25 / 04 / 2024

antalya sulama çalışmaları

antalya sulama çalışmaları

DSİ Antalya 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür, yapımı devam eden göl ve su projelerinin inşaatları hakkında değerlendirmelerde bulundu. Özgür, "237 280 dekar tarım arazisini suya kavuşturarak çiftçimizin hayallerini gerçekleştireceğiz" dedi...

Antalya Demre'deki kaçak villa için yıkım çalışmaları başladı! 

Antalya Demre Üçağız Yarımadası'nda İngiliz Cloudya Jamey Hankes'in 10 yıl önce satın aldığı villanın yıkım çalışmaları başladı. Villa kısa süre içerisinde yıkılacak.

Antalya'da zemin etüt çalışmaları yetersiz mi?

Deprem kuşağında bulunan Antalya’da yapılaşma sürekli devam ettiği halde 2002’den bu yana bir etüt raporu hazırlanmadığını kaydeden Antalya Kent Konseyi Başkan Vekili Jeoloji Mühendisi Tunç Tarımcı, “Jeoloji çalışmaları yeniden yapılarak tüm kentin imar alanını güncellenmelidir” dedi. 

Antalya Zeytinköy’de dönüşüm çalışmaları hız kesmiyor!

Antalya'nın Muratpaşa ilçesine bağlı Zeytinköy bölgesinde şehirleşme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Silvan Barajı'nda dolgu çalışmalarının yüzde 97'si tamamlandı!

Türkiye'nin ikinci büyük sulama projesi olan Silvan Barajı'nda dolgu çalışmalarının yüzde 97'si tamamlandı...

Antalya'da 19 ilçeyi kapsayacak Yeni Ulaşım Ana Planı çalışmaları başladı!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya’yı planlı, kurallı, kimlikli bir şehir yapma hedefiyle çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda mevcut Ulaşım Ana Planı’nın 19 ilçenin tamamını kapsayacak biçimde yeniden yapılmasıyla ilgili çalışmalar başladı.

Antalya Elmalı Otobüs Terminali'nde kazı çalışmaları başladı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan Elmalı Otobüs Terminali projesinin temel kazı ve zemin çalışmaları başladı. 

Antalya Bisiklet Yolu projesi için çalışmalar başladı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Lara-Konyaaltı arasında kesintisiz bisikletli ulaşımı sağlayacak olan Bisiklet Yolu Projesi için çalışmalar başladı.

Antalya 3. Etap Raylı Sistem çalışmaları tam gaz!

Antalya'nın kamu kaynakları ile yapılmış en büyük projesi olan Varsak-Zerdalilik arasındaki 25 kilometrelik 3. Etap Raylı Sistem hattı çalışmaları tüm devam ediyor. 

Antalya 3. Etap Raylı Sistem hattında çalışmalar başladı!

Antalya'nın kamu kaynakları ile yapılmış en büyük projesi olan Varsak-Zerdalilik arasındaki 25 kilometrelik 3. Etap Raylı Sistem hattı çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. 

Finike-Elmalı-Korkuteli duble yol çalışmaları mecliste!

Antalya Finike-Elmalı-Korkuteli duble yol çalışmalarının durdurulduğu yönündeki haberler meclis gündemine taşındı..

Kepez-Santral dönüşüm projesinde temel atma çalışmaları sürüyor!

Antalya'da Kepez ve Santral mahallelerinde Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projesi hayata geçiriliyor. Kepez kentsel dönüşüm projesinde temel atma çalışmaları sürüyor. 

Akdeniz Sahil Yolu'nda çalışmalar tam gaz!

Akdeniz Sahil Yolu'nda çalışmalar tam gaz devam ediyor. Mersin ve Antalya arasındaki mesafayi 4 saate indircek olan Akdeniz Sahil Yolu ile otomobil sürücüleri yolda 7-8 saat süre harcamaktan kurtulacak.

Antalya Kepez-Santral projesinde hafriyat çalışmaları başladı!

Türkiye’nin en büyük ve sorunsuz kentsel dönüşüm projesi Kepez-Santral projesinde hafriyat çalışmaları başladı

antalya sulama çalışmaları Haberi

antalya sulama çalışmaları


DSİ Antalya 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür, yapımı devam eden göl ve su projelerinin inşaatları hakkında değerlendirmelerde bulundu.


DSİ’nin bu yıl 60’ıncı yılını kutladığını belirten DSİ Antalya 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür, “Dolayısı ile 2014 yılı bizim için daha da değerli ve hedefleri daha yüksek bir yıldır. Tarımın yaygın olduğu bu coğrafyada kalkınmanın sulama ile olduğunu biliyoruz. Antalya ilimizde özellikle sulu tarımının modern sistemler kullanarak yapıldığında son derece verimli neticeler elde edildiğini gözlemliyoruz. Bu doğrultuda inşaatı devam eden göl ve su projelerimiz ile 237 280 dekar tarım arazisini suya kavuşturarak Antalyalı çiftçimizin hayallerini gerçekleştirme gayreti ve çabası içerisindeyiz” dedi.


Özgür; Antalya’da 2014 yılında bitirilmesi hedeflenen inşaatların tamamlanarak Antalyalı vatandaşların istifadesine sunulacağını belirterek, yapımı devam eden göl ve su inşaatlarında incelemelerine de...