25 / 04 / 2024

antalya yabancıları

antalya yabancıları

Antalya'da yaşayan yabancı sayısı 13 bine ulaştı! Antalya'ya hangi ülkelerden? Kaç kişi yerleşti? Detayları öğrenmek için tıklayın!

Antalya'dan büyük çalım! Hem konutta hem iş yatırımında yabancıların gözdesi oldu!

Türkiye'nin turizm cenneti Antalya, yabancı iş yatırımında İstanbul'un ardından ikinci, yabancıların konut yatırımında ise birinci oldu. 

Gayrimenkulde yabancıların gözdesi İstanbul, Antalya ve Edirne oldu! Yabancı alımlarının yüzde 18,6’sı vatandaşlık için!

EVA Gayrimenkul Değerleme tarafından açıklanan verilere göre, gayrimenkulde yabancı yatırımcıların gözdesi İstanbul, Antalya ve Edirne oldu. Yabancıların gayrimenkul alımlarının yüzde 18,6’sı vatandaşlık için yapılıyor. İşte ayrıntılar... 

Ev sahipleri yerli kiracı arıyor! Yabancıların oturum izinleri bitince, kiralık konutta rüzgar tersine döndü! 

Antalya’da fahiş rakamlarla ev kiralayan yabancıların oturum izinleri uzatılmayınca işler değişti. 1 yıllık peşinatlı onbinlerce liralık kiralama ücretlerinde gerileme yaşanırken, konut sahipleri de artık yabancı yerine yerli kiracıya yöneliyor. 

Ev fiyatları artık yabancılar için bile pahalı! Konut fiyatları düşecek mi? 

İki senede ev fiyatlarının yüzde 500’ün üzerinde yükseldiği Antalya, yabancılar için de cazibesini kaybediyor. Peki ev fiyatları düşecek mi?

Antalya'da satılan her 4 konuttan 1'ini yabancılar aldı!

Helmann Yönetim Kurulu Başkanı Selman Özgün, Antalya'da 2022 yılında satılan 80 bin 459 adet konutun 21 bin 860'ını yabancıların aldığını dile getirerek, satılan bu konutların yüzde 40'ını Rusların aldığını dile getirdi.

Yabancılar vatandaşlık alabilmek için gayrimenkul yatırımlarını artırdı! İstanbul, Antalya ve Ankara gözde oldu!

Yabancılar vatandaşlık alabilmek için gayrimenkul yatırımlarını artırdı. EVA Gayrimenkul Değerleme, 2022 yılı ilk üç aylık dönemi itibariyle yabancıların vatandaşlık edinimi için Türkiye’de  gerçekleştirdikleri gayrimenkul yatırımlarını analiz etti. İşte o veriler...

Yabancılar konut alımı için bu 70 ile akın etti!

Yabancıların geçtiğimiz sene Türkiye'de 70 ilde konut yatırımı yaptı. Yabancıların en çok tercih ettiği şehir İstanbul olurken Antalya ikinci, Ankara ise üçüncü oldu.

Antalya'da yerleşik yabancıların sayısı pandemiyle katlandı!

Güneşi, sahilleri, doğal güzellikleri, tarihi ve kültürel dokusuyla 12 ay boyunca turistlerin merkezi olan Antalya, koronavirüs sürecinde de kente yerleşmeyi isteyen yabancıların gözdesi haline geldi. 

Antalya konutta yabancıların radarından çıkmıyor!

Türkiye genelinde Eylül'de 147 bin 143 konut satışı gerçekleşti. Antalya yabancıya konut satışında dikkat çeken kentlerden biri oldu. 

Yabancılar konut alımında hangi illeri tercih ediyor?

Nisan ayı konut satış rakamları açıklandı. Açıklanan rakamlara göre Nisan ayında yabancıya konut satışları yüzde 416 oranında arttı. Yabancıların konut satışında tercih ettiği ilk iller İstanbul ve Antalya oldu.

Yabancılar geçen yıl en çok İstanbul ve Antalya'dan konut aldı!

Yabancılara 2019 yılında en çok konut satışı yapılan şehirler İstanbul, Antalya ve Ankara oldu. İstanbul ve Antalya'da yabancıların satın aldığı konut sayısı 29 bin 808'e çıktı.

Yabancıların konutta yeni gözdesi Antalya!

Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği(GYODER) üyesi Helmann Consturaction Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Selman Özgün gayrimenkul sektöründe yabancıların en çok Antalya'yı tercih ettiğini söyledi.

Yabancılar Antalya’da 60 bin konut aldı!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel, bölgedeki yatırımlar ve projelerle ilgili konuştu. Türel, ''Yabancılar Antalya’da 60 bin konut aldı'' dedi.

antalya yabancıları Haberi

antalya yabancıları

Türkiye'nin turizm lokomotifi Antalya, bu yıl 8 milyonuncu turisti ağırlamaya hazırlanırken, kente yerleşen yabancıların sayısı da 13 bin 225'e ulaştı.

Türkiye'deki göç olgusunun, turizm ve tarımdaki istihdam kapasitesiyle en yoğun olarak hayata geçtiği kentlerin başında yer alan Antalya, yurt içindeki vatandaşların yanı sıra farklı ülkelerdeki yabancı uyruklu vatandaşların da "göç" hedefi haline geldi.

Antalya'ya yerleşme, pek çok yabancı ülke vatandaşı için yaşamı ve emeklilik yıllarını, doğal ve kültürel zenginlikler arasında en güzel şekilde geçirme anlamını taşıyor.

-13 BİNİ AŞAN YABANCI KOMŞU-

Antalya'da konut alan, tatil ya da konaklama süresini uzatan ve Türkler'le yaptıkları evliliklerle de yaşam tercihini kentten yana kullanan yabancı komşuların sayısı resmi kayıtlara göre, 13 bin 225'e ulaştı.

Antalya Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Müdürlüğü'nden...