19 / 04 / 2024

antalya otelleri

antalya otelleri

Salgının vurduğu sektörlerden olan turizmde kredi borçları artıyor. Bankalar, geçen yıl kredi borcu yüzde 17 artarak 6,7 milyar dolara ulaşan Antalya’daki otelleri takibe aldı. Sektör ise kredilerde yeniden yapılandırma istiyor. Yoksa otellerin el değiştirebileceği ifade ediliyor.

Antalya otel yatırımlarına doydu!

Cornelia Diamod Genel Müdürü Zafer Alkaya, turizm sektöründen ve Antalya bölgesindeki yatırımlardan bahsetti.  Alkaya, ''Antalya’nın yeni yatırıma ihtiyacı yok. Sadece Antalya’da 600 kadar 5 yıldızlı otel var'' diye konuştu.

Antalya'nın tesisleri mimarisiyle göz dolduruyor!

Antalya'da turist çekme mücadelesi ile farklılık oluşturma çabasına giren turizm yatırımcıları, sundukları hizmet ve konforun yanı sıra işletmelerindeki mimariyle de turistlerin dikkatini çekiyor.

Antalya'da Rus turist kaybı 1 milyon!

Antalya'ya gelen yabancı turist sayısı 5 aylık dönemde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10,3 azaldı. Rus turist sayısı ise yüzde 32,4 geriledi.

Demre'de otel ve tatil köyleri kurulacak!

Antalya Demre’deki yeni turizm tahsis alanında 8 firma tarafından 5 bin yatak kapasiteli otel ve tatil köyleri kurulacak. Demre-Beymelek arasındaki turizm alanında zaman içinde 25 bin yatak kapasitesine ulaşılacağını ifade etti.

Antalya otellerine Rusya'dan hiç rezervasyon yok!

Şubat’ın ortasına geldik. Rusya’dan tek bir rezervasyon yok. Batı ile çalışan tur operatörleri de bunu fırsat bilip indirim istedi. Mecburiyetten % 25 hatta % 40 indirim yapan tesisler var.

Antalya'nın simgesi yarışmayla belirlenecek!

Antalya'nın simgesinin yarışmayla seçilmesi, seçilen simgenin Masadağı'nda Antalya'nın tamamını gören bir alanda konuşlandırılması çalışmalarını yürütmesi için Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'ye yetki verildi.

Antalya 37 proje için teşvik belgesi aldı!

Bu yıl toplam 62 bin yataklık proje için alınan teşvik belgelerinin yarışı İstanbul ve Antalya'daki yatırımlara gitti. 2014 döneminde 55 yeni yatırım yapılacak otel sayısı 243'e çıktı.

Antalya'da oteller yeni yılı sakin geçirecek!

Antalya'da geçtiğimiz yılbaşı dönemlerinde yüzde 90'ın üzerinde doluluğa ulaşan oteller, bu yıl yüzde 50-60'larda kaldı...

Menderes Türel: Antalya her yeriyle turizmin bir parçası olacak!

Turizmi 12 aya yaymayı planladıklarını anlatan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya’nın değişeceğini ve yenileneceğini, sadece sahilleriyle değil, her yeriyle turizmin bir parçası olacağını söyledi.

En genç oteller Antalya'da!

En genç oteller Antalya'da. KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı'ndan belgeli otellerin işletmeye giriş tarihlerine göre sıralamasında en genç tesisler Antalya'da, en yaşlı oteller ise istanbul'da bulunuyor.

En yaşlı oteller İstanbul'da yer alıyor!

"Geleceğin Turizmi, Turizmin Geleceği" başlıklı rapora göre, Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan belgeli otellerin işletmeye giriş tarihlerine göre sıralamasında en genç tesisler Antalya'da, en yaşlı oteller ise İstanbul'da yer alıyor.

Otelcilik sektöründen 20 milyar liralık kredi hacmi!

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) tarafından hazırlanan "Geleceğin Turizmi, Turizmin Geleceği" başlıklı rapora göre, Türkiye'nin turizmde geleceğe yönelik hazırlık sürecinde öncelikli konuların başında yenileme yatırımları geliyor

Tuncay Şahin: İstanbul ve Antalya'da otellere talep çok güzel!

Emlakkulisi.com ev sahipliğinde gerçekleşen 8. Konutta Satış ve Pazarlama Buluşmaları kapsamında konuşan Remax Tuncay Şahin; İstanbul ve Antalya'da otellere olan talepten bahsetti. Otelciliğin detaylarına değindi...

Antalya'da artık otel yerine kiralık daireler tercih ediliyor!

Yılda 12 milyon turisti ağırlayan Antalya'da tatilcilerin artık oteller yerine konutlarda kaldığını ifade eden Antalya Emlakçılar Odası Başkanı Şeref Sağlam, bu durumun emlak sektörüne de hareketlilik getirdiğini söyledi.

Avrupalılar Antalya’ya akın ediyor! Otellerde boş yer kalmadı, Antalyalı emekliler otelleri kapattı!

AB ülkelerindeki doğal gaz maliyetlerinin yüksek olması ve TL’nin yabancı para birimleri karşısında değer kaybı nedeniyle Türkiye Avrupalıların çekim merkezi haline geldi. Özellikle Avrupalı emeklilerin kışı Türkiye’de geçirmek için Antalya’da otelleri kapattığı belirtiliyor.

Antalya Nirvana Cosmopolitan Otel açıldı!

Ünlü otel zinciri markası Kilit Grup, 21’inci oteli için Antalya’da açtı. Kilit Grup Yönetim Kurulu üyesi Tolga Kilit, pandemiden sonra otelleri etap şeklinde açmayı düşündüklerini söyledi.

Antalya'da 5 yıldızlı oteller harabeye döndü!

Antalya'nın bir döneminin gözde otellerinden Divan Talya ve Ofo otelleri harabeye döndü.Hayalet yapıya dönen binalar bölge halkını tedirgin ediyor. 

Cornelia Otelleri'nden Belek'e 5 bin kişilik kongre merkezi!

Cornelia Otelleri Grubu, Antalya Belek'te 5 bin kişilik ileri teknoloji uluslararası kongre merkezi yatırımı yaptı. Kongre merkezi tamamlandığında Türkiye'nin en ileri teknoloji ve büyük kongre merkezi olacak. Merkez için yaklaşık 50 milyon dolar yatırım ön görülüyor. 

Delphin Otelleri’nin sahiplerinden 4 kişi gözaltında!

Antalya'daki Delphin Otelleri’nin sahipleri arasında bulunan Ufuk Cömertoğlu, oğlu Alper Cömertoğlu, Mine Cömetoğlu ve Egemen Çömertoğlu FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alındı.

Balkan otelleri Antalya'da yenilenecek!

Antalya'da 21-24 Ocak 2015 tarihlerinde Expo Center'da düzenlenecek 26.Anfaş Hotel Equipment Uluslararası Konaklama ve Ağırlama Ekipmanları İhtisas Fuarı'na, bu yıl yurt dışından 150'nin üzerinde otelin yöneticisi katılacak .

Tuncay Kilit: Antalya'ya büyük bir eğlence parkı yapacağız!

Bünyesinde Crystal Otelleri de bulunduran Galeri Kristal Başkan Yardımcısı Tuncay Kilit, Antalya'ya büyük bir eğlence parkı yapacaklarını söyledi. Kilit, Antalya'nın Disneyland olması için, Disneyland yetkilileri ile görüşmelerinin sürdüğünü de ifade etti

Antalya'da Disneyland gibi eğlence parkı yapılacak!

BÜNYESİNDE Crystal Otelleri de bulunduran Galeri Kristal'in Başkan Yardımcısı Tuncay Kilit, Antalya'ya büyük bir eğlence parkı yapacaklarını söyledi. Eğlence parkı için 400 milyon dolar harcanacak...

Dünyanın en iyi otelleri seçildi!

CORALTravel'ın, 27 ülkede onbinlerce müşterinin katılımıyla yapılan ve dünya çapında otellerin yarıştığı 2013 ün en iyi otelleri listesinde ilk 100 arasına Antalya bölgesinden 50 otel girdi...

Türkiye'nin en beğenilen otelleri Limak Turizm'den çıktı!

Türkiye’nin en büyük otel zincirlerinden biri olan Limak Turizm Grubu’ nun Antalya’da bulunan 4 oteli, Otelpuan.com üyeleri tarafından Türkiye’ nin en beğenilen otelleri seçildi.

Cornelia Otelleri yıllık yüzde 80 doluluk oranına ulaştı!

Antalya Belek bölgesinde konumlanan Cornelia Otelleri, 2013 yılını bölge ortalamasının yüzde 16 üzerinde kapatarak yıllık yüzde 80 doluluk oranına ulaştı Turist sayısı artarken doluluk oranı düştü

Hilton Bursa, Türkiye 'nin en iyi yönetilen şehir otelleri arasında yer aldı!

2010 yılından beri verilen OM Awards, Antalya Mardan Palace 'da yapılan törenle verildi. Hilton Bursa, Türkiye 'nin en iyi yönetilen şehir otelleri arasında yer aldı.

Antalya'daki lüks otellerde kral suitlerin geceliği 3 bin 500 dolardan başlıyor!

Lüks otelleri ile ünlü Antalya'da 5 yıldızlı otellerde ihtişamlı kral suit ve villalarının gecelik fiyatı 7 bin lira ile 45 bin lira arasında değişiyor. Kişiye özel tatil anlayışıyla hazırlanan oda veya villalarda genelde geniş ailelerin konakladığı belir

antalya otelleri Haberi

antalya otelleri

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) verilerine göre Türkiye’nin lokomotif sektörlerinden turizmin kredi borcu, 16,5 milyar dolara yükseldi. Dünya'dan Fikri Cinokur'un haberine göre; bankaların, Kovid-19 salgınından en fazla etkilenen sektörlerden turizm sektörünün belirleyicisi Antalya’yı takibe aldığı, sektörün de kredilerde yeniden yapılandırma beklediği ifade edildi. 

Aksi takdirde otellerin el değiştirebileceğini belirten Yatırım Danışmanı Feti Kuyucu, BDDK verilerine göre 2019 Eylül-2020 Eylül döneminde toplam turizm kredilerinin yüzde 10 artarak, 14,9 milyar dolardan 16,5 milyar dolara yükseldiğini dile getirdi. Antalya’da ise 2019’da 5,7 milyar dolar olan sektörün kredi borcunun 2020’de yüzde 17 artışla 6,7 milyar dolara ulaştığını kaydeden Kuyucu, Antalya’da takipteki kredilerin ise yüzde 6 oranında olduğunu ve 961 milyon doları bulduğunu söyledi. 

“Toplam kredilerin yüzde 41’i Antalya’nın”

Antalya ve Muğla’nın turizm endüstrisinde özellikle...