28 / 03 / 2024

antalya tapınaklar bölgesi ne zaman açılacak

antalya tapınaklar bölgesi ne zaman açılacak

Dünyaca ünlü Antalya Side'de tapınaklar bölgesinde tarihi eserler restorasyonun mart ayında sona ereceği bildirildi. 10 ay önce tapınaklar bölgesinde başlayan restorasyon çalışmalarının yüzde 90 oranında tamamlandığı belirtiliyor...

Son dakika! Bakan Yerlikaya duyurdu: Antalya'nın 4 ilçesi afet bölgesi ilan edildi!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yaptığı son dakika açıklamasında Antalya'da yaşanan aşırı yağış ve fırtına sonrası Muratpaşa, Kepez, Serik ve Aksu ilçelerinin 'Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi' ilan edildiğini duyurdu. 

Antalya'nın konuttaki yeni cazibe merkezi Altıntaş bölgesi oldu!

Antalya Müteahhitler Derneği Başkanı Atılgan Sert, konut sektörünü ve Antalya'daki konut talebini değerlendirdi. Sert, Antalya'nın inşaat sektöründeki yeni cazibe merkezinin Aksu ilçesine bağlı Altıntaş bölgesi olduğuna da dikkati çekti.

Antalya Organize Sanayi Bölgesi'nin değerinde rekor artış!

Antalya Organize Sanayi Bölgesi yönetimi fabrikaların değerinin çok altında satıldığını öne sürerek başlattığı hukuki mücadeleyi kazandı. Süreç sonucunda OSB'de bulunan arsaların değeri yüzde 100'den fazla arttı. 

Antalya Bozdağ Gecekondu Önleme Bölgesi cazibe merkezi olacak!

Antalya Demre Belediyesi tarafından  Karabucak Mahallesi'nde bulunan Bozdağ Gecekondu Önleme Bölgesi'nde başlatılan çalışmalar sonucunda alanın cazibe merkezi olması planlanıyor. 

LG, Akdeniz Bölgesi’nin en büyük LG mağazasını Antalya Muratpaşa'da hizmete açtı!

Teknoloji Lideri LG, 2021'i yeni bir yatırımla karşılayarak Akdeniz Bölgesi’nin en büyük LG mağazası olan Antalya Dapa LG Brand Shop’u, Antalya Muratpaşa’da açtı...

Antalya Serbest Bölgesi'ne 14 milyon dolarlık yeni rıhtım düzenlemesi!

Antalya Serbest Bölgesi, hayata geçirilmesi planlanan 14 milyon dolarlık yeni rıhtım düzenlemesi projesinde müteahhitlere teklif verildi.

Antalya'da bazı alanlar OSB teknoloji geliştirme bölgesi oldu!

Antalya'da bazı alanlar OSB teknoloji geliştirme bölgesi  olarak tespit edildi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı.

Antalya Best Western VIB açıldı!

Antalya Organize Sanayi Bölgesi otel ve sosyal tesislerinin açılış töreni gerçekleşti. Best Western VIB, tasarımı ve sunduğu hizmetlere tam donanımlı bir iş ve teknoloji oteli oldu.

Antalya OSB 900 dönüm büyüyecek!

ANTALYA Organize Sanayi Bölgesi'nin 2017 yılı tahmini bütçesi 189 milyon 815 bin TL olarak belirlenirken, bölgenin 900 dönüm daha büyütülmesine karar verildi.

Antalya gayrimenkul alanında cazip yatırım bölgesi haline geldi!

Kalme Kurumsal Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık İstanbul Kurumsal Projeler Şube Müdürü Asena Güngör, Antalya-Kepez Bölgesi Konut Sektör Araştırması raporunu hazırladı...

Antalya Organize Sanayi Bölgesi’nin arsa fiyatları revize edildi!

Antalya Organize Sanayi Bölgesi’nin ( OSB ) arsa metrekare fiyatları, arsa ve alt yapı maliyetlerinde yaşanan artışlar nedeniyle yeniden düzenlendi.

Antalya Organize Sanayi Bölgesi büyümeye devam ediyor!

Antalya Organize Sanayi Bölgesi (OSB), bünyesine kattığı 44 yeni sanayi parseli ile 692 hektarlık alanda 331 sanayi parseline ulaştı.

Ahatlı, Antalya'nın en prestijli bölgesi oldu!

Ahatlı, Kültür ve Yeni Doğan, 6 yıl önce gecekondu yapılaşmasında bir varoş semti iken şimdi temel belediyecilik hizmetleri ve kamu yatırımları sonrasında Antalya’nın en prestijli bölgesi oldu.

antalya tapınaklar bölgesi ne zaman açılacak Haberi

antalya tapınaklar bölgesi ne zaman açılacak


Kültür ve Turizm Bakanlığı, tapınaklar bölgesinin tahsisini 2 yıl önce Side Belediyesi'ne devretmişti. Tapınaklar bölgesinde ilk restorasyon çalışması, 10 ay önce Side Antik Kent'te Athena ve Apollon Tapınağı'nın bulunduğu kutsal alan içinde bulunan Güney Bazilikası'nda (Erken Hristiyan ve Ortaçağ mimarilerinde, yan geçitleri bulunan yan nef, galerili veya galerisiz kilise) başladı. 


GÜNEY BAZİLİKASI M.S. 5. YÜZYILDA İNŞA EDİLMİŞ


Tapınaklar bölgesi restorasyonu Side Belediyesi öncülüğünde Anadolu Üniversitesi Arkeoloji Bölümü ve Side Kazı Başkanı Prof.Dr. Hüseyin Alanyalı ile eşi Doç.Dr. Feriştah Alanyalı gözetiminde yapılıyor. Restorasyon çalışması 10 aydır 25 kişilik ekipler sürdürülüyor.


Tapınaklar bölgesinde yapılan restorasyon ve kurtarma çalışmalarıyla ilgili bilgi veren arkeolog Altan Algül, 5.'nci yüzyıldan kalma Güney Bazilikası'nda restorasyon çalışmalarının yüzde 90 oranında tamamlandığını söyledi. Restorasyon çalışmasının mart ayı sonunda bitmesini hedeflediklerini belirten...