26 / 04 / 2024

Apple Park nasıl tasarlandı

Apple Park nasıl tasarlandı

Nisan ayında Kaliforniya'daki Santa Clara Vadisi’nde kapılarını açacak olan Apple Park'ın tasarım sırrının altından ne var? İşte detaylar..

Apple eğitim indiriminden nasıl yararlanabilirsiniz?

Öğrenciler, Apple'ın sunduğu eğitim indirimi sayesinde uygun fiyatlı ürünler satın alabilirler; ancak, Apple eğitim indirimi nasıl kullanılacağı konusunda bilgi sahibi olmaları gerekmektedir.

İstinye Park İzmire nasıl gidilir? İstinye Park İzmir konum bilgisi!

İstinye Park İzmire nasıl gidilir nasıl gidilir sorusunun yanıtı merak ediliyor. Peki İstinye Park İzmire nasıl gidilir? İşte İstinye Park İzmir konum bilgisi...

İzmir İstinye Park'a nasıl gidilir? Ulaşım bilgisi!

İzmir Üçkuyular'da inşa edilen İzmir İstinye Park projesi 22 Ekim'de açılıyor. Peki İzmir İstinye Park'a nasıl gidilir? sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. İşte İzmir İstinye Park'a nasıl gidilir sorusunun yanıtı ve ulaşım bilgisi...

Atakule AVM nerede? Nasıl gidilir?

Atakule AVM dün açıldı. Peki Ankara'nın merkezinde Botanik Parkı manzaralı bir tepede yer alan Atakule AVM nerede? Nasıl gidilir? İşte cevabı...

İsfanbul Tema Park'a nasıl gidilir? İsfanbul nerede? Ulaşım bilgisi!

İstanbul Eyüpsultan'da hizmete sunulan alışveriş ve eğlence merkezi Vialand projesinin ismi İsfanbul olarak değişti.  Peki İsfanbul Tema Park'a nasıl gidilir? İsfanbul nerede? İsfanbul ulaşım bilgisi...

120 dairelik sitenin park alanı nasıl genişletilir?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''120 dairelik sitenin park alanı nasıl genişletilir?'' sorusunu yanıtladı. Heper, bu sorunun nedeninin müteahhit olduğunu belirtti.

Düzenleme ortaklık payı hesabı nasıl yapılır?

Düzenlemeye tabi tutulan yerlerin ihtiyacı olan yol, meydan, park, yeşil saha, genel otopark gibi umumi hizmetlere ayrılan arazi ve arsaların düzenlenmesindeki orana düzenleme ortaklık payı deniyor. Peki, düzenleme ortaklık payı hesabı nasıl yapılır?

DOP hesabı nasıl yapılır?

Düzenlemeye tabi tutulan yerlerin ihtiyacı olan yol, meydan, park, yeşil saha, genel otopark, ibadet yeri gibi alanlar DOP uygulaması ile sağlanabiliyor. Peki, DOP hesabı nasıl yapılır?

Düzenleme sınırı nasıl tespit edilir?

Düzenlenecek imar adalarının imar plânına göre yol, meydan, park gibi umumi hizmetlere ayrılan ve tescile tâbi olmayan alanlar ile cami ve karakol yerlerini çevreleyen sınır olarak tanımlanan düzenleme sınırı nasıl tespit edilir?

Özdilek Park İstanbul nasıl gidilir?

Özdilekpark İstanbul Levent'te, 3 bin 200 metrekare teras alanı, 1500 kişi oturma kapasiteli yeme içme alanı ve yaklaşık 4 bin 500 metrekare eğlence merkezi bulunuyor. İşte Özdilek Park İstanbul nasıl gidilir sorusunun yanıtı...

Tabiat anıtı nasıl belirlenir?

Tabiat ve tabiat olaylarının meydana getirdiği özelliklere ve bilimsel değere sahip ve milli park esasları dahilinde korunan tabiat parçaları olan tabiat anıtı nasıl belirlenir? İşte tabiat anıtları..

İmarsız arsa kamulaştırmasını kim nasıl yapar?

İmarsız arsa kamulaştırmasını kim yapabilir? Okul, park ve teknik altyapı alanlarının kamulaştırmasını kim, nasıl gerçekleştirebilir? Okul arsasını kim kamulaştırır? Park arsasını kim kamulaştırabilir? İşte kamulaştırma ile ilgili bu soruların cevapları..

Vialand nerede, nasıl gidilir?

Dünyada ve Türkiye'de bir tema parkı, AVM ve gösteri merkeziyle birleştiren ilk alışveriş, eğlence ve yaşam kompleksi olarak görülen Vialand nerede, nasıl gidilir? İşte cevabı...

Apple Park nasıl tasarlandı Haberi

Apple Park nasıl tasarlandı

Dünya teknoloji devi Apple, Nisan ayında Kaliforniya'daki Santa Clara Vadisi’nde bulunan Apple Park’a taşınacak. Yuvarlak yapısıyla diğer birçok yapıttan farklı olan Apple Park'ın tasarım sırrının altından Mezopotamya esintisi çıktı.


Apple çalışanları 708 bin metrekarelik alan üzerine kurulan yeni kampüsü Apple Park’a Nisan ayından itibaren taşınmaya başlayabileceklerini açıkladı. 12.000’den fazla çalışanın kampüse taşınması altı aydan uzun sürecek. Binaların ve park alanlarının inşasına yaz boyunca devam edilmesi planlanıyor. 


Suriye asıllı politik bilim profösörü olan Abdulfattah John Jandali'nin oğlu Steve Jobs tarafından bir yaratıcılık ve işbirliği merkezi olarak planlanan Apple Park, Santa Clara Vadisi’nin merkezinde kilometrelerce uzaklığa yayılan asfalt ve beton alanı, yemyeşil bir alana dönüştürüyor. Binlerce metrekare yer kaplayan halka şeklindeki ana binasının tasarımı birçok binadan farklı. 


MEZOPOTAMYA ESİNTİSİ


5 milyar dolara mal olması beklenen...