27 / 04 / 2024

Anzak Koyu heyelan

Anzak Koyu heyelan

Çanakkale Savaşları'nın yaşandığı Gelibolu Yarımadası Tarihi Alanı'ndaki Anzak Koyu bölgesinde toprak kayması yaşandı

Gelibolu Anzak Koyu'nda heyelan!

Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Park içerisinde bulunan Anzak Koyu’na giden yolun deniz tarafında toprak kayması meydana geldi. Aşırı yağış sonrası istinat duvarı yan yattı..

Anzak Koyu'nda toprak kayması!

Çanakkale Savaşları'nın yaşandığı Gelibolu Yarımadası Tarihi Alanı'ndaki Anzak Koyu bölgesinde toprak kayması yaşandı

Eğridere'deki heyelan alanı, afet bölgesi kabul edildi!

İzmir'in Bornova ilçesine bağlı kırsal Eğridere Mahallesi'nde heyelan nedeniyle kayan evleri ile ahırlarını terk etmek zorunda kalanlara müjdeli haber geldi. 30 ev ile 15 ahırın bulunduğu alan, afet bölgesi kabul edildi.

Ordu Aybastı'da heyelan sonrası verilecek konut desteği mecliste!

Ordu'nun Aybastı ilçesinin Sağlık Mahallesinde gerçekleşen heyelan sonrası vatandaşlara verilecek destekler TBMM gündemine taşındı. CHP'li Adıgüzel, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Ordu'daki heyelan için kriz masası kuruldu!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Aybastı ilçesinde meydana gelen heyelan için kriz masası kurdu.

Mehmet Hilmi Güler'den heyelan açıklaması!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu'nun Aybastı ilçesinde meydana gelen heyelan ile ilgili açıklama yaptı.

Karadeniz´in cenneti Taflan Koyu'nda villa inşaatı tepkisi!

Karadeniz´in en güzel koylarından biri olan ve yaz aylarında tatilcilerle dolan Taflan Koyu'nda, Gemilik Burnu'nun üzerine yapılan villa inşaatı tepkilere neden oldu. Yapının yıkılması için karar çıktı ancak villanın sahibi yürütmeyi durdurma kararı aldırdı.

Kleopatra Koyu ihalesine yürütmeyi durdurma kararı!

Antalya'nın Kemer ilçesinde bulunan Kleopatra Koyu'nun yıllık 505 bin TL bedelle 29 yıllığına kiraya verildiği ihalenin iptali ve yürütmenin durdurulması için dava açıldı. Dava sonucunda Antalya 3'üncü Bölge İdare Mahkemesi tarafından yürütmenin durdurulması kararı verildi.

Martı GYO Ayın Koyu 9 parsel değerleme raporu!

Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı portföyünde yer alan Ayın Koyu 9 adet parsel ait değerleme raporu yayınladı...

Ordu'da heyelan riski nedeniyle bazı evler boşaltıldı!

Ordu'nun Fatsa ilçesinde, bir mahalledeki heyelan riski sebebiyle bazı evlere nakil kararı verildi.

Ordu'da heyelan nedeniyle bazı evler boşaltıldı!

Ordu Aybastı'daki bir mahalledeki heyelan sebebiyle 17 bina için nakil kararı verildi.

Giresun'da inşaat temelinde heyelan! Evler boşaltıldı!

Giresun'da temelinde heyelan meydana gelen inşaatın yanında bulunan 3 katlı apartman ve tek katlı ev tedbir amacıyla boşaltıldı. 

Gölköy'de yerleşim alanlarındaki heyelan riski meclis gündeminde!

Ordu ili Gölköy ilçesinde bazı yerleşim alanlarındaki heyelan riskine yönelik Bakanlığın çalışmaları TBMM gündemine taşındı. CHP'li Adıgüzel, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Trabzon'da başlayan heyelan evleri yıktı!

Trabzon'un Of ilçesi Pınaraltı Mahallesi’nde meydana gelen heyelan yüzlerce vatandaşı mağdur etti.

Anzak Koyu heyelan Haberi

Anzak Koyu heyelan

Çanakkale Savaşları'nın yaşandığı Gelibolu Yarımadası Tarihi Alanı'ndaki Anzak Koyu bölgesinde toprak kayması yaşandı

Anzak Koyu güzergahında, tarihi alanın kuzeyindeki şehitlik ve anıtlara ulaşımı sağlayan yolun Anzak törenlerinin de yapıldığı bölümünde heyelan meydana geldi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; yolun az bir bölümü ve yanındaki dolgu alan ile istinat duvarının denize  doğru kaydığı görüldü. 

Bölgede incelemelerde bulunan Tarihi Alan Başkanlığı uzmanları, tören alanına giden yolun yaklaşık 1 kilometrelik kısmı ve duvarların işlevini yitirdiğini belirledi.

Karayolları Genel Müdürlüğü Gelibolu 13. Şube Şefliği yetkilileri ile yerinde yapılan incelemede ise yarma ve dolgu şevlerinde aşınmalar olduğu tespit edildi. Yolun üst yapısında daha önce kılcal olan yarıkların da derinleştiği görüldü. 

- Onarım projesi hazırlandı

Bölgede sürdürülen çalışmalar kapsamında yapılan jeolojik ve jeoteknik etütler sonucunda yolun kaymasını önleyici proje,...