29 / 03 / 2024

apartman toplantısına kiracı katılabilir mi

apartman toplantısına kiracı katılabilir mi

Apartman toplantılarında yönetici, kat maliklerinin, hem sayı hem arsa payı bakımından çoğunluğu tarafından atanıyor. Peki, apartman toplantılarına kiracılar katılabilir mi? İşte Kat Mülkiyeti Kanunu esasları...

Çatalla kiracısına saldıran ev sahibinin 25 yıl hapsi istendi!

Bakırköy'de yüzde 100'ün üzerinde kira artışını kabul etmeyen kiracısına çatalla saldıran ev sahibinin 25 yıl hapsi istendi. 

Kiracısına yüzde 25'ten fazla zam yapan ev sahibine 'kötü niyet tazminatı'

Kiracısına karşı kiraya yüzde 55 zam yapan ve kiracısının yasal olarak kaydedilen yüzde 25 zam üzerinden kira yatırması üzerine tahliye talebiyle dava açan ev sahibi "kötü niyet tazminatı" ödemeye mahkum edildi. İşte haberin ayrıntıları...

Kabine toplantısı sonrası, Cumhurbaşkanı ekonomi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen önemli Kabine Toplantısı'na başkanlık etti. Bu kritik Kabine Toplantısı sonrasında, ulusa hitap eden Başkan Erdoğan, alınan kararları kamuoyuna duyurdu. Toplantıda ele alınan en önemli konulardan biri de ekonomi oldu.

Ev sahibi ve kiracı sorunlarında gelinen son nokta! Ev sahibi kiracısına evden çıkması için 200 bin TL teklif etti! 

Ev sahibi ve kiracı sorunları artmaya devam ediyor. Ülke genelinde kiracı ve ev sahipleri sorunları her geçen gün başka boyut almaya başladı. Şimdi de Ankara'da bir ev sahibi kiracısına evden çıkması için 200 bin TL teklif etti. 

Kiracısının kapısını baltayla kıran ev sahibi hakim karşısına çıktı!

Bayrampaşa'da kiracısının kapısını baltayla kırdığı gerekçesiyle hakkında "silahla konut dokunulmazlığını ihlal" suçundan 4 seneye kadar hapis istemiyle dava açılan 93 yaşındaki Naim Akgün hakim karşısına çıktı.

Asgari ücrette kritik viraj! Gözler Kabine toplantısına çevrildi

Enflasyonun yüzde 73'ü geçmesinin ardından asgari ücrete ara zam beklentisi oluştu. Bu çerçevede Kabine toplantısına çevrildi. 

Ata GYO'nun 2020 yılı genel kurul toplantısı sonuçları yayınlandı!

Ata GYO'nun 2020 yılı olağan genel kurul toplantısına ilişkin genel kurul tutanağı, hazır bulunanlar listesi yayınlandı. 

İhlas Gayrimenkul'ün olağan genel kurul toplantısı sonucu!

İhlas Gayrimenkul'ün 28 Nisan 2021 tarihinde yapılan Olağan Genel Kurul toplantısına ilişkin Toplantı Tutanağı, Hazır Bulunanlar Listesi ve Genel Kurulca Onaylanan Kar Dağıtım Tablosu pay sahiplerinin bilgisine sunuldu. 

Kuyumcukent Gayrimenkul'ün genel kurul toplantısına virüs engeli!

Kuyumcukent Gayrimenkul'ün ertelenen Genel Kurul toplantısı Covid-19 tedbirleri kapsamında, İstanbul'un Yüksek Riskli kategoriden çok yüksek riskli kategoriye çıkması nedeniyle iptal edildi. 

Kartal'da çöken Yeşilyurt Apartmanı davasında belediye görevlileri hakim karşısına çıktı!

Kartal’da, 2019'da Yeşilyurt Apartmanı’nın çökmesine ilişkin binanın ruhsatının alındığı tarihten çöktüğü güne kadar belediyede çalışan görevliler ilk defa hakim karşısına çıktı. Sanıklar çeşitli sebeplerle olaydan sorumlu olmadıklarını dile getirdi ve suçlamaları kabul etmedi.

Sinpaş GYO'nun toplantılarına HES kodu şartı!

Sinpaş GYO yatırımcılarına Olağanüstü Genel Kurul toplantısına elektronik olarak katılmalarını tavsiye etti. Toplantıya fiziki olarak katılmayı düşünen yatırımcılarına ise HES kodu şartı arandığını bildirdi.

Mustafa Sandal Çubuklu Vadi’deki villasını kiracısına sattı!

Mustafa Sandal, Çubuklu Vadi’de bulunan dört katlı villasını 4 milyon dolara satışa çıkarmıştı. Sandal, 650 metrekare büyüklüğündeki villası kiracısına 3 milyon dolara sattı. 

Apartman toplantısı internet üzerinden yapılır mı?

Posta yazarı Tamer Heper, '44 bağımsız bölümlü binamızda kat malikleri toplantısı ‘ZOOM teknolojisi ile yapılacak’ denildi. Bu toplantı geçerli mi? sorusunu yanıtladı.

apartman toplantısına kiracı katılabilir mi Haberi

apartman toplantısına kiracı katılabilir mi

Apartman toplantılarına kiracılar katılabilir mi?

Apartmanda kiracı olan kimseler, apartman ile ilgili kararların alındığı kurul toplantılarına katılabiliyor. Ancak Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince kiracılar apartman toplantısında oy kullamıyor. Çünkü oy hakkı kiracısı olduğu evin malikinde oluyor.  


Apartman yöneticisi, anagayrimenkulün gayesine uygun olarak kullanılması, korunması, bakımı ve onarımı için gereken tedbirlerin alınması, sigorta ettirilmesi, korunması ve bakımı için kat maliklerinin yararına olan hususlarda gerekli tedbirlerin, onlar adına alınması gibi görevlere sahip kişidir. 


Yönetici, kat maliklerinin, hem sayı hem arsa payı bakımından çoğunluğu tarafından atanıyor. Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre kiracılar yönetim toplantılarına katılabilir. Divan başkanı tarafından konuşma hakkı kendisine verildiğinde ancak dilek ve temennisini iletebiliyor.


Kat maliki, kiracısına ancak vekalet verdiği takdirde, kiracı oy kullanma ve yönetime seçilme hakkına sahip oluyor. Ancak vekalet alması, denetçi...