25 / 04 / 2024

Antalya\'da turist sayısı

Antalya\'da turist sayısı

Antalya'ya yılın dört aylık döneminde gelen yabancı turist sayısı, geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 6,3 artarak 1 milyon 253 bine ulaştı

Türkiye'yi ziyaret eden turist sayısı 10 ayda 44 milyonu aştı!

Türkiye'yi ziyaret eden turist sayısı 10 ayda 44 milyonu aştı. Turist sayısı geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 11,58 artış gösterdi.

Antalya'ya gelen turist sayısı 15 milyonu aştı!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy yaptığı açıklamada bu yıl Antalya'ya gelen turist sayısının 15 milyonu aştığını dile getirerek, hem gelir hem turist sayısının pandemi öncesi turizmin en yoğun olduğu 2019 rakamlarının üzerinde olduğunu dile getirdi.

Turist sayısında pandemi öncesi seviyeyi yakaladık!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Türkiye’ye 2023 yılının ilk 4 ayında toplam 11 milyon 93 bin 247 ziyaretçinin geldiğini açıkladı. Yabancı turist sayısındaki yüzde 29’luk artışla 2019 yılı Nisan ayı verileri aşılmış oldu.

Antalya'da çok sayıda konut ve dükkan satışa çıkıyor! 21 Mart’taki ihaleyi kaçırmayın!

Konut ve dükkan atayanlar dikkat! Antalya'da çok sayıda konut ve dükkan satışa çıkıyor. 21 Mart’taki ihaleyi kaçırmayın!

İstanbul'da evsiz sayısı her geçen gün yıl artıyor!

Mega kent İstanbul'da evsiz sayısı her geçen gün yıl artıyor. Evsizler yetkililere şöyle sesleniyor: "Bize sahip çıkın. Bizim de bir hayatımız vardı. İnsanca yaşamak istiyoruz."

Bolu Narven Termal Kasaba’da daire sayısı 503'e ulaştı!

Bolu'nun önemli turizm tesislerinden biri olan Narven Termal Kasaba’da daire sayısı 408'den 503'e ulaştı.

Galataport, İstanbul'un kruvaziyer turist sayısını 20 binden 1,5 milyona çıkaracak!

Beyoğlu Güzelleştirme ve Koruma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nizam Hışım yaptığı açıklamada, ilk geminin Nisan 2020'de yanaşacağı Galataport İstanbul'un, şehrin 20 bine kadar gerileyen kruvaziyer turist sayısını eski günlerinden daha ihtişamlı hale getireceğini söyledi.

Bursa Yıldırım'da konak sayısı artıyor!

Bursa Yıldırım'da konak sayısı artıyor. Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, mahalle konaklarının ilçeyi değerlendireceğini açıkladı.

Antalya'da yabancılara konut satışı düştü!

Antalya Akdeniz Güncel Gazetesi köşe yazarı olan Altan Orakçı, Antalya'daki konut satışları verilerini değerlendirdi. Orakçı, Antalya'da konut sayısının azaldığını ve oranın yabancılara konut satışını da etkilediğini söyledi.

Eskişehir’e gelen turist sayısı azaldı!

Eskişehir’in 2015 turizm sezonunun başarılı geçirdiğine dikkat çeken Şaban Billor, 2016 yılının ilk çeyreğinin ise geçmiş yıllara oranla daha az turist sayısıyla tamamlandığını belirtti ve çeşitli önerilerde bulundu.

İzmir'e gelen turist sayısı yüzde 8,6 azaldı!

İzmir'e bu yılın üçüncü çeyreği itibarıyla gelen turist sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8,6 geriledi.

Kapadokya'daki turist sayısı ilk 7 ayda yüzde 12 düştü!

Kapadokya Temsilciliği'nin yapmış olduğu ve 2015 yılının ilk 7 ayının değerlendirildiği çalışmanın ikinci bölümü yayınlandı. 2015 yılının ilk 7 ayında bölgede konaklayan yabancı turist sayısı, bir önceki yıla göre %18,3 düştü.

İzmir'e gelen turist sayısı yüzde 9.94 azaldı!

İzmir'e yılın ilk 7 ajanda gelen turist sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9,94 düştü. Söz konusu dönemde İzmir'e 643 bin 463 turist geldi.

Antalya\'da turist sayısı Haberi

Antalya\'da turist sayısı

    Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Ar-Ge Birimi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, 1 Ocak-30 Nisan tarihleri arasında geçen yıl 1 milyon 179 bin 472 turisti ağırlayan Antalya'ya, bu yılın aynı döneminde 1 milyon 253 bin 763 turist geldi. Antalya'ya gelen turist sayısı, yılın dört ayında geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 6,3 artış gösterirken, dört aylık dönemde 1 milyon 405 bin 712 kişinin geldiği 2011 yılının ise gerisinde kalındı. 


     Tatil için Antalya'yı tercih eden turistlerin ülkelerine göre yapılan sıralamada Almanlar yine ilk sırada yer aldı. Dört aylık dönemde Antalya'yı ziyaret eden Alman turist sayısı 488 bin 200'e ulaşarak, geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 0,4 artış gösterdi. 

     

     -İsrail pazarı yüzde 113 büyüdü- 

 ...