27 / 04 / 2024

Antrepo 5 müze binası inşaatı

Antrepo 5 müze binası inşaatı

Antrepo 5’teki müze binasının inşaatı 1.5 yıl sürecek. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’ne bağlı olan İstanbul Resim ve Heykel Müzesi’nin Karaköy’deki yeni binasında ilk geçici sergi bugün açılıyor.

Türkiye'deki müze sayısı 451'e yükseldi!

Türkiye'de geçen yıl bakanlığa bağlı ücretli müze ve ören yerlerini ziyaret edenlerin sayısı bir önceki yıla göre yüzde 44,5 artış gösterdi. Müze sayısı ise bir önceki yıla göre yüzde 3 artarak 451'e yükseldi.

Türkiye'deki müze sayısı 409'a ulaştı!

Türkiye genelinde müze sayısı, geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 4,3 artarak 409 oldu. Müze ve ören yeri ziyaretçi sayısı yüzde 5,6 azalarak, 28 milyon 122 bin 934'e geriledi

Turizm Bakanlığı 376 müze ve ören yerini 5 yıllığına kiraya veriyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı 376 müze ve ören yerinin gişelerini 5 yıllığına kiralıyor. Tahmini bedeli 1.2 milyar TL. İkinci bir ihaleyle de 181 müze ve ören yerinde bulunan satış ve ticari alanlar ile 5 geleneksel el sanatları (GES) mağazası 10 yıllığına kiraya verilecek.

Haleplibahçe Müze Kompleksi 2 ay sonra açılacak!

Hizmete açıldığında Türkiye'nin en büyük müzesi unvanına sahip olacak "Haleplibahçe Müze Kompleksi"nde, teşhir edilecek yaklaşık 10 bin eserin bulunduğu döneme ilişkin görsel canlandırmalar yer alacak

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan Şehitler Abidesi müze inşaatı açıklaması!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, 2007 yılında yapılan protokol ile Şehitler Abidesi'nin bulunduğu alanı Kültür ve Turizm Bakanlığı'na devrettiklerini belirterek "Müze inşaatıyla bir alakamız yoktur" dedi..

Tarihi Sirkeci Garı müze oluyor!

Tarihi Sirkeci Garı, müze olarak yeniden düzenleniyor. Karar İBB Meclisi'nde onaylandı, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a yetki verildi..

Şanlıurfa Haleplibahçe Müze Kompleksi çalışmalarında sona gelindi!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Türkiye'nin en büyük müze kompleksi olan Haleplibahçe Müze Kompleksi'ni gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Şanlıurfa Haleplibahçe Müze Kompleksi ne zaman açılacak?

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Türkiye' nin en büyük müze kompleksi olan Haleplibahçe Müze Kompleksi 'ni gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Haleplibahçe Müze Kompleksi'nde sona gelindi!

Şanlıurfa Büyiikşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Türkiye'nin en büyük müze kompleksi olan Haleplibahçe Müze Kompleksi'ni gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Projeye 80 milyon TL yatırım yapıldı.

Kütahya'ya yeni müze inşa edilecek!

Kütahya'da 10 bin metrekare alan üzerine yeni bir müze yapılacağını duyuran TBMM KİT Komisyonu Başkanı AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, inşaatın en kısa zamanda tamamlanacağını kaydetti.

İzmir'de müze ve örenyerleri ziyaretçi sayısı yüzde 29 arttı!

UNESCO'nun "Dünya Mirası" listesinde yer alan müze ve örenyerlerine ev sahipliği yapan İzmir, turizmde 2015 yılına hem ziyaretçi sayısı hem de müze ve örenyerlerinden elde edilen gelir bakımından artışla başladı.

Kütahya'da 10 bin metrekareye müze yapılacak!

TBMM KİT Komisyonu Başkanı AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, Kütahya'da 10 bin metrekare alan üzerine yeni bir müze yapılacağını bildirdi.

Kütahya'ya 10 bin metrekarelik yeni müze inşa edilecek!

TBMM KİT Komisyonu Başkanı Ak Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, Kütahya’da 10 bin metrekare alan üzerine yeni bir müze yapılacağını bildirdi..

Antrepo 5 müze binası inşaatı Haberi

Antrepo 5 müze binası inşaatı



Tasarımı mimar Emre Arolat tarafından gerçekleştirilen Antrepo 5’teki müze binasının inşaatı 1.5 yıl sürecek.


Türkiye’nin en kapsamlı resim koleksiyonuna sahip olan Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Resim ve Heykel Müzesi, Karaköy’deki yeni binası Antrepo 5’te ilk sergisini bugün açıyor. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, 1937’de Atatürk’ün emri ve Meclis’in kararıyla tahsis edilerek müze olarak kullanılan Veliaht Dairesi’ni boşaltıp, eserleri Antrepo 5’e taşımıştı. Mimar Emre Arolat’ın tasarladığı yeni müze binasının inşaatı devam ederken, geçici olarak tasarlanan sergi salonlarında da resim tarihimizin ilk yıllarında Osman Hamdi Bey’in kardeşi Halil Eldem’in oluşturduğu ‘Elvah-ı Nakşiye’den günümüze uzanan bir seçki de sergilenmeye başlanmış oldu


İLK KOLEKSİYON


‘Mimozalı Kadın’ gibi Türk sanat tarihinin mihenk taşı sayılabilecek 76 başyapıtın yer aldığı sergide Osman Hamdi Bey dışında, Halife Abdülmecit,...