26 / 04 / 2024

apartman yöneticilerinin görevi

apartman yöneticilerinin görevi

İster site olsun, isterse bir apartman; yöneticilik artık bir meslek haline geldi. Peki yönetici ne iş yapar? Hukuki yönden sorumlulukları neler? İşte detaylar...

Kiracı apartman yöneticisi olabilir mi? 

Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre, denetçi veya denetim kurulu kat malikleri arasından seçilmesi gerekmektedir. Bu nedenle, kiracılar denetçi olarak atanamazlar. Bu durumda merak edilen diğer konulardan biri de kiracıların apartman yöneticisi olup olamama durumudur. İşte bu konu ile ilgili önemli açıklam

Apartman yöneticisi nasıl görevden alınır?

Apartman yöneticisi ile sorun yaşayan malikler, yöneticinin hangi durumlarda görevden alınabileceğini merak ediyor. Peki, apartman yöneticisi nasıl görevden alınır?

Bankalar, site ve apartman yönetimi kredisi verebilir mi?

Bankalar, "site yönetimi", "apartman yönetimi" kredisini gündemine almalı. Site ve apartman yönetimleri, bankaların sağlayacağı krediyle nakit akışını yönetebilir.

Apartman ve site görevlileri için 'acil önlem' çağrısı!

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi MHP Grup Başkanvekili Murat Ilıkan, koronavirüs tedbirleri kapsamında apartman ve site görevlileri için acil önlem alma çağrısında bulundu.

Apartman yöneticileri dikkat!

Apartman yöneticilerine önemli bir uyarım var: Kat Mülkiyeti Kanunu’na göre yönetici ve site yönetimleri, apartman harcamaları konusunda ‘hesap vermek’le yükümlü. Bu hesabı komşularınıza vermezseniz, mahkemeye verirsiniz.

Apartman yönetim plan değişikliği nasıl yapılır?

Anagayrimenkul kat malikleri kurulu tarafından, sözleşme ve yönetim planı kararlarına göre yönetiliyor. Peki, apartman yönetim plan değişikliği nasıl yapılır?

Semih Kayaalp'in Nurol İnşaat temsilcilik görevi sona erdi!

Nurol İnşaat'ta temsilci olarak görev yapan Semih Kayaalp'in temsilcilik görevine Tarık Ongun atandı. Semih Kayaalp'in Nurol İnşaat’taki Yönetim Kurulu Üyesi görevi devam ediyor.

Adana'da apartman yöneticisine kızan apartman görevlisi evi yaktı!

Adana’da başka işte de çalıştığı için oturduğu kapıcı dairesi için kira isteyen apartman yöneticileriyle tartışan apartman görevlisi Barış Kayhan, evi benzin dökerek ateşe verdi.

Site yöneticilerinin dikkat etmesi gereken 11 görev!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için bugünki yazısında site yöneticilerinin görevlerini kaleme aldı. İşte, Site yöneticilerinin dikkat etmesi gereken 11 görev!

Apartman yöneticiliği, son yılların gözde mesleklerinden oldu!

Bizimkiler dizisinden hafızalara kazınan Sabri beyin apartman yöneticiliği, son yılların gözde mesleklerinden oldu. 500 haneli dev sitelerdeki profesyonel hizmetlerde aylık kazanç 10 bin lirayı bulurken, kursları bile açıldı.

İsta, apartman yöneticilerini tasarruf için harekete çağırıyor!

İSTA tüm ev ve işyerlerinin Isı Pay Ölçerlerle donatılması ve ısınma masraflarını azaltırken enerji tasarrufu sağlanması konusunda halkın ve özellikle apartman yöneticilerinin bilinçlenmesinin önemini vurguluyor.

Apartman yönetimi toplantısı nerede yapılır?

Apartman yönetimi toplantısı, yılda bir defadan az olmamak üzere yönetim planında gösterilen zamanlarda, eğer böyle bir zaman gösterilmemişse, her takvim yılının ilk ayı içinde toplanıyor. Peki, apartman yönetimi toplantısı nerede yapılır?

Apartman yönetiminde kimler bulunur?

Kat malikleri kurulu, yılda bir defadan az olmamak üzere yönetim planında gösterilen zamanlarda, eğer böyle bir zaman gösterilmemişse, her takvim yılının ilk ayı içinde toplanıyor. Peki, apartman yönetiminde kimler bulunur?

apartman yöneticilerinin görevi Haberi

apartman yöneticilerinin görevi

İster site olsun, isterse bir apartman; yöneticilik artık bir meslek haline geldi. Ana gayrimenkulün sekiz ve daha fazla bağımsız bölümü varsa, yönetici atanması zorunludur. 

Capital'de yer alan habere göre; Avukat Selin Kırhan, site ve apartmanlardaki yöneticilik kavramını, yöneticinin yükümlülüklerini ve sorumluluklarını kaleme aldı. 

İşte, Avukat Selin Kırhan'ın 'Yönetici deyip geçmemeli' başlıklı yazısı...

Sevgili okurlar, bildiğiniz üzere "kentsel dönüşüm süreciyle birlikte” arz ve taleplerimize göre, site gibi toplu yaşam alanları hızlı bir artış gösteriyor. Hal böyle olunca; site ve apartmanlar, yine bizim ihtiyacımıza uygun olarak projelendiriliyor ve tasarlanan yeni yerleşim alanları bu ihtiyaçlarımızı karşılayacak şekilde yönetiliyor. Sonuç, profesyonel olarak kurulan birçok kişiye de istihdam sağlayan site yönetimi şirketleri. İster site olsun, isterse bir apartman; yöneticilik artık bir meslek.

Peki, yönetici ne iş yapar?...