27 / 04 / 2024

Antalya Şube Başkanı Mustafa Balcı

Antalya Şube Başkanı Mustafa Balcı

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Antalya Şube Başkanı Mustafa Balcı, Antalya'nın deprem master planını da kapsayan nazım imar planı yapılmadığı sürece Antalya'nın depreme hazır olduğunu söylemenin yanlış olacağını kaydetti.

İMO Şube Başkanı Orkun Kılıç: İmar barışı gibi uygulamalardan vazgeçilmeli!

İMO Şube Başkanı Orkun Kılıç, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Eskişehir Şubesi tarafından 69.Kuruluş Yıl Dönümü Geleneksel Oda Yemeği'nde yaptığı açıklamada imar barışı gibi uygulamalardan vazgeçilmesi gerektiğini dile getirdi. İşte konu ile ilgili detaylar...

Taksilerdeki indi-bindi ücreti yasal değil!

Tüketiciler Birliği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz, taksici esnafının kısa mesafede yolcudan aldığı indi-bindi ücretinin yasal olmadığını belirtti.

Uzman isimden kentsel dönüşüm yorumu! ‘Yüzde 49’a haksızlık oluyor’

Tüketiciler Birliği Derneği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz, kentsel dönüşüme ilişkin açıklamalarda bulundu. Gündüz, “Yıkmak için bir kişinin müracaatı yetiyorken yıkıldıktan sonra arazinin nasıl değerleneceği konusunda salt çoğunluğu göstermek bizce yanlış” diye konuştu.

İMO Kocaeli Şube Başkanı Akgün: ‘Kentsel dönüşümün önü açılsın’

İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şube Başkanı Ali Akgün, kentsel dönüşüm kanuna ilişkin yaptığı açıklamada, “İstanbul depreminde büyük bir felaket yaşamamak ve depremin çevre kentlere etkisinin daha fazla büyümemesi açısından zaman kaybetmeden kentsel dönüşümün önünün açılması lazım” dedi.

Memurlar dikkat! Tek tek açıklandı: Maaş zammı, kira yardımı ve ek gösterge düzenlemesinde son dakika!

Eğitim Bir Sen Antalya Şube Başkanı Eyüp Bülent Miran, Temmuz'da Memur maaşlarındaki yükseliş ve 3600 ek gösterge düzenlemesinin ve memurlara kira yardımı konularının TBMM’nin ilk işi olması gerektiğine dikkat çekti. İşte Miran'ın o açıklamaları...

Antalya Emlakçılar Odası Başkanı: Kiralar arttı, memurlar tayin istiyor! 

Antalya Emlakçılar Odası Başkanı İsmail Çağlar ile konut sektöründeki son durumu değerlendirdi. İsmail Çağlar, Antalya'da ev kiralarının arttığına dikkat çekti. İşte ayrıntılar...  

İşsiz inşaat mühendisi sayısı arttı mı?

İMO Antalya Şube Başkanı Mustafa Balcı, “Bu süreçte işini kaybeden meslektaşlarımızın sayısı her geçen gün biraz daha artıyor. Tasarım yapan bürolar yavaş yavaş kapanıyor, okulunu yeni bitiren meslektaşlarımızın iş bulmaları giderek imkânsızlaşıyor." dedi.

MMO’dan AVM’ler için uyarı!

Makina Mühendisleri Odası (MMO) Antalya Şube Başkanı Doç. Dr. İbrahim Atmaca, AVM'lerin tekrar açılmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Atmaca, ekstra önlemlerin alınması gerektiğini ifade etti ve tavsiyelerini açıkladı...

Mustafa Balcı: Depremde temel sorun yapı stokunun depreme dayanıksız olmasıdır!

İMO Antalya Şube Başkanı Mustafa Balcı, Deprem master planının yerel yönetimler tarafından uygulanması gerektiğini belirtti ve "Depremde en temel sorunun fay hatlarından değil, yapı stokunun depreme dayanıksız olmasından kaynaklanıyor" dedi...

Konyaaltı'nda daha önce bataklık olan yerlere 6 katlı binalar mı yapılıyor?

Jeoloji Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Bayram Ali Çeltik, Antalya'nın Kaş’tan, Gazipaşa’ya kadar deprem bölgesi olduğunu belirtti. Bayram Ali Çeltik, "Antalya olası bir depreme hazır değil" dedi...  

Antalya'da depreme karşı kentsel dönüşüm önlemi!

İMO Antalya Şube Başkanı Mustafa Balcı, Antalya’nın deprem kuşağında olduğunu ve sürekli artçı depremlerin meydana geldiğin söyleyerek kentsel dönüşümün önemine dikkat çekti.

Antalya’nın eski belediye başkanı Galip Kahraman’ın arazisi satıldı!

Antalya’nın eski belediye başkanı ve milletvekili Dr. Galip Kahraman’ın Antalya Valiliği’ne bağışladığı 3 bin 660 metrekarelik arazi ihale yoluyla bir şirkete satıldı.

İMO Başkanı Gökhan Çeliktürk’ten imar barışı açıklaması!

İmar barışından yararlanma süresinin Haziran ayı sonuna kadar uzatıldığını hatırlatan İMO Gaziantep Şube Başkanı Çeliktürk, "Herkesin yasal sınırlar içerisinde bu haktan faydalanmasını istiyoruz." diye konuştu.

Antalya Şube Başkanı Mustafa Balcı Haberi

Antalya Şube Başkanı Mustafa Balcı

Türkiye nüfusunun yüzde 95'ten fazlasının deprem tehlikesi altındaki yerlerde yaşadığını belirten İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Antalya Şube Başkanı Mustafa Balcı, Antalya'nın deprem master planını da kapsayan nazım imar planı yapılmadığı sürece Antalya'nın depreme hazır olduğunu söylemenin yanlış olacağını kaydetti. 


TMMOB İMO Şube yönetimi, Deprem Haftası nedeniyle basın toplantısı düzenlendi. Şube Başkanı Mustafa Balcı ve yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla yapılan toplantıda, topraklarımızın neredeyse tamamına yakın bir bölümünün deprem tehlikesi altında, nüfusumuzun da yüzde 95'ten fazlasının, büyük sanayi kuruluşlarımızın yüzde 75'inin deprem tehlikesi olan yerlerde yaşadığı açıklandı. 


İMO Şube Başkanı Mustafa Balcı, özel olarak deprem zararlarını azaltmak, genel olarak da diğer doğa olaylarının ortaya çıkaracağı zararlardan çok fazla etkilenmemek için bilinen mühendislik yöntemlerini kullanmanın son derece önemli, fakat yeterli olmadığını söyledi. 

Balcı, doğal olayların...