27 / 04 / 2024

Antik Side Kentsel Tasarım projesi

Antik Side Kentsel Tasarım projesi

Manavgat Belediyesi tarafından, "Antik Side Kentsel Tasarım Projesi" 2. etap çalışmalarına başlanıldı.

Roma dönemine ait Antik Tiyatro'ya 'prefabrik tuvalet' yapıldı!

Antalya Side'de Roma dönemine ait antik tiyatronun içerisine prefabrik tuvalet yapıldı.

Tabakhane kentsel dönüşümde tarihi sur ve menfez ortaya çıktı!

Trabzon Tabakhane Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yürütülen çalışmalarda antik Roma dönemi ile Osmanlı dönemine ait tarihi sur ile menfez ortaya çıktı...

Antik Side Kentsel Tasarım Projesi 2. Etap çalışmaları başladı!

Manavgat Belediyesi tarafından, "Antik Side Kentsel Tasarım Projesi" 2. etap çalışmalarına başlanıldı.

Side'deki Anıtsal Çeşme restore edilecek!

Antalya'nın Manavgat ilçesindeki Side Antik Kenti'ndeki Anıtsal Çeşme'de restorasyon ve konservasyon çalışmaları yeniden başlatılacak.

Manavgat Antik Side Kentsel Tasarım'a 5.2 milyon TL'lik yatırım!

Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Antik Side Kentsel Tasarım Projesi’ne başladı. Projenin ilk etabının 5 milyon 270 bin liraya mal olacak.

Manavgat Antik Side'de kentsel dönüşüm başladı!

MANAVGAT Belediyesi tarafından yapımına başlanan Antik Side Kentsel Tasarım Projesi çalışmaları sürüyor.

Manavgat Antik Side Kentsel Tasarım projesi başladı!

Manavgat Belediyesi tarafından hazırlanan “Antik Side Kentsel Tasarım Projesi” Liman Meydanı Turgutreis Caddesi’nden başladı.

Kaçak otelciler Side'nin peşinde!

Side Antik Kenti’nde 1. derece arkeolojik sit alanı olan ‘nekropol’de kaçak inşa edilen otellerin yıkımı için alınan karar, otel sahiplerini kızdırdı. Otel sahipleri Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan sit derecesinin düşürülmesini istedi.

Manavgat Side'de kentsel tasarım başlıyor!

Manavgat Belediye Başkanı Sözen , Side için hazırlanan kentsel tasarım projesini tanıttı

Silivri kentsel sit alanı imar planı askıda!

Silivri Merkez Kentsel Sit Alanı ve Selimbria Antik Kenti Nekropolü III. Derece Arkeolojik Sit Alanı Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı...

Antalya Limyra Antik Kenti'nde kazı çalışması başladı!

Antalya'nın Finike İlçesi'ndeki Limyra Antik Kenti Kazı Başkanı Dr. Martin Seyer, 'Limyra'da Helenistik Dönemde Kentsel Gelişim' projesi kapsamında yeni kazı alanları açıldığını belirtti.

Side Antik Kent Arap turist ilgisi görüyor!

Antik Kent'te turuna çıkarak Roma, Bizans, Anadolu Selçuklu, Arap Turistler Side Antalya'ya tatile gelen Arap turistler, Alanya ve Side Antik Kent'te kültür Anadolu Beylikleri ve Osmanlı dönemi eserlerini yakından görüyor.

Nevşehir Kalesi ve Çevresi kentsel Dönüşüm Projesi devam ediyor!

“Nevşehir Kalesi ve Çevresi kentsel Dönüşüm Projesi” çerçevesinde yapılan çalışmalar sırasında keşfedilen ve 400 bin metrekarelik bir alanı kapsayan dünyanın önde gelen antik parklarından biri haline getirileceğini söyledi.

Antik Side Kentsel Tasarım projesi Haberi

Antik Side Kentsel Tasarım projesi


Antalya Valiliği ile Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen çalışma ile, her yıl milyonlarca turistin ziyaret ettiği Side'yi daha güzelleştirip yerli ve yabancı turistlerce daha kolay izlenebilir hale getirmek, bölgede alışveriş canlılığını artırarak, esnaflara can suyu olabilmek amacıyla hazırlanan projenin 2. etabı çalışmalarına başlanıldı. 

Projenin bölgeye daha sorunsuz uygulanabilmesi ve koruma amaçlı imar planına uygun yapıların bölgeye kazandırılması amacıyla mülk sahiplerinin katkısıyla yıkım çalışmaları sürüyor. 

Milliyet Gazetesi'nin haberine göre; Antalya Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından desteklenen, Antik Side Kentsel Tasarım Projesi 2. Etap Uygulamasının Mayıs 2018'de tamamlanması planlanıyor.