29 / 03 / 2024

apartman toplantısında ne yapılır

apartman toplantısında ne yapılır

Apartman toplantısı yılda bir defadan az olmamak üzere yönetim planında gösterilen zamanlarda, eğer böyle bir zaman gösterilmemişse, her takvim yılının ilk ayı içinde toplanıyor. Peki, apartman toplantısında yapılması gerekenler nelerdir?

Gözler asgari ücret zam toplantısında! Asgari ücret komisyonu 2. toplantısını ne zaman, saat kaçta yapacak?

Asgari ücret zammı için ilk toplantı 13 Haziran'da gerçekleşti. Asgari ücret tespit komisyonu ikinci toplantısı için ise bekleyiş sürüyor. Peki, asgari ücret komisyonu ne zaman, saat kaçta toplanacak?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısını ne zaman, saat kaçta yapacak?

Milyonların beklediği asgari ücret ara zammı için çalışmalar başladı. Peki, Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısını ne zaman, saat kaçta yapılacak? İşte detaylar...

Dolar karşısında en çok TL değer kaybetti? Avrupa ne yapıyor, biz ne yapmalıyız?

IMF güçlü dolar karşısında en çok değer kaybeden para birimleri sıralarken, ülkelerin güçlü dolar hareketi karşısında ne yapması gerektiğini ele alan bir makale yayınladı.

Yeşil GYO 2022'nin ilk yarısında ne kadar hasılat elde etti?

Yeşil GYO, 1 Ocak 2022-30 Haziran 2022 dönemine ilişkin faaliyet raporunu, finansal raporunu ve sorumluluk beyanını yayınladı. Peki Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 2022'nin ilk yarısında ne kadar hasılat elde etti? İşte ayrıntılar...

Konut sitelerinin yönetim kurulu toplantısında kararlar nasıl alınır?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde sitelerdeki yönetim kurulu toplantısında kararların nasıl alındığını kaleme aldı.

Kiracılar yüksek kiralar karşısında ne yapmalı?

Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Oğuz Kara bugün kaleme aldığı yazısında kira artış oranları sonrasında kiracıların ne yapabileceği konusunu değerlendirdi.

Kat malikleri toplantısında kararlar neye göre alınır?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde olağanüstü kat malikleri toplantısında kararların neye göre verildiğini kaleme aldı. 

Fahiş kira zamları karşısında ne yapılabilir?

Son zamanlarda kira fiyatlarındaki artış Türkiye genelinde gündem olmaya devam ediyor. Peki yükselen kira fiyatları karşısında ne yapılabilir? İşte detaylar...

Kiracılar artan fiyatlar karşısında ne yapmalı?

Özellikle İstanbul'da kira fiyatlarında rekor seviyede artış yaşanıyor. Peki, artan kira fiyatları karşısında kiracılar ne yapabilir? İşte uzman isimlerden değerlendirmeler...

Site toplantılarında imza yetkilerine itiraz edilebilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, kat malikleri toplantısında imza yetkisi bu sene de genel kurul divan başkanlığına devredilirse yasal olarak ne yapılabilir? sorusu soruldu.

Kocasinan Belediyesi Mart Ayı Meclis Toplantısı'nda imar konuşuldu!

Kocasinan Belediyesi Mart Ayı Meclis Toplantısı yapıldı. Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar yönetiminde yapılacan meclis toplantısında 12 gündem maddesi konuşularak karara bağlandı.

Kırıkkale 2021'in ilk meclis toplantısında imar planları konuşuldu!

Kırıkkale Belediye Meclisi Ocak ayı meclis toplantısında kent içerisindeki imar planlarını tartıştı. 

Çorum Belediyesi meclis toplantısında çürük yapı gerginliği!

Çorum Belediyesi’nin önceki gün yapılan meclisi toplantısında “Cumhur İttifakı” ortakları üyeleri MHP’li Abdulhaluk Çatalpelit ile AKP’li Muhammet Fatih Temur arasında çürük yapılar sebebiyle tartışma yaşandı.

apartman toplantısında ne yapılır Haberi

apartman toplantısında ne yapılır

Apartman toplantısında yapılması gerekenler!

Kat malikleri kurulu, yılda bir defadan az olmamak üzere yönetim planında gösterilen zamanlarda, eğer böyle bir zaman gösterilmemişse, her takvim yılının ilk ayı içinde toplanıyor. 


Kat malikleri toplantısının, sığınak, otel lobi, toplantı salonları, bahçe ve çayhane gibi bağımsız bir yerde yapılması gerekiyor. 


Aksi takdirde ana gayrimenkulün içerisinde bir "bağımsız bölüm"de yani herhangi bir dairede yapılması halinde, bu durum anlaşmazlıklar yaratabiliyor. Bu anlaşmazlığa örnek olarak: Toplantı yerinin apartmanda bir daire olarak belirlenmesi halinde, aralarında bir husumet bulunan kat maliki, toplantıya gitmeme nedenini öne sürerek, Kat Malikleri kurulundaki temsil hakkının elinden alındığını iddia edebiliyor. Bu şekilde yapılan iddia sonucunda, toplantının usul yönünden geçerli olmadığı kanaatine varılabiliyor.


Apartman toplantısında yapılması gerekenler:

Apartman toplantısında, apartmanın gündemini oluşturan konularda kararlar alınıyor. Örneğin apartmanın güvenliği, temizliği,...