25 / 04 / 2024

antalya müze

antalya müze

Antalya Büyükşehir Belediyesi turizm kenti Antalya’ya 7 yeni müze kazandırmak için kolları sıvadı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yapacağı 2 yeni müze ile toplamda 9 yeni müze açılacak. Antalya müzeleriyle anılacak.

Antalya'da müze ve ören yerlerine saat ayarı yapıldı!

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Antalya' da müze ve ören yerlerine saat ayarı yaptı. Antalya'daki müze ve ören yerleri ziyaret saatleri yaz sezonuna göre değiştirildi.

Antalya Kent Bellek Müzesi hizmete girdi!

Antalya 'ya yakışan Kent Bellek Müzesi, 3 katlı binada yenilerek Antalyalılara hizmete hazır hale getirildi. Kent Bellek Müzesi ziyaretçileri, müzedeki eserlerin orijinallerine dokunmayıp, sadece dijital görüntülerinden faydalanabilecek.

Antalya 3. Etap Raylı Sistem Projesi'nde Varsak-Müze arası bağlantı sağlandı! 

Antalya'da devam eden 3. Etap Raylı Sistem Projesi'nde Varsak-Müze arası raylarla bağlantı sağlandı. 

Kaş Devlet Hastanesi binasının müze olması talebi mecliste!

Antalya'nın Kaş ilçesindeki antik Antiphellos yerleşkesi içinde bulunan eski Kaş Devlet Hastanesi binasının müze olmasına dair yürütülen çalışmalar meclis gündemine taşındı. CHP'li Zeybek, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Dünyanın müze konseptli ilk caddesi ihaleye çıkıyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Ali Çetinkaya Caddesi’ni dünyanın ilk müze konseptli caddesi haline getirecek ve bambaşka bir çehreye kavuşturacak Doğu Garajı ve Çevresi Kentsel Tasarım Projesi’ni 11 Ocak’ta ihaleye çıkarıyor.

Antalya Müzesi'nin alanı genişletiliyor!

ATSO’nun iki ayrı meslek komitesi Antalya Müzesi alanın fiziki yetersiz olduğunu belirterek, Müze’nin yanındaki Meteoroloji ve Karayolları sosyal tesisleri alanının müzeye bırakılmasını istedi.

Antalya'ya 9 yeni müze geliyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi turizm kenti Antalya’ya 7 yeni müze kazandırmak için kolları sıvadı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yapacağı 2 yeni müze ile toplamda 9 yeni müze açılacak. Antalya müzeleriyle anılacak.

Antalya'ya iki müze geliyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Turizm ve Müzeler Daire Başkanlığı için izin çıktı. Menderes Türel, müze konusuna atılacak ilk adımların Kent Müzesi ve Türk-İslam Eserleri Müzesi olduğunu açıkladı.

Kepez Dokuma Fabrikası müze olacak!

Kepez Belediyesi, Dokuma Fabrikası kompleksini ve mevcut imar planındaki 238 dönümlük park alanını, kendi imkanlarıyla müze, bilim, kültür, sanat merkezi ve kent parkı olarak Antalya’ya kazandırıyor.

Haleplibahçe Müze Kompleksi'nde sona gelindi!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Türkiye'nin en büyük müze kompleksi olan Haleplibahçe Müze Kompleksi'ni gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Haleplibahçe Müze Kompleksi açılış tarihi!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Türkiye'nin en büyük müze kompleksi olan Haleplibahçe Müze Kompleksi'ni gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

İnönü Müze Evi işlev kazanacak!

İnönü Vakfı Başkanı Özden Toker’le birlikte İsmet İnönü’nün doğduğu evi gezen Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, müze evin daha işlevsel hale gelmesi için birlikte hareket etme kararı aldıklarını söyledi.

Haleplibahçe Müze Kompleksi 2 ay sonra açılacak!

Hizmete açıldığında Türkiye'nin en büyük müzesi unvanına sahip olacak "Haleplibahçe Müze Kompleksi"nde, teşhir edilecek yaklaşık 10 bin eserin bulunduğu döneme ilişkin görsel canlandırmalar yer alacak

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan Şehitler Abidesi müze inşaatı açıklaması!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, 2007 yılında yapılan protokol ile Şehitler Abidesi'nin bulunduğu alanı Kültür ve Turizm Bakanlığı'na devrettiklerini belirterek "Müze inşaatıyla bir alakamız yoktur" dedi..

Tarihi Sirkeci Garı müze oluyor!

Tarihi Sirkeci Garı, müze olarak yeniden düzenleniyor. Karar İBB Meclisi'nde onaylandı, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a yetki verildi..

antalya müze Haberi

antalya müze


Her yıl yerli ve yabancı 20 milyonun üzerinde turisti ağırlayan Antalya’ya yeni müzeler geliyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi kısa vadede Kent Müzesi, Türk ve İslam Medeniyetleri Müzesi, Nekropol Müzesi, Evrenseki Yörük Müzesi, Sinema Müzesi, orta vadede Doğa Tarihi Müzesi, Doğa Temalı Eğlence Merkezi oluşturacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı ise Etnografya Müzesi ve Mevlevihane’yi Antalya’ya kazandıracak, Antalya Müzesi’nin yenilenmesini sağlayacak. 

ANTALYA KENT MÜZESİ

Antalya Kent Müzesi, Büyükşehir Belediyesi ve Kent Konseyi'ne bağlı olarak çalışacak. Türkiye’nin en iddialı Kent Müzesi Projesi büyük bir kültür, sanat, rekreasyon ve yeşil alan projesi olarak Antalya’ya ve turizme canlılık kazandıracak. Tarihi Belediye Binası, şu anki Fen İşleri, Çevre Sağlığı binaları, Kapalı Spor Salonu, yıkımına başlanan Atatürk Stadyumu alanı, Bülent Ecevit Kültür Merkezi ve Karaalioğlu Parkı, Antalya Kent Müzesi...