29 / 03 / 2024

apartman yöneticisi nasıl seçilir

apartman yöneticisi nasıl seçilir

Avukat Kadir Kurtuluş ile Stajyer Avukat Elif Hamzaçebi 'apartman yöneticisi nasıl seçilir' konusunu kaleme aldı. İşte 6 soruda site aidatı...

Apartman yöneticisi nasıl seçilir?

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında kendisine yöneltilen ''apartman yöneticisi'' konulu soruyu yanıtladı. İşte, Tamer Heper'in yazısı..

Apartman yöneticisinin aldığı yanlış kararlar cebinizi yakabilir!

Oturduğunuz apartman, site ya da toplu konutta seçtiğiniz yönetimin yanlış ya da eksik aldığı kararlar, yerine getirmediği sorumluluklar cebinize olumsuz yansıyabilir.

Dışarıdan apartman yönetici seçilir mi?

Kat maliklerinin bağımsız oyalarıyla seçilen apartman yöneticisinin çeşitli görev ve sorumlulukları bulunuyor. Peki, kimler apartman yöneticisi olabilir? Dışarıdan apartman yönetici seçilir mi?

Apartman yönetici seçimi ne zaman yapılır?

Sekiz veya daha fazla bağımsız bölümü olan apartmanda yönetici atanması mecburi oluyor. Yönetici, kat maliklerinin, hem sayı hem arsa payı bakımından çoğunluğu tarafından atanır. Peki, apartman yönetici seçimi ne zaman yapılır?

Apartmana yönetici nasıl seçilir?

Apartmanda sekiz ve sekizden fazla bağımsız bölüm olması durumunda yönetim oluşturulması kanunen zorunlu oluyor. Kat malikleri yönetici veya yönetim kurulu seçebiliyor. Peki, apartmana yönetici nasıl seçilir?

Apartman yöneticisi ne zaman seçilir?

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince anagayrimenkulde sekiz ve sekizden fazla bağımsız bölüm olması halinde apartmana bir yönetici seçilmesi gerekiyor. Peki, apartman yöneticisi ne zaman ve nasıl seçilir?

Apartman yöneticisi seçerken dikkat edin!

Pusula Adli Muhasebe ve Hile Denetimi Kurucusu Fikriye Aslan “Yöneticinin “yönetim planı”nı inceleyin, tekrar aday olan yöneticinin geçmiş dönem çalışmalarını araştırmadan tekrar yönetime seçmeyin” dedi.

Apartmanlarda yönetici seçimi!

Apartman ve Site Yönetim Kanununa göre, apartmanlarda sekiz ve daha fazla bağımsız bölümün olması halinde apartmanlarda yönetici seçimi zorunlu tutuluyor. Apartman yöneticisinin, seçimi kat malikleri toplantısında yapılıyor...

Apartman yönetimi görevleri!

Apartman yönetimi görevleri ve diğer detaylar için haberimizi inceleyebilirsiniz. İşte apartman yönetimi görevleri..

Apartman yönetimi görev süresi!

Sekiz ya da daha fazla bağımsız bölüme sahip gayrimenkullerin yer aldığı bina içi seçilen apartman yönetim görev süresi nedir? Yanıtı haberimizde...

Borsada yeni yatırım yapacaklar dikkat! Sektörel olarak nasıl dağılım yapılmalı?

Uzun vade hisse senedi yatırımcısı Onur Demir resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda borsada yeni yatırım yapacaklara kendi portföyü üzerinden sektörel olarak nasıl dağılım yapılması gerektiğini portföy yönetmenin nasıl yapılacağını anlattı. İşte Onur Demir'in o paylaşımı...

Kiracı apartman yöneticisi olabilir mi? 

Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre, denetçi veya denetim kurulu kat malikleri arasından seçilmesi gerekmektedir. Bu nedenle, kiracılar denetçi olarak atanamazlar. Bu durumda merak edilen diğer konulardan biri de kiracıların apartman yöneticisi olup olamama durumudur. İşte bu konu ile ilgili önemli açıklam

Sigorta nasıl sorgulanır? e-devlet ve 170 ile sigorta sorgulama yöntemleri nasıl?

Çalışan kişiler için önemli bir güvence olan sigorta, çalışılan kurumlar tarafından başlatılmalıdır. İşe yeni başlayan çalışanların, sigorta işlemlerinin başlatılıp başlanmadığını sorgulamak büyük önem kazanmaktadır. Bu noktada çalışanlar tarafından sigorta işlemlerinin nasıl sorgulandığı merak edil

THY-Emlak Konut GYO Arnavutköy projesine nasıl başvurulur? Yenişehir Evleri başvuru ekranı 2023!

THY-Emlak Konut GYO Arnavutköy projesine nasıl başvurulur sorusunun yanıtı pek çok kişi tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. İşte Yenişehir Evleri başvuru ekranı 2023...

Bayramda çalışanlar ne kadar mesai ücreti alacak? İlave çalışma ücreti hesaplama yöntemi nasıl olur?

Bayramda kamu kurum ve kuruluşlarının resmi tatil sebebiyle kapalı olduğu biliniyor. Fakat özel sektör çalışanları bayramda mesailerini sürdürüyor. Peki Bayramda çalışanlar ne kadar mesai ücreti alacak? İlave çalışma ücreti hesaplama yöntemi nasıl olur? 

Olası büyük Marmara depreminde tsunami olacak mı? İstanbul kıyıları nasıl etkilenir? Uzmanlar peş peşe açıkladı!

Olası büyük Marmara depreminde tsunami olacak mı? İstanbul kıyıları nasıl etkilenir? Uzmanlar peş peşe açıkladı!

Çiftçiler dikkat! Buğday, arpa, mısır fiyatları yeni yıla nasıl başladı? Buğday, arpa, mısır 5 Ocak 2023 fiyat listesi..

Hububatta yılsonuna doğru fiyatların artacağına ilişkin bir beklenti gündemde yer alıyordu. Çiftçiler dikkat! Buğday, arpa, mısır fiyatları yeni yıla nasıl başladı? 5 Ocak 2023 fiyat listesi...

Fed sonrası altın ve doların yönü nasıl olacak? Elinde dolar ve altın olanlar için kritik uyarı geldi! 

Piyasaların merakla beklediği Aralık ayı Merkez Bankası FED toplantısı için geri sayım başladı. Özellikle altın ve doları olanlar için kritik uyarı Ekonomist Belgin Maviş'ten geldi. Fed sonrası altın ve doların yönü nasıl olacak?

Kat malikleri dikkat! Apartman yöneticisi bütün giderlerden muaf olamaz!

Apartman ya da sitelerden en tartışmalı konulardan biri olan aidat ve ek bütçe konularında çok merak edilen sorulardan biri yanıt buldu. Apartman yöneticisi tüm giderlerden muaf olamaz!

Apartman yöneticisinin ilk icraatı ne olmalı?

Ultima İnternational Eğitim ve Danışmanlık şirketinde Kalite ve Planlama Koordinatörü Zeynel Kayınova, Emlakkulisi.com okurları için " Apartman yöneticisi veya site kurullarının ilk icraatlarını kaleme aldı. İşte Zeynel Kayınova'nın yazısı...

Apartman yöneticisi nasıl görevden alınır?

Apartman yöneticisi ile sorun yaşayan malikler, yöneticinin hangi durumlarda görevden alınabileceğini merak ediyor. Peki, apartman yöneticisi nasıl görevden alınır?

Konut kredisi faiz oranları 2022'ye nasıl başladı?

Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar yeni yıl ile beraber konut kredisinde en uygun faiz oranı uygulayan bankayı araştırıyor. Peki, konut kredisi faiz oranları yeni yıla nasıl başladı? İşte detaylar...

Konut sitelerinde kriz yönetimi nasıl yapılır?

Türkiye'de konut siteleri sayısı gün geçtikçe artıyor. Konut sitelerinde yaşayan vatandaşların sayısı arttıkça birtakım sorunlar da ortaya çıkmaya başladı. Peki, konut sitelerinde yaşanan sorunlar nasıl çözülür?

apartman yöneticisi nasıl seçilir Haberi

apartman yöneticisi nasıl seçilir

1.Apartman yöneticisi, apartman yönetim kurulu nedir?

Daire, işyeri vb. alan sahipleri yani kat malikleri olarak, apartmanınızın yönetimini, kendi aranızdan veya dışarıdan seçeceğiniz bir kimseye veya üç kişilik bir kurula verebilirsiniz. Eğer tek bir kişiye bu görevi veriyorsanız o kişiye yönetici, üç kişilik bir kurula yönetim görevi veriyorsanız bu kurula yönetim kurulu denir. 

2. Yönetici atanma zorunluluğu nedir?

Kat Mülkiyeti Kanunu Madde 34’e göre, apartmanınızda, sekiz veya daha fazla daire, işyeri vb. alan(bağımsız bölüm) varsa yönetici ataması yapmak zorundasınız, bu bir yasal zorunluluktur. Yani apartmanınızda, bağımsız bölüm sayısı sekizden azsa yönetici ataması yapmak zorunda olmayacaksınız. Ayrıca, apartmanınızdaki tüm bağımsız bölümlerin sahibi tek bir kişi ise, bu kişi yasal yönetici konumundadır.

3.Yönetici nasıl seçilir? 

Öncelikle, yönetici ya da yönetim kurulu atanırken, apartman yönetim planındaki hükümleri göz...