23 / 04 / 2024

apartman hukukunda ev sahipleri

apartman hukukunda ev sahipleri

Apartmanda "Apartmandan ev sahibi atma" şeklinde tabir edilen hak kanunda "Kat mülkiyetinin devri mecburiyeti" başlığı altında açıklanıyor. Buna göre ev sahibi apartmandan atılabilir mi? Nasıl atılır? İşte yanıtı...

Emlakta Nostalji: Bebek'te Şimşiryan Apartmanı'nda 37,5 liraya kiralık ev!

1942 yılında Bebek İskelesi karşısındaki Şimşiryan Apartmanındaki daire 37,5 liraya kiralanmış. İstanbul'da günümüzde kiralar en az 10 bin TL'den başlıyor...

Önemli!  Ev sahibi- kiracı arasında yeni dönem başlıyor!

Ev sahibi ve kiracı arasında yaşanan son dönemin en yakıcı sorunu kira artışlarından apartman aidatlarına yaşanabilecek tüm  anlaşmazlıklarda yeni uygulama geçerli olacak. Yeni dönemin belirleyicisi olacak arabulucular başka hangi konulara bakacak?

Rize'de inşa edilen bir ev görenleri hayrete düşürdü!

Karadeniz fıkralarına konu olacak bir ev inşatı görenleri şaşkına çeviriyor. Rize'nin İyidere ilçesindeki bir apartman katını görenler şaşkınlıklarını gizleyemiyor. Apartmanın fotoğrafı sosyal medyada 'Resimde eksik olan öğeyi bulun' denilerek elden ele paylaşılıyor.

35 bin 700 liraya ev sahibi olabilirsiniz! Konteyner evlerde yılın müjdesi! İşte 9 Mayıs 2022 fiyat listesi...

Kalabalıktan ve apartman binalarından kaçmak isteyen kişiler konteyner evleri araştırmaya başladı. Konteyner evler uygun fiyatlı olması ile pek çok kişinin ilgisini çekiyor. Peki, konteyner ev fiyatları ne kadar? İşte 9 Mayıs 2022 fiyat listesi...

Ev sahibi aidat öder mi?

Apartman ve site sakinleri ortak alanların giderleri için aidat ödemekle mükellef oluyor. Peki, kiracı varken ev sahibi aidat öder mi? Evde oturmayan ev sahibi aidat öder mi?

Avcılar'da bakımsızlıktan çürüyen ev için yıkım kararı!

Avcılar'da 8 senedir ev sahiplerine ulaşılamayan ve bakımsızlıktan çürüyen apartman için yıkım kararı alındı Yıkım ihale yoluyla gerçekleşecek.

Ankara Açelya Apartmanı bölgesinde kira fiyatları arttı!

Ankara'nın Çankaya ilçesine bağlı Açelya Apartmanı temeli kayması nedeniyle tahliye edilmişti. Apartmanda yaşayanların evsiz kalması bölgedeki fırsatçıları harekete geçirdi. Evlerini kiraya veren ev sahipleri kiralara 500 TL zam yaptı. 

Pandemi ev tercihlerini nasıl etkiledi?

Koronavirüs ile beraber yaşam standartlarıyla birlikte konut tercihleri de değişti. Ev arayan vatandaşlar apartman daireleri yerine müstakil ve bahçeli ev tercih etmeye başladı.

Rıza Bey Apartmanı sakinleri yeni ev istiyor!

30 Ekim'de İzmir'de meydana gelen depremde yıkılan Rıza Bey Apartmanı sakini bir grup binanın arsasına yeşil alan değil, yeni bina yapılmasını istediklerini dile getirdi. 

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! O ödemelere zam geldi!

Ev sahibi ve kiracıları ilgilen apartman aidat ücretleri pandemiye rağmen artıyor. Aidat ücretleri geçen yıla oranla yüzde 12 arttı.

Ayda'nın babası Uğur Gezgin: Ev fiyatları 2 kat arttı, herkes mazeret üretiyor!

İzmir'de yaşanan depremde  Rıza Bey Apartmanı'nın enkazından 91 saat sonra kurtarılan 3 yaşındaki Ayda Gezgin'in babası Uğur Gezgin, İzmir'de ev bulmakta zorlandığını dile getirdi. 

Risk tespiti için ev sahibinin başvurması gerekiyor!

Oturduğum apartmanın depreme dayanıklı olup olmadığını merak ediyorsanız. Ev sahibinizle görüşün. Çünkü eğer kiracıysanız sizin başvurunuz geçerli olmuyor.

Kartal'da çöken Yeşilyurt Apartmanı sakinleri yeni evlerine kavuştu! 

Kartal Orhantepe Mahallesi Sema Sokak üzerinde bulunan 8 katlı Yeşilyurt Apartmanı çökmüş, 21 kişi yaşamını yitirmesine sebep olmuştu. Yeşilyurt Apartmanı yeniden inşa edildi, dairelerin anahtarları ev sahiplerine teslim edildi...

apartman hukukunda ev sahipleri Haberi

apartman hukukunda ev sahipleri

Ev sahibi apartmandan atılabilir mi?

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, apartmanda ev sahiplerinden birisi kendisine düşen borçları ve yükümleri yerine getirmemek suretiyle diğer kat maliklerinin haklarını, onlar için çekilmez hale gelecek derecede ihlal ederse, diğer kat malikleri tarafından mülkiyetinin devri istenebiliyor.


Apartmanda "Apartmandan ev sahibi atma" şeklinde tabir edilen bu hak kanunda "Kat mülkiyetinin devri mecburiyeti" başlığı altında tanımlanıyor:


Kat maliklerinden biri bu kanuna göre kendisine düşen borçları ve yükümleri yerine getirmemek suretiyle diğer kat maliklerinin haklarını, onlar için çekilmez hale gelecek derecede ihlal ederse, onlar, o kat malikinin müstakil bölümü üzerindeki mülkiyet hakkının kendilerine devredilmesini hakimden istiyebilirler. 


Bu gibi bir kat maliki hakkında, bağımsız bölümün mülkiyetinin 

hükme en yakın tarihteki değeri o kat malikine ödenerek bu mülkiyetin diğer kat maliklerine, arsa payları oranında devredilmesi...