28 / 03 / 2024

Ar - Ge

Ar - Ge

Mardan Palace'ın çevre korkulukları ile şaşaalı ana giriş kapısı ve 6 bin oda kapısını yapıp 5.5 milyon doları kasasına koyan 2D Yapı, yat işine girdi.

KOSGEB’in Ar-Ge ve inovasyon projelerinin ticarileşme oranı yüzde 50'nin altında!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın yayınlamış olduğu bir çalışmada KOSGEB’in desteklediği Ar-Ge ve inovasyon projelerinin ticarileşme oranının yüzde 50'nin altında olduğu belirlendi.

Türkiye Hazır Beton Birliği, AR-GE merkezinde beton geliştiriyor!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) bu hataların ortadan kalkması için Yıldız Teknopark bünyesindeki laboratuvarda pek çok AR-GE çalışması ve projesi geliştiriyor.

Proje bazlı desteklerden yararlananların Ar-Ge'ye yatırımı teşvik edilecek!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca, proje bazlı devlet yardımından faydalanan yatırımcı firmaların, Ar-Ge faaliyetlerine kaynak ayırmasının teşvik edilmesi amacıyla düzenlemeye gidildi.

Türkiye'de AR-GE çalışmalarına katkı sağlayan firmalara kira desteği!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Türkiye'de AR-GE çalışmalarına katkı sağlayan firmalara kira desteği sağlanacağını belirtti...

İhtisas Serbest Bölgesi modeli hayata geçirildi!

İhtisas Serbest Bölgesi modelini hayata geçirdiklerini hayata geçiren Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "Ülkemizin Ar-Ge yoğun, yüksek teknoloji ve katma değerli ihracat hedeflerine katkı sağlayacak firmalara kira, nitelikli istihdam gibi desteklerin yanı sıra, gelir, kurumlar ve gümrük vergisi gibi bir

Ar-Ge'de Türkiye'ye özgü model çalışmalarının sonuna gelindi!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, Ar-Ge kültürünün oluşturulmasının önemine işaret ederek "Ar-Ge'de Türkiye'ye özgü bir model üzerinde çalışmalarımızda sona geldik. İnşallah yakında sizlerle de paylaşacağız." ifadesini kullandı.

Ar-Ge harcamaları 10 yılda 5 katına çıktı!

Türkiye'de Ar-Ge faaliyetleri için 10 yılda toplam 187,6 milyar lira harcandı.

Ar-Ge'ye geçen yıl 38,5 milyar lira harcandı!

Türkiye'de araştırma ve geliştirme (Ar-Ge) harcaması, 2018'de bir önceki yıla göre yüzde 29,1 artışla 38 milyar 534 milyon lira oldu.

TUSAŞ Ar-Ge'yle 3,4 milyar lira gelire ulaştı!

TUSAŞ, Ar-Ge projelerinin çıktılarıyla şekillenen Genel Maksat Helikopteri, Atak helikopteri, Anka, Gökbey, A400M, A350 ve Göktürk-1'deki sorumluluklarıyla önemli ekonomik büyüklüğe ulaştı.

Türkiye, beton AR-GE’sinde önemli bir konuma yükseliyor!

İstanbul Kalkınma Ajansının (İSTKA) Yenilikçi ve Yaratıcı İstanbul Mali Destek Programı'nca çalışmaların sürdürüldüğü “Türkiye Hazır Beton Birliği Beton Araştırma Geliştirme ve Teknoloji Danışma Merkezi” projesi, Türkiye’yi beton AR-GE’sinde önemli bir merkez hâline getiriyor...

Bioeksen Ar Ge Teknolojileri Limited Şirketi Şişli Şubesi açıldı!

Bioeksen Ar Ge Teknolojileri Limited Şirketi Şişli Şubesi bugün 20 bin TL sermaye bedeli ile açıldı. 

İnşaat ekonomisi AR-GE yaratıyor!

Fortune Dergisi'nden Kerem Özdemir'in yazısına göre Türkiye Ekonomisinin gelişmesi için atılması gereken adımların ters yönde gitmemize neden olan inşaat ekonomisi de AR-GE yaratıyor. Bunların iyi örnekleri var...

Ar-Ge merkezi sayısı üç yılda üç kat artış gösterdi!

Türkiye'nin ikinci ihracatçı kenti Bursa'da Ar-Ge ve tasarım merkezlerinin sayısı artmaya devam ediyor. Son üç yılda Ar-Ge ve tasarım merkezi sayısı üç kat artış gösterdi...

Ar - Ge Haberi

Ar - Ge

Aynı zamanda Porsche Design'nın da Türkiye temsilcisi olan 2D Yapı'nın ortaklarından Devrim Poyraz, 7 aydır üzerinde çalıştığı ve sadece Ar - Ge'si için 300 bin dolar harcadığı 25 metre büyüklüğündeki yatın Türkiye'nin en lüks yatı olacağını söyledi. Alüminyum ve cam kaplama ile tamamen el yapımı olarak hayata geçirilecek projenin iç dizaynının Porsche Design desteğiyle yapılacağını ifade eden Poyraz, "Yatta 2 metreye 6 metre cam kullanılacak. Avrupa standartlarında böyle bir yatın değeri 6 milyon euronun altında olmaz" dedi. Asıl projelerinin mega yatlar üzerine yoğunlaşacağını kaydeden Poyraz, Ortadoğu ve Rusya'nın zenginlerini hedeflediklerini söyledi.
Sabah...