19 / 04 / 2024

Apartman yöneticisi usulsüzlük

Apartman yöneticisi usulsüzlük

Posta yazarı Tamer Heper, "Bizim binada bir yönetici var, üç yıldır ne toplantıya davet ediyor ne alınan kararları bildiriyor. Bir de binanın altını kazıp kendine iş yeri açıyor, kaldırıma merdiven yapıp bir de kapı koyuyor. Bu yönetici ile ben nasıl başa çıkayım?" sorusunu yanıtladı...

Apartman yöneticisinin cezai sorumluluğu nedir?

Takvim Gazetesi köşe yazarı Feride Hilal İmal,okuyucusunun sorduğu ''Eski yöneticinin birçok usulsüz harcamalarını tespit ettim. Fakat kendisini genel kurulda ibra etmiştik. Yapılabilecek bir şey var mı?'' sorusunu cevaplandırdı.

Konut siteleri de usulsüzlüklerle gündemde: Maliyetler fazla gösteriliyor, çalışmayanlara maaş bağlanıyor!

Konut sitelerindeki usulsüzlükler tek tek ortaya çıktı. Peki en çok usulsüzlük hangi alanlarda oluyor? Konut sitelerinde yaşanan usulsüzlükler nasıl engellenebilir?

İki büyük şehir arası mesafe 80 dakika olacak! Bakan Uraloğlu'ndan yüksek hızlı tren müjdesi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara- İstanbul arası yüksek hızlı tren müjdesi verdi ve iki büyük şehir arası mesafenin 80 dakika olacağını açıkladı.

Ev sahibi ve kiracılar aman dikkat: Site yönetimlerinde ciddi usulsüzlükler yapılıyor!

Site yönetimlerini inceleme altına alan KPMG Türkiye, farklı ölçeklerde birçok usulsüzlük yapıldığını ortaya çıkardı. Vatandaşlar hem maddi hem manevi zorluk yaşadı..

Kiracı apartman yöneticisi olabilir mi? 

Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre, denetçi veya denetim kurulu kat malikleri arasından seçilmesi gerekmektedir. Bu nedenle, kiracılar denetçi olarak atanamazlar. Bu durumda merak edilen diğer konulardan biri de kiracıların apartman yöneticisi olup olamama durumudur. İşte bu konu ile ilgili önemli açıklam

O işletmeler için yeni düzenleme 1 Temmuz itibariyle başlıyor! Bunu yapanlara usulsüzlük cezası verilecek!

Cirosu 3 milyon TL ve üzerinde olan işletmeler için yeni düzenleme 1 Temmuz itibariyle resmen başlıyor. Bunu yapanlara usulsüzlük cezası verilecek!

Adıyaman'da depremde yıkılan İsias Otelin sahibi ve üç yöneticisi tutuklandı!

Adıyaman'da depremde yıkılan İsias Otelin sahibi ve yöneticisi Ahmet, Mehmet Fatih ve Efe Bozkurt mahkeme tarafından tutuklandı. İşte detaylar...

Gayrimenkul alımıyla Türk vatandaşlığı kazanmada usulsüzlük iddiası! Meclis gündemine taşındı! 

CHP Bursa Milletvekili Yüksel Özkan, taşınmaz edinimi yoluyla Türk vatandaşlığı kazanmada usulsüzlük yapıldığı iddiası ile ilgili soru önergesi verdi. İşte ayrıntılar...

Kat malikleri dikkat! Apartman yöneticisi bütün giderlerden muaf olamaz!

Apartman ya da sitelerden en tartışmalı konulardan biri olan aidat ve ek bütçe konularında çok merak edilen sorulardan biri yanıt buldu. Apartman yöneticisi tüm giderlerden muaf olamaz!

Apartman yöneticisinin ilk icraatı ne olmalı?

Ultima İnternational Eğitim ve Danışmanlık şirketinde Kalite ve Planlama Koordinatörü Zeynel Kayınova, Emlakkulisi.com okurları için " Apartman yöneticisi veya site kurullarının ilk icraatlarını kaleme aldı. İşte Zeynel Kayınova'nın yazısı...

Apartman yöneticisi nasıl görevden alınır?

Apartman yöneticisi ile sorun yaşayan malikler, yöneticinin hangi durumlarda görevden alınabileceğini merak ediyor. Peki, apartman yöneticisi nasıl görevden alınır?

Kripto para borsasındaki büyük hırsızlık ve dolandırıcılığa suç örgütü davası!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto para borsasında hırsızlık ve dolandırıcılık yaparak, toplamda 72 kişiyi mağdur eden 13 sanık hakkında, 378 yıldan 763 yıla kadar değişen hapis cezaları talep edildi.

Manisa Saruhanlı Belediyesi’nin gayrimenkul satışlarında usulsüzlük iddiası!

Hurda vurgunu ile gündem olan Manisa Saruhanlı Belediyesi’nde şimdi de arsa ve gayrimenkul vurgunu patladı. İçişleri Bakanlığı, mülkiyeti Saruhanlı Belediyesi’ne ait olan pek çok arsa ve taşınmazın satışında usulsüzlük yapıldığını tespit etti.

Keçiören'deki Onbirler Apartmanı yıkıldı!

Başkent Ankara'nın Keçiören ilçesinde yer alan ve dün tüp patlaması sonucunda çöken Onbirler Apartmanı yıkıldı...

Apartman yöneticisi usulsüzlük Haberi

Apartman yöneticisi usulsüzlük

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun "Sayın Tamer Heper, bize yol gösteriyorsunuz sağ olun tamam ama mesela bizim binada bir yönetici var üç yıldır ne toplantıya davet yapıyor ne alınan kararları bildiriyor. Bunlar yetmiyormuş gibi binanın altını kazıyor, kendine iş yeri açıyor.

Kaldırıma merdiven yapıp bir de kapı koyuyor. Ben karşı çıkınca da üzerime saldırıyor. Bu nedenle kendisiyle muhatap bile olamıyorum. Şimdi sizin söylediklerinizle bu yönetici ile ben nasıl başa çıkayım dersiniz?" sorusuna cevap verdi. İşte Tamer Heper'in yazısı...

Sayın Tamer Heper, bize yol gösteriyorsunuz sağ olun tamam ama mesela bizim binada bir yönetici var üç yıldır ne toplantıya davet yapıyor ne alınan kararları bildiriyor. Bunlar yetmiyormuş gibi binanın altını kazıyor, kendine işyeri açıyor.

Kaldırıma merdiven yapıp bir de...