19 / 04 / 2024

antalya rus turistler

antalya rus turistler

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Yusuf Hacısüleyman, Rusya pazarındaki daralma devam ederse yılın tamamında 1 milyona yakın Rus turistin eksileceğini bildirdi.

Rus turistler Antalya'dan vazgeçemiyor!

Antalya Valiliği ve Turizm Müdürlüğü tarafından açıklanan verilere göre 2014 yılında Antalya’ya gelen ziyaretçi sayısı geçen yıla göre yüzde 3,52 oranında (406 bin 192) artarak 11 milyon 941 bin 954’e yükseldi. Bunların çoğunu Rus turistler oluşturuyor.

Antalya'ya Haziran'da 676 bin 901 Rus turist geldi!

Antalya'da Rus turist sayısı giderek artıyor. 592 bin 164 Rus turistin geldiği Mayıs ayının ardından, Haziran ayında da 676 bin 901 Rus, tatil tercihini Antalya'dan yana kullandı

İstanbul, yabancıya konut satışında Antalya’yı solladı!

2022-2023 yıllarında, özellikle Rus ve Ukraynalı göçü sebebiyle yabancıya konut satışında ilk sıradaki Antalya, konut fiyatlarındaki fahiş artış ve aynı zamanda, Rusların Dubai gibi kentlere yönelmesi sebebiyle İstanbul'dan sonra ikinci sıraya düştü. Ancak 8 aylık toplamda Antalya ilk sıradaki yerin

Tabiri caizse akın Antalya'ya akın ettiler! Konuttan sonra yatırımda da rekor kırdılar

Ukrayna ile aralarında olan savaştan dolayı Türkiye'ye akın eden Rus vatandaşlar, Antalya'yı tabiri caizse bastılar. Antalya'da konut alımlarındaki rekorun akabinde Rus halkı  yatırımda da rekor kırdı.

Rus ve Ukraynalılar akın etti! Antalya'da kiralar 130 bine çıktı!

Rusya-Ukrayna savaşı sonrası bu iki ülkenin vatandaşları yaşamak için Antalya'ya gelmeye başladı. Bu göçle birlikte Antalya'da, deniz kenarındaki lüks dairelerin aylık kirası, 100 bin liranın üzerine çıktı. 

Türkiye'deki otellere ünlü firmadan Rus turist rezervasyonlarını iptal edin uyarısı

Antalya'da yaz sezonu öncesi Rusya, Ukrayna Orta Doğu ve Avrupa'dan tatil rezervasyonları gelmeye başladı. Bayramın yaklaşmasıyla canlanan iç pazara kötü haber ise ünlü tur firması TUI'den geldi. TUI, Rus turistleri veto etti.

Antalya'da kira bedelleri 3 kat arttı! Yabancıların yeni gözdesi!

En gözde tatil beldesi Antalya'da emlak piyasası hareketlendi. Rus ve Ukraynalı vatandaşların en çok tercih ettiği tatil beldesinde konut satışları arttı. Şubat ayında Antalya'da satılan evlerin dörtte birini Ruslar ve Ukraynalılar aldı. İşte detaylar...

Antalya Demre'de taş evlere Avrupalı turist ilgisi!

Antalya'nın Demre ilçesinde bulunan Beymelek taş evler, batı Avrupalı turistlerin ilgi odağı haline geldi. Bölgeye tatile gelen turistler Beymelek taş evlerde tarih ve doğayla vakit geçirmenin keyfini yaşıyor.

Kovid-19 Antalya'daki kiralık villalara talebi artırdı!

Kovid-19 salgını Antalya'daki villalara talebi artırdı. Sosyal izolasyona önem veren vatandaşlar, hem yerli hem de yabancı turistler, tatil tercihlerini villalara yöneltti...

Antalya'da oteller dolunca, evlere talep arttı!

Antalya'da turizm hareketi, kiralık evlere olan talebi artırdı. Otellerde yüzde 100 doluluğa ulaşılınca, turistler kiralık evlere yöneldi. 

Antalya Kemer’de 249 esnaf kepenk kapattı!

Antalya’nın en fazla Rus turist ağırlayan tatil beldesi Kemer’de 249 esnaf kepenk kapattı. Birçoğu ise kredilerle ayakta kalabiliyor.

Antalya Demre’nin çehresi değişecek!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Demre merkezinin çehresini değiştirecek meydan ve cadde yenileme projesini yaza kadar tamamlayacak. Turistler, yazın bambaşka bir Demre ile karşılaşacak.

Rus pilotun ailesine ev teklifi gündemde!

Rus uçağı pilotunun ailesine ev verme teklifi ardından MHP'nin kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk ettiği Antalya'nın Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, partisinden istifa ettiğini açıkladı.

Rus pilot, Antalya Kemer'deki ev teklifini reddetti!

24 Kasım'da düşürülen Rus savaş uçağı pilotunun ailesine Kemer'de ev vermeyi teklif eden Antalya'nın Kemer İlçe Belediye Başkanı Mustafa Gül, MHP’den ihraç istemiyle disipline sevk edildi. Rus pilotun ailesi ise Kemer'de ev teklifini reddetti.

Antalya Kemer Belediyesi'nden Rus pilotun ailesine ev!

Antalya'nın Kemer Belediyesi, düşürülen Rus uçağı pilotunun ailesine ev verecek. Kemer Belediye Başkanı MHP'li Mustafa Gül, Rus pilotun ailesine ev verme isteklerini Rusya'nın Antalya Başkonsolosluğu'na iletti.

antalya rus turistler Haberi

antalya rus turistler

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Yusuf Hacısüleyman, Rusya pazarındaki daralma devam ederse yılın tamamında 1 milyona yakın Rus turistin eksileceğini bildirdi.

Hacısüleyman, 2015 turizm sezonuyla ilgili kaygıların devam ettiğini, özellikle Antalya'nın ana pazarı konumundaki Rusya Federasyonu'nda yılın ilk 4 ayında meydana gelen azalmanın tahminlerinden bile fazla olduğunu söyledi.

Ocak ayından mayısın ortasına kadar Antalya'ya geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık 200 bin kadar az turist geldiğini belirten Hacısüleyman, "Bizim tahminimiz yılın tamamında yüzde 30, yani 1 milyon kişiye yakın Rus turistin eksilmesi yönünde" dedi."Ekonomik krizle boğuşan Rusya halkında kemer sıkma psikolojisinin devam ettiğini", bunun da oldukça kuvvetli bir psikoloji olduğunu ifade eden Hacısüleyman, "Rusya'daki tüketicilerde gelir düzeylerindeki azalmalara karşı harcamalarını kısma yönünde kuvvetli bir reaksiyon var. Öte yandan...