25 / 04 / 2024

apartmanda uyulması zorunlu kurallar

apartmanda uyulması zorunlu kurallar

Apartman yönetimi, apartman sakinlerinin huzur ve sükun içinde yaşamaları için apartman yönetim talimatı hazırlayabilir. Bu talimatta uyulması gereken kurallara ve kurallara uyulmaması durumunda verilecek cezalara yer verilir...

Scooter kullanıcıları ve ticari araç sahiplerini ilgilendiren yeni düzenleme! Bunları yapmak zorunlu!

Scooter kullanıcıları ve ticari araç sahiplerini ilgilendiren yeni düzenleme getirildi. Bunlara uyulması zorunlu oldu. İşte detaylar!

5 soruda kaçak yapılar!

Bir arsa üzerinde etkili idarelerin bilgisi dışında yapılan veya imar mevzuatında yer alan uyulması zorunlu kurallara uyulmayarak ruhsat ve eklerine aykırı yapılan yapılar kaçak yapı oluyor. İşte 5 soruda kaçak yapılar...

Bina giriş rampası nasıl yapılır?

Binalarda ve girişlerinde engellilerin erişimine yönelik TS 9111 Standardına uyulması zorunlu oluyor. Peki, bina giriş rampası nasıl yapılır?

Apartmanda gürültü şikayeti nereye yapılır?

Apartmanlarda hafta içi ve hafta sonu gürültü saatlerine uyulması gerekiyor. Peki, apartmanda bu saatlere uymayan ve sürekli gürültü yayan maliklere ne yapılır? Apartmanda gürültü şikayeti nereye yapılır?

Kaçak inşaat cezasına itiraz edilir mi?

İmar mevzuatında yer alan uyulması zorunlu kurallara uyulmadan yapılan inşaatlar kaçak olarak biliniyor. Kaçak yapı nedeniyle, para cezalarına karşı iptal davası açılabilir mi? Kaçak inşaat cezasına itiraz edilir mi?

Apartmanda denetçi olma şartları!

Sekiz ve sekizden fazla bağımsız bölüm olması halinde yönetimin kurulması ve yönetici atanması zorunlu oluyor. Peki, yöneticiyi kim denetler? Apartmanda denetçi olma şartları nelerdir?

Apartmanda gürültü yapmanın cezası nedir?

Toplu yaşamın sürdürüldüğü konut siteleri ve apartman gibi yerlerde birtakım gürültü kurallarına uyulması gerekiyor. Peki, bu kurallara uyulmazsa ne olur? Apartmanda gürültü yapmanın cezası nedir?

Apartmanda denetçi zorunlu mu?

Anagayrimenkulün sekiz veya daha fazla bağımsız bölümü varsa, yönetici atanması zorunlu oluyor. Kat malikleri, anagayrimenkulün yönetimini kendi aralarından veya dışardan birini yönetici seçebiliyor. Peki, apartmanda denetçi zorunlu mu?

Isı pay ölçer kullanmak yasal olarak zorunlu mu?

Bir çok apartmanda kullanılan ortak ısınma sistemlerinin yakıt masraflarını adaletli dağıtma amacı taşıyan ısı ölçer sisteme ısı pay ölçer sistemi deniyor. Peki, ısı pay ölçer kullanmak yasal olarak zorunlu mu?

İzmir Büyükşehir Belediyesinden Kordon açıklaması!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kordon’da 10 metre daha yüksek binalar yapılmasına olanak sağlayan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yönetmelik değişikliğinin, ’uyulması zorunlu’ bir yönetmelik maddesi olduğunu açıkladı.

Apartmanda yönetici yok ne yapmalıyız?

Apartman ve konut sitelerinde yönetimin kurulması kanunen zorunlu oluyor. Peki, yeni bir binadan mesken satın aldığınızı ancak henüz yönetimin oluşturulmadığını düşünelim. "Apartmanda yönetici yok ne yapmalıyız?" diyorsanız işte yanıtı...

Apartmanda yönetim nasıl kurulur?

Apartman kanununa göre bir binada sekiz ya da sekizden fazla bağımsız bölüm olduğu takdirde, söz konusu apartmanda yönetimin oluşturulması zorunlu kılınıyor.Apartmanda yönetim nasıl kurulur?

Apartmanda yönetici seçmek zorunlu mu?

Anagayrimenkul, kat malikleri kurulunca yönetiliyor. Apartmanın yönetim tarzı, kanunların emredici hükümleri saklı kalmak şartı ile, kat malikleri kurulu tarafından kararlaştırılıyor. Peki, apartmanda yönetici seçmek zorunlu mu?

apartmanda uyulması zorunlu kurallar Haberi

apartmanda uyulması zorunlu kurallar

Apartman yönetim talimatı!

Apartman talimatnamesi, her kat maliki, kiracı veya kullanıcı için maksimum yaşam alanının garantisi olma niteliği taşıyor. Komşuluk haklarını ihlal etmemek ve kendi haklarının da ihlal edilmemesi için tim apartma sakinlerinin; yönetim tarafından hazırlanan apartman talimatına uyması gerekiyor.


Aşağıda apartman yönetim talimatı örneği yer alıyor. Siz de kendi apartmanınız için aşağıdaki gibi kurallar belirleyerek apartman yönetim talimatı hazırlayabilirsiniz.


1- Kat Maliki; binanın dış duvarlarında, çatısında, cephesinde ve pencerelerinde bakım ve temizlik yapan işçilere iş süresince iskele kurabilmesi için balkonunu veya terasını kullanması için izin vermek zorundadır.


2- Balkondan veya diğer müşterek yerlerden halı vb. şeyler silkelemek yasaktır. Silkelemek zorunluluğu olursa PAZAR ve PAZARTESİ günleri; ARKA BALKONDAN ve belirtilen saatler arasında, SİLKELEME yapılacaktır. Bunun dışında silkeleme yapılmayacaktır. 


3- Bireysel hassasiyet gösterilmesi.

a) Kat Maliki...