25 / 04 / 2024

antalyada sulama ve gölet projeleri

antalyada sulama ve gölet projeleri

DSİ Antalya 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür, yapımı devam eden göl ve su projelerinin inşaatları hakkında değerlendirmelerde bulundu. Özgür, "237 280 dekar tarım arazisini suya kavuşturarak çiftçimizin hayallerini gerçekleştireceğiz" dedi...

EPDK duyurdu! Mesken ve tarımsal sulamaya yönelik son kaynak tedarik tarifesi miktarları belli oldu!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından elektrikte mesken, tarımsal sulama ve diğer tüketici gruplarına ilişkin son kaynak tedarik tarifesi tüketim miktarları belli oldu.

Deprem bölgesindeki tarımsal sulama yatırımlarına tam 4 milyar TL'lik ek bütçe ayrıldı!

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğüne, Kahramanmaraş merkezli deprem bölgesindeki tarımsal sulama yatırımları için 4 milyar Türk lirası ödenek tahsis edildi...

Bga Altyapı Ve Sulama Sistemleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bga Altyapı Ve Sulama Sistemleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi Beykoz'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa Alaş tarafından kuruldu.

Bireysel sulama sistemlerine 500 bin lira hibe desteği geliyor! Başvurular ne zaman?

Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, ‘Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Bireysel Sulama Sistemlerinin desteklenmesi konusunda bir ilan duyurusu yaptı.

Tarım sektörüne tam 717 milyon liralık yatırım geliyor!

Kalkınma Ajansları kanalıyla, 2023 yılında bitkisel üretim, sulama ve hayvancılık sektörlerinde ortalama 717 milyon Türk Lirası değerinde yatırım hayata geçirilecek.

Elektrikte flaş gelişme! Usulsüzlük oyunu indirim olacak

Lisanssız elektrik üretiminde suistimalleri önlemek için harekete geçen EPDK, hayvancılık, sulama ve üretim tesislerini göstererek usulsüz şekilde iki katından fazla elektrik üretimi yapan sanayicinin enerjisini bedelsiz olarak verecek.

Çiftçilere Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan 300 milyon TL'lik hibe müjdesi! Resmen açıklandı! 

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan milyonlarca çiftçiye hibe müjdesi geldi. Bireysel Modern Sulama Sistemlerinin Desteklenmesi çerçevesinde 300 milyon Türk Lirası tutarında hibe desteğini çiftçilere tahsis edildiğini açıkladı...

Lalapaşa 1.Göleti sulama inşaatının akıbeti TBMM gündeminde!

Edirne'nin Lalapaşa ilçesinde bulunan Lalapaşa 1.Göleti sulama inşaatının akıbeti ve Lalapaşa 2.Göletinin tarla bağlantılarının yapılmaması meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Çakırlar, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

1. Uluslararası Enerji, İnşaat ve Ziraat Mühendisliği Sempozyumu başladı!

Karabük Üniversitesi (KBÜ) ile Özbekistan'dan Taşkent Sulama ve Ziraat Mühendisliği Enstitüsü ve Polonya'dan Krakow Teknoloji Üniversitesi iş birliğiyle gerçekleştirilen 1. Uluslararası Enerji, İnşaat ve Ziraat Mühendisliği Sempozyumu online şekildebaşladı.

DSİ ve TOKİ arasında iş birliği protokolü imzalandı!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli yaptığı açıklamada TOKİ tarafından, 3 milyon 200 bin dekar araziyi suya kavuşturacak olan 25 sulama projesinin yapılacağını dile getirdi.

Sulama alanlarında tarım dışı amaçla arazi kullanımına yönelik düzenleme!

Sulama alanlarında tarım dışı amaçla arazi kullanımına yönelik yönetmelik hükmü değiştirildi. Zorunlu tarım dışı kullanımı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu'na bağlandı..

Seleshi Bekele: Hedasi Barajı'nın inşaatı durmayacak!

Etiyopya Su, Sulama ve Elektrik Bakanı Bekele, Hedasi Barajı’nın inşasını durduramayacağını ifade etti. 

Çanakkale'deki taşkın koruma tesisleri TBMM gündeminde!

Çanakkale'deki sulama ve taşkın koruma tesisleri, TBMM gündemine taşındı. Konuya ilişkin CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek soru önergesi hazırladı..

antalyada sulama ve gölet projeleri Haberi

antalyada sulama ve gölet projeleri


DSİ Antalya 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür, yapımı devam eden göl ve su projelerinin inşaatları hakkında değerlendirmelerde bulundu.


DSİ’nin bu yıl 60’ıncı yılını kutladığını belirten DSİ Antalya 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür, “Dolayısı ile 2014 yılı bizim için daha da değerli ve hedefleri daha yüksek bir yıldır. Tarımın yaygın olduğu bu coğrafyada kalkınmanın sulama ile olduğunu biliyoruz. Antalya ilimizde özellikle sulu tarımının modern sistemler kullanarak yapıldığında son derece verimli neticeler elde edildiğini gözlemliyoruz. Bu doğrultuda inşaatı devam eden göl ve su projelerimiz ile 237 280 dekar tarım arazisini suya kavuşturarak Antalyalı çiftçimizin hayallerini gerçekleştirme gayreti ve çabası içerisindeyiz” dedi.


Özgür; Antalya’da 2014 yılında bitirilmesi hedeflenen inşaatların tamamlanarak Antalyalı vatandaşların istifadesine sunulacağını belirterek, yapımı devam eden göl ve su inşaatlarında incelemelerine de...