26 / 04 / 2024

apartman ısı sistemi değişikliği

apartman ısı sistemi değişikliği

Apartmanda alınacak bazı kararlar, kat maliklerinin çoğunluğunun kararını gerektirirken; bazı kararlar ise oy çokluğu ile alınabiliyor. Peki, apartmanda ısıtma sistemi değişikliği nasıl yapılır? İşte yanıtı..

Yabancı yatırımcı açısından hukuk sistemi önemli midir?

Yabancı yatırımcılar gündemden düşmezken İktisatçı akademisyen, Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi, TCMB eski Başekonomisti Hakan Kara resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda "Yabancı yatırımcı açısından hukuk sistemi önemli midir?" diye sordu. İşte o paylaşım...

BES’te kısmi çekiş hakkı geldi! Uzmanlar uyardı! Sistemi durağanlığa mı sürükleyecek?

BES'teki birikime kısmi çekiş hakkı geldi. Bu doğrultuda, katılımcılar sistemden çıkış yapmadan birikimlerinin yüzde 50'sine kadar olan kısmını toplu olarak alabilecek. Uzmanlar BES havuzundan gerçekleştirilecek yüklü ödemelerin sistemi durağanlığa sürükleyebileceği konusunda uyardı.

Bayview Hills Montenegro Haziran'da sakinleri ile buluşacak!

Avrupa’nın göz bebeği Montenegro’da tapu teslimin gerçekleştiren ilk ve tek Türk firma Maya Montenegro oldu! Bayview Hills Montenegro ‘da yaşamın başladığını, Lüks Servisli Apartman Kompleksi sistemi ile kiralamaların ise Haziran ayında başlayacağı açıklandı.

Apartman yönetim süreçleri tek platformda toplanıyor!

FinTech girişim kurucusu Insha Ventures, hayata geçirdiği  online tahsilat platformu Kozmos ile apartman yönetim süreçlerini tek çatı altında toplamaya hazırlanıyor.

Gazze'deki Enes bin Malik apartmanı İsrail saldırısı nedeniyle yıkıldı!

İsrail'in Gazze Şeridi'ne 10 Mayıs 2021 tarihi itibariyle devam eden saldırılarda Enes bin Malik apartmanı da yerle bir oldu...

Ankara'daki Açelya Apartmanı'nın çatısı çöktü!

Ankara'da inşaat çalışması nedeniyle 8 katlı Açelya Apartmanı'nın temelinde kayma oluşması sonucu boşaltılmıştı. Kontrollü yıkımına başlanan apartmanın çatısı büyük bir gürültüyle çöktü. Düşen parçalar sonucunda çalışmalara ara verildi.

Mehmet Akif Ersoy’un Mısır Apartmanı'ndaki dairesi hatıra evi olacak!

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ünlü şair Mehmet Âkif Ersoy’un yaşadığı İstiklal Caddesi’ndeki Mısır Apartmanı’ndaki daire, hatıra evi olacak.

Kartal'da çöken Yeşilyurt Apartmanı davasında belediye görevlileri hakim karşısına çıktı!

Kartal’da, 2019'da Yeşilyurt Apartmanı’nın çökmesine ilişkin binanın ruhsatının alındığı tarihten çöktüğü güne kadar belediyede çalışan görevliler ilk defa hakim karşısına çıktı. Sanıklar çeşitli sebeplerle olaydan sorumlu olmadıklarını dile getirdi ve suçlamaları kabul etmedi.

Elazığ depreminde yıkılan Dilek Apartmanı'nın sorumluları hakim karşısına çıktı!

24 Ocak'ta meydana gelen Elazığ depreminde yıkılan ve 14 kişiye mezar olan Dilek Apartmanı'nın sorumluları hakim karşısında çıktı. Sanıklar hakkında 210'ar yıl hapis cezası istendi. 

Çiftçi Kayıt Sistemi'ne başvuru süresi uzatıldı!

Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kaydını yaptıramayan çiftçiler için müracaat süresi 1 Eylül'e kadar uzatıldı.

Kırıkkale'de apartman ve site yöneticilerine ‘korona’ uyarısı!

Kırıkkale İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, apartman ve site yöneticilerinin koronavirüs salgınına karşı ortak alanlarda toplanmaların önüne geçilmesi amacıyla  önlemlerin almasını talep ederek, yasağa uymayanlara para cezası uygulanacağını duyurdu. 

Apartman ve site görevlileri için 'acil önlem' çağrısı!

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi MHP Grup Başkanvekili Murat Ilıkan, koronavirüs tedbirleri kapsamında apartman ve site görevlileri için acil önlem alma çağrısında bulundu.

Koronavirüs apartman genel kurulu toplantılarını da erteledi!

Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında kat maliklerince kurulan ve yönetilen apartman genel kurulu toplantıları koronavirüs nedeniyle ertelendi....

apartman ısı sistemi değişikliği Haberi

apartman ısı sistemi değişikliği

Apartmanda ısıtma sistemi değişikliği nasıl yapılır?

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, anagayrimenkul, kat malikleri kurulunca yönetilir ve yönetim tarzı, kanunların emredici hükümleri saklı kalmak şartiyle, bu kurul tarafından kararlaştırılıyor.


Apartmanda alınacak bazı kararlar, kat maliklerinin çoğunluğunun kararını gerektirirken; bazı kararlar ise oy çokluğu ile alınabiliyor. Peki, apartmanda ısıtma sistemi değişikliği nasıl yapılır?


Kanun gereğince kat maliklerinden birinin isteği üzerine ısı yalıtımı, ısıtma sisteminin yakıt dönüşümü ve ısıtma sisteminin merkezi sistemden ferdi sisteme veya ferdi sistemden merkezi sisteme dönüştürülmesi, kat maliklerinin sayı ve arsa payı çoğunluğu ile verecekleri karar üzerine yapılıyor. 


Ancak toplam inşaat alanı ikibin metrekare ve üzeri olan binalarda merkezi ısıtma sisteminin ferdi ısıtma sistemine dönüştürülmesi, kat maliklerinin sayı ve arsa payı olarak oybirliği ile verecekleri karar üzerine yapılıyor. Bu konuda yapılacak ortak...