29 / 03 / 2024

antalya konut satış istatistikleri

antalya konut satış istatistikleri

Antalya’da konut satışları yüzde 5.7 oranında yükseldi.  ÖSSE Mimarlık Yönetim Kurulu Başkanı Önder Baş, en yoğun talebin, Döşemealtı ve Konyaaltı bölgelerinde olduğunu açıkladı. 

Antalya'nın 2040 yılına kadar 952 bin yeni konuta ihtiyacı var!

Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Karataş, Antalya'nın 2040 yılına kadar 952 bin yeni konuta ihtiyacı olduğunu söyledi..

Antalya yabancı yatırımcıya 747 konut satışıyla lider!

Konut satışları ocakta yüzde 17,8  düşüşle 80 bin 308 oldu. Yabancı yatırımcılara yapılan 747 konut satışı ile ilk sıra Antalya'nın oldu.

Antalya’da tersine göç başladı! Yabancıya konut satışı yüzde 29,23 azaldı!

İkamet iznine sahip yabancı uyruklulardan 17 bini son 4 ayda Antalya’yı terk etti. Ayrıca, yılın başından bugüne kadar gidenlerin oranı yüzde 16’ya ulaştı ve yabancıya konut satışı ise yılın 9 aylık döneminde yüzde 29,23 oranında düştü.

İstanbul, yabancıya konut satışında Antalya’yı solladı!

2022-2023 yıllarında, özellikle Rus ve Ukraynalı göçü sebebiyle yabancıya konut satışında ilk sıradaki Antalya, konut fiyatlarındaki fahiş artış ve aynı zamanda, Rusların Dubai gibi kentlere yönelmesi sebebiyle İstanbul'dan sonra ikinci sıraya düştü. Ancak 8 aylık toplamda Antalya ilk sıradaki yerin

Yabancıya konut satışında Antalya ilk sırada!

Türkiye'de yabancılara konut satışı, 2023 yılı temmuz ayı itibarıyla yüzde 43,9 oranında düşüşle 22 bin 76 oldu. Yabancılar konut alımında en çok Antalya ilini tercih etti.

Yabancıya konut satışında zirve Alanya’nın! Konutların değeri 3 yılda yüzde 750 arttı!

Antalya’da yabancıya konut satışta Alanya zirveye oturdu. 2023 yılında sıfır 100 metrekare bir daire yaklaşık 5.000.000 lira ile 6.000.000 TL arasında satıldı. Böylece son 3 yıldaki değer artışı oranı yüzde 750 - 850 arasında değişiyor.

Yabancılara konut satışında patlama! İşte ilk sıradaki il

Yabancılara yapılan konut satışları şubat ayı itibari ile bir evvelki senenin aynı ayına oranla yüzde 27 gerileyerek 3 bin 350 oldu. Antalya'yı sırasıyla bin 133 konut satışı ile İstanbul ve 225 konut satışı ile Mersin takip etti. Ülke uyruklarına nazaran en çok konut satışı Rusya Federasyonu'na old

Yabancıya konut satışında rekor kırıldı! Türkiye'deki konutlara akın ettiler! 

Türkiye'de 2022'de yabancılara yapılan konut satışı önceki seneye göre yüzde 15,2 artarak rekora ulaştı. 2022 yılında Ruslar Türkiye'de konuta akın ederken, Antalya'da satılan her üç konuttan biri yabancılar tarafından alındı. İşte ayrıntılar...

O ilde yabancıya konut satışına karşı imza kampanyası başlatıldı! 

Sosyal medya üzerinden organize olan bir grup, Antalya’da yabancılara konut satışının yasaklanması için imza kampanyası başlattı. Başlatılan imza kampanyası 10 bine ulaştı. 

Yabancıya konut satışı yüzde 26,9 arttı! O ilde her üç konuttan biri yabancıya satıldı!

Yabancılara yapılan konut satışları 2022'nin ilk 10 ayında, 2021'in aynı dönemine göre yüzde 26,9 yükseldi. Antalya'da ise satılan her üç konutun biri yabancılar tarafından alındı. İşte yabancıya konut satışındaki son durum...

Yabancıya konut satışı yıl sonunda rekor kıracak! Yabancılar Türkiye'ye akın ediyor!

Antalya, yabancıya konut satışında 68 ay sonra megakent İstanbul'u geride bıraktı ve aylık bazda zirveyi gördü. İşte yabancıya konut satışının Temmuz 2022 karnesi...

Antalya'da yabancıya konut satışı giderek artıyor!

Antalya'da yabancıya konut satışları giderek artıyor. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin, kent genelinde yabancıya yapılan konut satışlarını değerlendirdi.

Yabancıya konut satışlarında hangi şehirler ilk sırada?

Türkiye'de yabancıya yapılan konut satışları giderek artıyor. İstanbul'dan sonra Antalya yabancıya konut satışında talep gören şehirler arasında yer alıyor.

Antalya yabancıya konut satışında rekor kırdı!

Antalya'da 7 ay içerisinde 7 ayda yabancılara 4 bin 921 adet konut satıldı. Bu rakamla tüm zamanların rekoru kırıldı. 

antalya konut satış istatistikleri Haberi

antalya konut satış istatistikleri

24 Haziran’da yapılan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerinden sonra Antalya’daki konut satışlarının yüzde 5.7 arttığını ifade eden ÖSSE Mimarlık Yönetim Kurulu Başkanı Önder Baş, “Türkiye’de ve dünyada her ne yaşanırsa yaşansın, Antalya’da inşaat sektörüne dair yatırımlar hiçbir zaman durmaz” diye açıklama yaptı. 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre ekonominin yatırımla büyüyeceğini ve yatırımlarının devam edeceğini de sözlerine ekleyen Önder Baş, “Özellikle villa satışlarına olan talep arttı. Seçim sonrası oluşan güven ortamı piyasalara olumlu yansıdı. Antalya’da emlak piyasası her koşulda rağbet görüyor. İnşaatlar yaz-kış aralıksız devam ediyor. En yoğun talep, Döşemealtı ve Konyaaltı bölgelerinde” dedi. 

Önder Baş, Türkiye genelinde konut fiyatlarında yüzde 6 büyüme varken Antalya’daki büyüme oranının yüzde 19 olduğunu, geçen yıl Şubat ayında Antalya metrekare fiyatının ortalama bin 860 lira iken...