24 / 04 / 2024

aplikasyon masrafı

aplikasyon masrafı

Kadastro işlemlerinden aplikasyon, kadastro paftalarındaki parsel köşe noktalarının yeniden zeminde belirtilmesi ile parselin zemindeki sınırlarının gösterilmesi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, aplikasyon harcı 2015 ne kadar?

Tapu harcı masrafı 2015!

Ev, işyeri, arsa veya arazi sahibi olarak taşınmazınızı elden çıkarmak istediğinizi düşünelim. Bu durumda tapu dairesinde yapılacak masraflar nelerdir? Tapu harcı masrafı 2015 ne kadar?

Tapu masrafı hesaplama programı 2015!

Gayrimenkul sahibinin taşınmazını devretmek istemesi halinde, bu işlem tapu müdürlüğünde yapılıyor. Tapu müdürlüğünde yapılan devir için bazı masraflar ödeniyor. İşte tapu masrafı hesaplama programı 2015!

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi noter masrafı!

Kat karşılığı inşaat hakkı sözleşmesini düzenleme yetkisi noterlere ait olarak karşımıza çıkıyor. İşte, kat karşılığı inşaat sözleşmesi noter masrafı!

Tapu ayırma masrafı 2015!

Tek bir parsel olarak kayıtlı bulunan taşınmazın düzenlenen haritalara göre birden çok parçaya ayrılarak tapu kütüğüne tescil edilmesi işlemine tapu ayırma deniyor. İşte, tapu ayırma masrafı 2015!

Ev kredisi dosya masrafı iadesi dilekçe örneği!

Ev kredisi dosya masrafı iadesi için öncelikle kredi kullanılan bankaya bir dilekçe ile müracaat edilmesi gerekiyor. İşte, ev kredisi dosya masrafı iadesi dilekçe örneği!

Konut kredisinde dosya masrafı ne kadar?

Bankada gerçekleştirilen konut kredisi işlemleri için, kredi kullanan kişilerden konut kredisi dosya masrafı ödemesi talep ediliyor. Peki, konut kredisinde dosya masrafı ne kadar?

Müteahhit gayrimenkul satış sözleşmesi noter masrafı!

Noterlik Kanunu’nun 60/3’ncü ve 89’ncu maddelerine göre müteahhit gayrimenkul satış sözleşmesinin noterde düzenlenmesi gerekiyor. İşte, müteahhit gayrimenkul satış sözleşmesi noter masrafı!

Tapuda trampa masrafı!

Trampa, iki ayrı kişinin tapuda üzerlerine tescilli bulunan gayrimenkullerini karşılıklı olarak devir etmeleri işlemi olarak biliniyor. İşte, tapuda trampa masrafı!

2015 tapu harç masrafı ne kadar?

Gayrimenkul alım satım esnasında tarafların birtakım belgeleri ibraz ederek masraflarını ödemesi gerekiyor. Peki, 2015 tapu harç masrafı ne kadar?

2015 tapu harç masrafı nasıl hesaplanır?

Tapu harcı, bazı durumlarda satıcı olan mülk sahibi alıcıyla anlaşma yaparak binde 40’lık oranı yalnız alıcıdan tahsil edilebiliyor. Peki, 2015 tapu harç masrafı nasıl hesaplanır?

Cins tashihi masrafı 2015 ne kadar?

Tapu üzerinde yapılan değişiklikler arasında cins tashihi de yer alıyor. Bu işlem ile bir gayrimenkulün tapudaki cinsi değiştiriliyor. Peki, cins tashihi işlemi nasıl yapılır? Cins tashihi masrafı 2015 ne kadar?

Ev alırken ne kadar masraf çıkar?

Ev alırken gerekli belgeler ile tapu dairesine müracaat edilmesi gerekiyor. Alıcı ve satıcıdan istenen belgeler ile müracaatın yapılması halinde satış bedeli üzerinden hesaplanan tapu harcının ödenmesi gerekiyor. Peki, ev alırken ne kadar masraf çıkar?

Kat mülkiyeti tapu masrafı kime aittir?

Bir apartmandaki mesken ve işyerleri için kat mülkiyeti hakkı kurulabiliyor. Kat mülkiyeti kurulma aşamasında birtakım masraflar ödeniyor. Peki kat mülkiyeti tapu masrafı ne kadar? Kat mülkiyeti tapu masrafı kime aittir?

aplikasyon masrafı Haberi

aplikasyon masrafı

Aplikasyon harcı 2015 ne kadar?

Kadastro işlemleri arasında olan aplikasyon, kadastro paftalarındaki parsel köşe noktalarının yeniden zeminde belirtilmesi ile parselin zemindeki sınırlarının gösterilmesi olarak karşımıza çıkıyor.


Bir başla deyişle aplikasyon, projeye göre yapı temelini arazi üzerinde oturacağı alanı belirleme işine deniyor. Aplikasyon için gerekli belgeler ile birlikte müracaatın yapılması ve harç bedellerinin ödenmesi gerekiyor.


Gerekli belgeler:

1.Taşınmaz malın güncel tapu senedi veya tapu kayıt örneği. 


2. Taşınmaz mal malikinin kimliği ya da vekilinin vekâletname örneği ve kimliği. 

- Taşınmaz mal malikinin temsilcisi vasi veya kayyım ise mahkeme kararı ve kimliği, veli ise aile nüfus kayıt örneği ve kimliği.

- Talep sahibi şirket, vakıf, dernek veya kooperatif temsilcisi ise, işi yapılması için yetki verildiğini açıkça belirten yetki belgesi ve imza sirküleri ile temsilcinin kimliği.

- Taşınmaz malın sahibi...