25 / 04 / 2024

antalya santral kentsel dönüşüm

antalya santral kentsel dönüşüm

Antalya'da 120 milyon liraya ihale edilen Kepez ve Santral Mahalleleri Kentsel Dönüşüm Projesi protokolü imzalandı.

Antalya Kepezaltı ve Santral'de dönüşüm tahliyesi başladı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin kentsel dönüşüm projesi uygulayacağı Kepezaltı ve Santral mahallelerinde Kasım 2015'te ön protokolün imzalanması ve hak sahiplerinin yetkilerini Büyükşehir Belediyesi'ne devretmesinin ardından, ikinci ve asıl sözleşmelerin de imzaları atılmaya başlandı.

Antalya Kepezaltı-Santral'de protokol hazırlığı!

Kentsel dönüşüm kapsamında riskli alan ilan edilen Kepezaltı‐Santral Mahalleri’nde hak sahipleriyle mülklerin yıkımı için yapılacak ön protokol dün meclisten geçti. protokol için Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ekici’ye yetki verildi.

Kepez ve Santral Mahallesi'nde kentsel dönüşüm ofisi açıldı!

Antalya’nın “Rüya Projesi” Kepez Santral Mahalleleri Kentsel Dönüşüm Ofisi açıldı. Projenin Antalya için önemine değinen Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel proje hayata geçtiğinde bölgenin değerinin 3 kat artacağını söyledi.

Antalya Kepez kentsel dönüşüm projesinde son durum ne?

Antalya'nın önemli gecekondu bölgesi olan Kepezaltı Mahallesi'nde bir kahve toplantısına katılan Antalya Bağımsız Milletvekili Adayı Hasan Subaşı "Bu iki mahallede ne yapılacaksa bunun kararını burada yaşayan halkın vermesi gerekir" dedi.

Kepezaltı ve Santral'in dönüşümünde yeni adım!

Kepezaltı ve Santral mahalleleri Bakanlar Kurulu Kararı'yla 'riskli alan' ilan edildi. Resmi Gazete'de yayımlanan kararla Büyükşehir Belediyesi'nin 2 mahallede uygulayacağı kentsel yenilenme projesinin ikinci aşaması da tamamlanmış oldu.

30 Ayda tamamlanması gereken kentsel dönüşüm projesi 7 yılda tamamlanmadı!

İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı, 30 ayda tamamlanması gereken, aradan 7 sene geçmesine rağmen bitmeyen Kepez-Santral Kentsel Dönüşüm projesindeki gecikmeyi TBMM'ye taşıdı.

Antalya'da 355 kentsel dönüşüm konutunun temeli atıldı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Antalya Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşüm projesi kapsamında 355 konutun temelini attı.

Antalya Kepez'in çehresi kentsel dönüşümle değişti!

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü kentsel dönüşüm projeleriyle ilgili yaptığı açıklamada, Antalya Kepez'de, kentsel dönüşüm projelerinin vatandaş eliyle yapıldığını söyledi.

Antalya Kepez Santral'de 472 aile dairelerine kavuştu!

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından, Kepez-Santral Mahalleleri Kentsel Dönüşüm Projesi’nde inşaatı tamamlanan 472 aileye evleri teslim edildi. 

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden kentsel dönüşüm toplantısı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde hayata geçecek kentsel dönüşüm çalışmalarına bütüncül yaklaşmak adına kentsel dönüşüm toplantısı düzenledi.

Kepezaltı-Santral Kentsel Dönüşüm projesinde kira yardımları ne oldu?

AK Parti Kepez İlçe Başkanı Bahattin Bayraktar, Kepezaltı-Santral kentsel dönüşüm projesinde kira yardımı sorunu ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Antalya Kepez kentsel dönüşüm projesinde kira yardımı krizi! 

Antalya'nın Kepez ilçesinde devam eden kentsel dönüşüm projesinde hak sahipleri kendilerine 5 aydır kira yardımı yapılmadığını dile getirdi. 

Antalya Balbey Kentsel Yenileme Projesi'ne start veriliyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, tarihi Balbey Mahallesi'nde uygulanacak Kentsel Yenileme Projesi ile ilgili çalışmalar hızla devam ediyor. Projeye bu yıl içerisinde başlanacağı açıklandı.

Antalya Kepez'de kentsel dönüşüm mağduriyeti!

Antalya’nın Kepez ilçesine bağlı Kepez ve Santral mahallelerinde sürdürülen kentsel dönüşüm projesinin bitirilememesi ve ödenmeyen kira yardımları sebebiyle vatandaşların mağdur oldu.

Antalya Kepez'de kentsel dönüşüm kabusa döndü!

Antalya’nın Kepez ilçesi, Kepez ve Santral mahallelerinde sürdürülen kentsel dönüşüm projesinin tamamlanmaması ve ödenmeyen kira yardımları sebebiyle vatandaşlar mağdur oluyor...

Kepezaltı ve Santral'de kira yardımı ödemeleri mecliste!

Antalya'nın Kepezaltı ve Santral Mahalleleri kentsel dönüşüm projelerindeki kira yardımı ödemeleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Arı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Antalya Kepezaltı ve Santral mahallelerinde kentsel dönüşüm mağduriyeti!

Antalya’nın Kepezaltı ve Santral mahalleleri kentsel dönüşüm projesi inşaatının zamanında tamamlanmadığını anımsatan CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, kira yardımı ödemelerini de alamayan vatandaşın mağdur edildiğini belirtti.  

Antalya Kepez-Santral Mahalleleri dönüşüm projesinde son durum ne?

Antalya Kepez-Santral Mahalleleri Kentsel Dönüşüm Projesinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Yapımı tamamlanan A parseldeki 606 dairenin anahtarlarını hak sahiplerine teslim eden Antalya Büyükşehir Belediyesi, önümüzdeki günlerde yapım çalışmaları tamamlanacak.

antalya santral kentsel dönüşüm Haberi

antalya santral kentsel dönüşüm

Antalya'da hak sahiplerine 5 bin 73 dairenin verileceği 120 milyon liraya ihale edilen Kepez ve Santral Mahalleleri Kentsel Dönüşüm Projesi'nin protokolü düzenlenen törenle imzalandı.


Büyükşehir Belediyesinde gerçekleştirilen ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in de katıldığı törende protokole ANTEPE Genel Müdürü Bahadır Yantaç ile Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas imza attı.


Türel, imza töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projesi Kepezaltı-Santral'in 2 milyon metrekareye yakın inşaat alanına sahip uzun vadeli bir proje olduğunu söyledi.


Böylesine büyük bir projenin altından kalkabilecek emlak konut sektöründeki tüm büyük yatırımcıları proje için çağırdıklarına işaret eden Türel, şöyle konuştu:


"Antalya Büyükşehir Belediye Meclisinden de bütün kararlarımızı geçirmek suretiyle ihaleye çıkmak gibi bir tercihte bulunduk. Kentsel Dönüşüm Kanunu kapsamında bu gibi projeleri ihale etme zorunluluğu...