29 / 03 / 2024

Antalya turizmi

Antalya turizmi

Dünyayı her şey dahil sistemi ile tanıştıran Antalya, bu yılki yaralarını yerli turistle saracak. Hedef bu yıl 2.5 milyon yerli turist çekmek

Antalya'ya gelen yabancı turist sayısı yüzde 9,4 azaldı!

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) verilerine göre, Antalya'yı bu yılın Ocak-Haziran döneminde ziyaret eden yabancı turist sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9,4 azaldı.

Antalya 272 bin turist kaybetti!

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜFOFED) Başkanı Osman Ayık. bu ay ve sonrasında turizmde iç pazarda yaşanacak artışın, yabancı turist sayısındaki kayıpları kapatmasının imkânsız olduğunu söyledi.

Antalya turizmindeki düşüş ekonomiyi kötü etkileyecek!

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok ve Yönetim Kurulu Üyelerini ağırladı.

Deniz Karataş: Antalya'da 120 bin yapı güçlendirilecek!

Antalya nüfusu sürekli artıyor. Bu artış barınma ihtiyacını da beraberinde getiriyor. Böyle olunca betonlaşma da kaçınılmaz oluyor. Deniz Karataş'a göre betonlaşmaya yerli halk bir noktaya kadar katlanabilir ama ya turistler?

Turizmde 2 milyar dolarlık kayıp oluştu!

ANTALYA 'da turizm sektöründeki düşüş oranı, Rusya 'daki ekonomik kriz nedeniyle bu yılın ilk 5 ayında yüzde 10 'a yükseldi.

Antalya sualtı müzesi 500 bin turist getirecek!

Turizmin başkenti Antalya’da Deniz Ticaret Odası’nın kuracağı sualtı müzesi ile kente 500 bin yeni turist kazandırılması hedefleniyor. Müzede Posedion, Mevleviler gibi bir konular üzerine 110 heykel yer alacak.

Rus pazarındaki daralma Antalya turizmini etkileyecek!

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Yusuf Hacısüleyman, Rusya pazarındaki daralma devam ederse yılın tamamında 1 milyona yakın Rus turistin eksileceğini bildirdi.

Antalya Altın Portakal Yat Limanı turizmi canlandıracak!

Dünyada sadece Dubai ’de bir benzeri bulunan yat limanı, görseli ile büyük hayranık uyandırdı. Türkiye’de eşi olmayan proje ile Antalya önemli bir cazibe merkezine daha kavuşacak.

2015'te Antalya'ya gelen turist sayısı yüzde 11 azaldı!

Antalya'ya yılın ilk 4 ayında gelen turist sayısı 2014'ün aynı dönemine oranla yüzde 11 azalınca, sadece otellerin gelir kaybı 55 milyon euro oldu.

Antalya'ya gelen turist sayısı 4 ayda 1 milyon 222 bin 720 oldu!

Antalya'ya havayoluyla gelen turist sayısı yılın ilk 4 aylık döneminde 1 milyon 222 bin 720 oldu. Düşüş, 2014 yılına oranla yüzde 11 olarak gerçekleşti.

Almanlar Antalya turizminin yeni umudu oldu!

Türkiye'de Rus turistlerin yüzde 78'inin tatil için tercih ettiği Antalya'nın Rusya pazarındaki kaybı, yılın ilk 4 ayında yüzde 40'a ulaştı. Turizmcinin umudu ise Almanlar oldu.

Rusya'daki kriz Antalya turizmini etkiledi!

Rus turistlerin en gözde mekanı olan Antalya'da moraller bozuk. Rusya'yı sarsan ekonomik kriz yüzünden rezervasyonlar bir bir iptal oluyor. Rezervasyon iptalleri ilk 4 ayda yüzde 40'a ulaştı.

Antalya'nın ekonomisi 6T ile büyüyecek!

İkibinli yılların başında tarım, turizm ve ticaretten oluşan 3 T ile öne çıkan Antalya ekonomisi, tekne üretimi (ultra lüks), tıp hizmetleri ve teknolojiyi de katarak T’lerin sayısını 6’ya çıkarmayı başardı.

Antalya'nın turizm hedefi 20 milyon turist!

Turizm Yatırımcıları Derneği Bölgesel Toplantısı, Antalya'da yapıldı. Aska Lara Otel'de yapılan toplantının açılışında konuşan Antalya Valisi Muammer Türker, Antalya'da deniz, kum dışına çıkılıp pazarın ve turizmin çeşitlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Antalya'da arsa avcılarından akılalmaz tuzak! 

Antalya'da sağlık turizmi alanında faaliyet gösteren iş insanı Tuncay Küçükyılmaz,  arsa avcıları tarafından tam dört kez dolandırıldı. Antalya’da bulunan piyasa değeri 50 ile 30 milyon TL'yi almak isteyen iş insanı dolandırıcılardan bir türlü kurtulamadı. 

Antalya Kaş'ta villa turizmi tartışması: İnşaatlar arttı!

Türkiye’nin en gözde tatil beldelerinden biri olan Antalya Kaş kayıt dışı apart turizmine teslim oldu. Turizmciler "Böyle giderse geriye emlak ofisleriyle marketler kalır." dedi.

TOKİ Antalya'da turizm çalışanlarını ev sahibi yapacak!

Antalya turizmi için deniz taşımacılığına yönelik projeleriyle kentin önemli bir çekim merkezine dönüştürülmesi konusundaki projelerini açıklayan Lütfı Elvan, turizm çalışanları için ev müjdesi verdi.

Antalya Altın Portakal Yat Limanı turizmi canlandıracak!

Dünyada sadece Dubai ’de bir benzeri bulunan yat limanı, görseli ile büyük hayranık uyandırdı. Türkiye’de eşi olmayan proje ile Antalya önemli bir cazibe merkezine daha kavuşacak.

Turizm Yatırımcıları Derneği bölgesel toplantısı Antalya'da gerçekleşti!

Aska Otel'de Antalya Valisi Muammer Türker'in ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in katılımıyla Turizm Yatırımcıları Derneği bölgesel toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda Antalya turizmi masaya yatırıldı.

Muammer Türker: Antalya turizmi çeşitlenmeli!

Aska Lara Otel'de yapılan toplantının açılışında konuşan Antalya Valisi Muammer Türker, Antalya'da deniz, kum, güneş destinasyonunun dışına çıkılıp pazarın ve turizmin çeşitlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Petrol fiyatlarındaki artış turizmi olumlu etkiler!

Antalya'ya hava yoluyla gelen turist sayısı yılın 45 günlük döneminde yüzde 2 artmasına karşın sektör tüm sezondan kaygılı. Petrol fiyatlarının artmasının önemli olan turizmi rahatlatacağı ve hareketlendireceği öne sürülüyor.

Antalya turizmi Rusya ekonomisinden etkilenecek!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, Rusya'nın siyasi ve ekonomik durumunun Antalya'yı olumsuz etkileyebileceğini belirtti. Budak, Ekim ayında Rusya ekonomisinin daha da gerilediğini söyledi.

Antalya kış turizmini geliştiriyor!

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Yusuf Hacısüleyman, bir eğlence parkının kış turizmi için şart olduğunu söyledi. Antalya kış turizminde istenilen noktalara gelmeye çalışıyor.

Menderes Türel: Antalya her yeriyle turizmin bir parçası olacak!

Turizmi 12 aya yaymayı planladıklarını anlatan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya’nın değişeceğini ve yenileneceğini, sadece sahilleriyle değil, her yeriyle turizmin bir parçası olacağını söyledi.

Antalya Çevre Yolu'na mahalle baskısı geldi!

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, " Antalya turizmi deniz demektir. Deniz temiz olmazsa turizm olmaz. Büyükşehir olarak bütün ilçelerde öncelikli meselemiz denizi korumaktır " dedi.

Antalya'da kruveziyer turizmi canlanıyor!

Antalya Limanı'na ilk kez aynı anda iki dev kruvaziyer yanaştı.Türkiye kruvaziyer turizminin Türkiye'deki en önemli liman işletmecilerinden Global Liman İşletmeleri "ne ait Port Akdeniz-Antalya Limanı'nda hareketli günlerden biri yaşanıyor.

Antalya'da kruvaziyer turizmi canlandı!

Alman bayraklı iki yolcu gemisi, 4 bin 100 turistle Antalya Limanı'na yanaştı. Alman bayraklı yolcu gemileri " Aida " ve " Mein Schiff 2 ", Antalya'ya geldi.

Antalya turizmi Haberi

Antalya turizmi

Dünyanın 63 ülkesinden turist ağırlayan ve dünyayı her şey dahil sistemi (HD) ile tanıştıran Antalya'da bu yıl yerli turist bereketi yaşanıyor. Gelen turistlerin milletlere dağılımında yüzde 26 pay sahibi olan Rusya ile yaşanan uçak krizi ve yakın coğrafyada yaşanan siyasi gerilimlerin Avrupa'da neden olduğu tedirginlik, turizmcinin yüzünü iç pazara çevirmesine neden oldu.


YÜZDE 20 İNDİRİM VE TAKSİT

Uçak biletlerinden otellere, tatil köylerinden seyahat acentelerine kadar birçok kalemde yerli turiste yönelik fiyat indirimi gerçekleşti. Tatil paketi alan yerli turistlere yüzde 20'yi aşan erken rezervasyon indirimi yapıldı. Tatil fiyatları 2014 seviyesine geriledi. Taksit imkanı ile ödeme kolaylıkları sunuldu. Yerli turist bu yıl her şey dahil sistemini keşfedecek. Aslında yerli turistle ilgili tasarruflar yeni değil. Yerli turistin sayısını arttırmak için ilk adımlar 2009 yılında,...