 692 ‘Hayır’ oyu çıktı. 

Antalya Kırcami'nin imar planları halk oylamasına sunulacak!

Antalya Kırcami'nin imar planları halk oylamasına göre belli olacak. Halk oylamasının 2 Ocak'ta yapılacağı belirtildi.

Antalya'da imar planları iptal edilen mahalle sakinleri eylem yaptı!

Antalya'da Kırcami Mahallesi sakinleri imar planlarının iptal edildiği gerekçesiyle protesto gösterisi gerçekleştirdi.

Muratpaşa Kırcami’de ilk inşaat için ruhsat verildi!

Antalya Muratpaşa Belediyesi, Kırcami bölgesinde hayata geçirilecek imar planları kapsamında ilk inşaatın ruhsatını yüklenici firmaya teslim etti. 

Deniz Köken: Köylerdeki imar problemiyle ilgili çalışıyoruz!

Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, "Köylerdeki imar problemiyle ilgili genel olarak çalışıyoruz" dedi.

Adil Karaismailoğlu: Şehirlerimizde büyük bir imar, inşa ve ihya seferberliği başlattık!

Siirt'teki temaslarına devam eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada, "Terör mağduru olan bölgeleri yeniden yapılandırıyoruz. Mağdur vatandaşlarımızın zararlarını karşıladık. Şehirlerimizde büyük bir imar, inşa ve ihya seferberliği başlattık" dedi.

Antalya Duraliler'in imar planına meclisten onay!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kepez İlçesi Duraliler Mahallesi’nde mahkeme kararı ile plansız kalan bölgeyi mahalle sakinlerinin isteklerine göre yeniden planladı. Yeni imar planı Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nce onaylandı. 

Sakarya Rüstemler'de en büyük sorun imar!

Sakarya Rüstemler mahallesi muhtarı Yakup Işık, bölgedeki sorunlarını ve beklentilerini anlattı. Işık, Rüstemler'de en büyük sorunun imar olduğunu söyledi.

Sinop’un en büyük sorunu 'imar planı yoksunluğu'!

Sinop Belediye Başkanı seçilen Barış Ayhan, Sinop’un en büyük sorununun 'imar planı yoksunluğu' olduğunu söyleyerek,''Sinop’un yeni imar planının da Aralık 2019’da yapılması planlanıyor'' dedi.

Antalya Kırcami imar Haberi

Antalya Kırcami imar

Doğuyaka, Topçular, Mehmetçik, Güzeloluk, Zümrütova, Yeşilova, Kırcami, Alan Mahalleleri’nin tamamı ile Çağlayan ve Güzeloba Mahalleleri’nin bir bölümünü kapsayan Kırcami Bölgesi 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı, 1 Haziran 2016 tarihinde Muratpaşa Belediyesi’nde askıya çıktı. Muratpaşa Belediyesi’nce hazırlanan Kırcami Bölgesi 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı, 30 Haziran 2016 tarihine kadar askıda kalacak.

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

İtiraz olmaması halinde, plan, askıdan indiği tarihten itibaren kesinleşecek. İtiraz olması halinde ise önce Muratpaşa Belediye Meclisi’nde sonrasın da Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nde değerlendirilecek. Meclislerin vereceği karar doğrultusunda, plan kesinleşecek ya da itirazın kabul edilmesi halinde, değişikliğin ardından parçacıl olarak hazırlanacak plan tekrar askıya çıkacak.

PLANIN ARDINDAN PARSELASYON

1/1000 ölçekli uygulama imar planının kesinleşmesinin ardından parselasyon çalışmaları tamamlanıp, Muratpaşa Belediyesi Encümeni’nin onayına sunulacak. Parselasyon Planı, Büyükşehir Belediyesi’ne kontrol amaçlı olarak...