28 / 03 / 2024

Apartman dairesi kira sözleşmesi

Apartman dairesi kira sözleşmesi

Konut ihtiyacınızı karşılamak için bir apartman dairesi kiralamak istediğinizi farz edelim. İstediğiniz gibi bir daire bulmanız halinde, ev sahibi ile aranızda apartman dairesi kira sözleşmesi imzalamanız gerekiyor...

Gelir İdaresi açıkladı! Kira tespiti için Dijital Vergi Dairesi'nden form doldurmak yeterli olacak!

Gelir İdaresi Başkanlığı kayıt dışı ekonomi ile mücadele ile ilgili olarak resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda kiracıların Dijital Vergi Dairesi üzerinden Kira Bildirim Formu'nu doldurması için çağrı yaptı. İşte o paylaşım...

Kapıcı dairesi kiraya verilir mi 2024?

Apartmanın ortak alanı olan kapıcı dairelerinin kiraya verilip verilemeyeceği pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki kapıcı dairesi kiraya verilir mi? 

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 54.Hukuk Dairesi’nin kira kararı yüzde 25 sınırına dokunmuyor!

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 54. Hukuk Dairesi’nin konut kiralarında uygulanan artış oranı üst sınırının "adil” olmadığı yönündeki karar ev sahiplerini sevindirirken kiracıları üzdü. Peki, Kiralarda yüzde 25 sınırı kalkıyor mu? İşte detaylar...

Kiracılara kötü haber! Kira artışına yüzde 25 sınırına mahkeme 'Adil değil' dedi!

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 54. Hukuk Dairesi, konut kiralarında kira artış oranı üst sınırının yüzde 25 şeklinde uygulanmasının 'adil' olmadığına hükmetti. 

Ev sahipleri 5 yıl dolmadan kirayı artırabilecek! Mahkemeden emsal karar

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 54. Hukuk Dairesi kira zammı konusunda emsal bir karar imza attı. Mahkeme, uzun süreli kira sözleşmelerinde kira parasının günün ekonomik koşullarına uyarlanması için her zaman “uyarlama” davası açılabileceğine karar verdi. 

Konut sahibi olmak isteyenlere müjde! Aylık 6 bin 671 TL taksitle 3+1 apartman dairesi!

Türkiye'nin önde gelen bankalarından biri olarak akıllarda yer edinen Vakıfbank, ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara müjdeyi verdi. İşte ayrıntılar...

Konut sitesi aidatlarındaki artış kira artış oranını geride bıraktı! Bu artışa inanamayacaksınız!

Site, apartman ve tesis yönetimi yazılımı Senyonet’in Türkiye genelindeki 280 bin konuttan derlediği veriye göre konut sitelerindeki aidatlardaki artış oranı yüzde 51,98’e ulaştı ve %39,33 olan Haziran kira artış oranını da geride bırakmış oldu.

Apartman yöneticileri dikkat! Bunu yapmazsanız cezası var!

Yargıtay 12. Ceza Dairesi, bakımı vaktinde yapılmayan asansör düşerek 3 kişinin yaralanmasına sebep oldu "asli kusurlu" sayılan apartman yöneticisine "taksirle yaralama" suçundan verilen cezayı onadı.

Beyoğlu'nda 20 milyon TL'ye icradan satılık apartman ve arsası!

T.C. İstanbul 10. İcra Dairesi, İstanbul ili, Beyoğlu ilçesi, Kemankeş Mahallesi, 86 ada 30 parselde yer alan apartman ve arsasını 20 milyon TL'ye icradan satıyor...

Okan Bayülgen: Apartman dairesi biriktiren biri olmadım!

Ünlü televizyoncu ve oyuncu Okan Bayülgen, özel hayatıyla ilgili merak edilenleri yanıtladı. Bayülgen, ''Yalnızlık ve parasızlık benim seçimimdi. Apartman dairesi biriktiren biri olmadım'' dedi.

Ankara Açelya Apartmanı bölgesinde kira fiyatları arttı!

Ankara'nın Çankaya ilçesine bağlı Açelya Apartmanı temeli kayması nedeniyle tahliye edilmişti. Apartmanda yaşayanların evsiz kalması bölgedeki fırsatçıları harekete geçirdi. Evlerini kiraya veren ev sahipleri kiralara 500 TL zam yaptı. 

Bakırköy'de 10.4 milyon TL'ye icradan satılık apartman!

Bakırköy 18. İcra Dairesi Bakırköy'de yer alan kargir apartmanı 10 milyon 400 bin TL bedelle satışa çıkardı...

Mehmet Akif Ersoy’un Mısır Apartmanı'ndaki dairesi hatıra evi olacak!

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ünlü şair Mehmet Âkif Ersoy’un yaşadığı İstiklal Caddesi’ndeki Mısır Apartmanı’ndaki daire, hatıra evi olacak.

Apartman dairesi kira sözleşmesi Haberi

Apartman dairesi kira sözleşmesi

Apartman dairesi kira sözleşmesi!

Kiralama işlemlerinde anlaşma yapan taraflar olan kiracı ile ev sahibi arasında, bir sözleşme imzalanması gerekiyor. Apartman dairesi kira sözleşmesi kapsamında, kira anlaşmasına dair maddelere ve taraflara ilişkin bilgilere yer veriliyor.


Noter huzurunda imzalanan ancak; taraflar arasında bir şahit huzurunda da imzalanabilen apartman dairesi kira sözleşmesi nde kiraya konu olan gayrimenkule ilişkin bilgiler verilirken; özel ve genel koşullar ile ilgili hükümlere de yer veriliyor. Apartman dairesi kira sözleşmesi örneği ağşağıda sıralanıyor.


Örnek apartman dairesi kira sözleşmesi:

Dairesi

Mahallesi

Cadde/Sokağı

Numarası

Kiralananın Cinsi

Kiralayan Adı Soyadı

Kiralayanın T.C. Kimlik No

Kiralayanın Adresi

Kiracının Adı Soyadı

Kiracının T.C. Kimlik No

Kiracının Adresi

Akdin Başlangıç Tarihi

Akdin Süresi

Yıllık Kira Bedeli

Aylık Kira Bedeli

Kira Bedelinin Ödeme Şekli

Kiralananı Kullanım Şekli

Kiralananın Durumu

Kiralananla Birlikte Teslim Edilen Demirbaşlar

İmzalar

Tarih


Genel Koşullar

Kiracı, kiralananı özenle kullanmak zorundadır.


Kiracı, kiralananda ve çevrede oturanlara iyi niyet kuralları içinde...