19 / 04 / 2024

apartman projeleri değiştirilir mi

apartman projeleri değiştirilir mi

Posta köşe yazarı Tamer Heper, 'Apartmanımızda 24 daire var, benim dairem 6 numara. Şimdi kapıcı dairesine numara verilecek, daire numaraları değişecek. ‘Yeni proje yapılsın’ diyorlar. Tapuda 6 kalacak ama değişikliğe gidilirse kapı numaram 7 olacak. Böyle bir şey doğru mu?' sorusunu yanıtladı.

Doğal gaz yönetmeliğinde değişiklik. Yönetmeliğe uymayan apartmanlara izin yok!

Türkiye Doğal Gaz Dağıtıcıları Birliği'nin (GAZBİR) yaptığı açıklamaya göre, Resmi Gazete’de yayınlanan yönetmelik gereğince apartman doğal gaz yönetmeliğinde değişikliğe gidildi. Bundan sonra yönetmeliğe uymayan müteahhit firmalara izin yok. İşte haberimizin devamı..

Dönüşüm Projeleri Özel Hesabı Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 2022!

Dönüşüm Projeleri Özel Hesabı Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31888 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte o yönetmelik...

Apartman yöneticiliği kanunu nedir? Apartman yöneticiliği ücreti hesaplaması!

Apartman sakinlerinin ortak kararıyla seçilen apartman yöneticiliğini kanunu bulunur. Apartman yöneticiliği yapacak kişilerin, bu kanuna uymaları gerekir. Yöneticinin, apartman yöneticiliği kanununa uyması hem kendisi için hem de yönetimi devraldığı bina yönetimi için faydalıdır.

Pera GYO'nun merkez adresi değişti!

Pera GYO'nun merkez adresi Rıhtım Caddesi N51 Karaköy Beyoğlu/İstanbul adresinden Esentepe Mahallesi Büyükdere Caddesi 193 Apartman Blok N193 İç Kapı N2 Şişli/İstanbul adresine taşındı. Şirketin telefon ve faks numaralarında bir değişiklik olmadı. 

7201 Sayılı Tebligat Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

TBMM'ye sunulan 7201 Sayılı Tebligat Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile apartman yönetimi ve ortak giderlerin tahsili hususları yeniden düzenlenecek. 

Sitelerde yönetim planı nasıl değiştirilir?

Posta yazarı Tamer Heper '20 blok 200 haneli bir sitede oturuyorum. Genel girişine uzaktan kumandalı bir demir kapı takıldı. Kapıyı gören birkaç blok yararlanıyor, uzak bloktakiler çok zorlanıyor. Bu hususun düzeltilmesi için yönetim planı değişikliği talebi nasıl yapılır?' sorusunu yanıtladı.

Koronavirüs sonrası gayrimenkul sektöründe neler değişecek?

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, koronavirüs sonrası gayrimenkul sektöründe yaşanılabilecek değişimleri anlattı. Yazıcı, apartman görevlileri, ortak alan kullanımı gibi konulara değinen Yazıcı, "Dubleks daireler ve balkonlu evler öne çıktı" dedi...

Koronavirüs sonrası otellerin ve tatil köylerinin mimari açıdan değişimi!

Ödüllü projeleri ile ulusal ve uluslararası çapta başarılar hayata geçiren Elips Tasarım Mimarlık Kurucusu Y. Mimar Feza Ökten Koca, Covid-19 pandemisinin ardından turizm sektöründe otellerin ve tatil köylerinin mimari açıdan ne tür değişiklikler yapması gerektiğinden bahsetti.

Kemal Kılıçdaroğlu: Konut politikasının değişmesi lazım!

Apartman görevlileriyle video konferansla görüşen Kemal Kılıçdaroğlu, konut politikasının değişmesi gerektiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, "Apartman görevlisinin insani şartlarda oturabileceği bir dairenin ona tahsis edilmesi lazım'' dedi.

Konut trendlerinde radikal değişimler yaşandı!

Koronavirüs salgını nedeniyle tüm Türkiye’nin evlere kapanmasının konut trendlerinde radikal değişimlere yol açtı. Virüs öncesinde trend halindeki balkonsuz ya da Fransız balkona sahip konut projeleri, popülerliğini yitirdi.

Korona sonrası konut projeleri değişecek!

Korona etkisiyle inşaat sektöründe de değişimler yaşandı. Konut projelerinde değişmeler olacağını söyleyen uzmanlar, artık home ofislere, bahçeli ve balkonlu evlere talebin artacağını ifade ediyor.

Sitede ısıtma sistemi değişikliği nasıl yapılır?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Bireysel kombi sistemine geçmek istiyoruz. Bize, yönetim planımızı 4/5 oy oranıyla değiştirerek apartman yönetimine geçmemiz, sonra apartman yönetimlerinin her apartmanda yüzde 51 ile bireysel doğalgaza geçmesi önerildi. Bu mümkün mü?' sorusunu yanıtladı.

Dönüşüm Projeleri Özel Hesabı Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Dönüşüm Projeleri Özel Hesabı Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, bugünkü 30829 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

apartman projeleri değiştirilir mi Haberi

apartman projeleri değiştirilir mi

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun 'Apartmanımızda 24 daire var, benim dairem 6 numara. Şimdi kapıcı dairesine de numara verilecek ve daire numaraları değişecek. Buna göre ‘yeni proje yapılsın’ diyorlar. İyi ama tapuda benim dairem hep 6 olarak kalacak ama değişikliğe gidilirse kapı numaram 7 olacak. Buna göre de tüm daire numaraları değişecek. Böyle bir şey doğru mu?' sorusuna cevap verdi. İşte Tamer Heper'in yazısı...

Apartmanımızda 24 daire var, benim dairem 6 numara. Şimdi kapıcı dairesine de numara verilecek ve daire numaraları değişecek. Buna göre ‘yeni proje yapılsın’ diyorlar. İyi ama tapuda benim dairem hep 6 olarak kalacak ama değişikliğe gidilirse kapı numaram 7 olacak. Buna göre de tüm daire numaraları değişecek. Böyle bir şey doğru mu?...