24 / 04 / 2024

Ara Ödeme Yapıldığında Ödenecek Ceza Nasıl Hesaplanacak

Ara Ödeme Yapıldığında Ödenecek Ceza Nasıl Hesaplanacak

Yeni Konut Finansman Yönetmeliği'ne göre konut kredisi borcunu vadesinden önce kapatmak isteyenler ya da ara ödeme yapmak isteyenler değişen oranlarda tazminat ödeyecek. Peki konut kredisini erken kapatan ne kadar ceza ödeyecek?

Reddi miras yapıldığında miras kime kalır?

Mirasçılardan biri tarafından reddi miras yapılması halinde mirasın kime geçtiği merak ediliyor. Peki, Reddi miras yapıldığında miras kime kalır? İşte detaylar....

Trafiğe Haziran ayında 193 bin 688 aracın kaydı yapıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre, trafiğe Haziran ayında 193 bin 688 aracın kaydı yapıldı, 2 bin 698 aracın da trafikten kaydı silindi. Böylelikle trafikteki toplam araç sayısı 190 bin 990 artış gösterdi.

TMO peş peşe açıkladı! Çiftçilere 1 milyar 432 milyon TL ödeme yapıldı! Buğday, arpa, mısır alımları tam gaz!

TMO peş peşe açıkladı! Çiftçilere 1 milyar 432 milyon TL ödeme yapıldı! Buğday, arpa, mısır alımları tam gaz!

389 bin TL’ye son model sıfır araç satışı yapılıyor! Parası olan kaçırmasın

Koronavirüs pandemisinin ardından fiyatı en çok artan ürünlerin başında arabalar gelmeye başladı. Vatandaşlar ucuz arabanın derdine düşerken 389 bin TL’ye son model sıfır araç satışı yapıldığını duyanlar konuya ilgi gösterdi.

Başvurusu onaylanan herkesin hesabına 3 aylık toplu ödeme yapıldı! TC kimlik numarası 0, 2, 4, 6, 8 olanlar...

Burs ve kredi ödemelerinin hesaplara yatırılacağı tarih gündemde yer almaya devam ediyor. Bu kapsamda Başvurusu onaylanan herkesin hesabına 3 aylık toplu ödeme yapıldı! TC kimlik numarası 0, 2, 4, 6, 8 olanlar gününde çekecek.

Evde bakım maaşında son dakika müjdesi! 1 milyar 867 milyon TL'lik ödeme yapılacak! Hemen siz de bir bakın!

Evde bakım maaşında son dakika müjdesi geldi. Kasım ayının ortalarına geldiğimiz şu günlerde pek çok kişi evde bakım maaşı yatan iller listesini merak ediyor ve araştırıyor. Peki Ödeme yapılan iller açıklandı mı? Hemen bakın...

Türkiye Aile Destek Programı'nda son dakika müjdesi! 427,9 milyon lira ödeme yapıldı! Hemen bakın!

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren Türkiye Aile Destek Programı kapsamında toplamda 427,9 milyon Türk Lirası ödeme yapıldığı aktarıldı. İşte detaylar...

Akaryakıt fiyatları kafa karıştırdı! İndirim yapıldı, pompaya yansımayacak!

Milyonlarca araç sahibini yakından ilgilendiren son dakika haberine göre akaryakıt fiyatlarındaki indirim ve zam aynı zamana denk geldi. Zam ve vergi indirimi için fiyat ayarlaması yapıldığında pompada ne değişti? İşte merak edilen o sorunun cevabı...

2021'in 5 ayında müteahhitlere 23 milyar TL ödeme yapıldı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nca hazırlanan kamunun aylık harcama verileri, kalem kalem hangi gider için ne kadar harcama yapıldığını gözler önüne serdi. Buna göre; Mayıs 2021'de müteahhitlere yaklaşık 8 milyar TL ödeme yapıldı.

İstanbul Valisi Yerlikaya açıkladı! 344.785 aileye yardım yapıldı!

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, tam kapanmadaki sosyal yardım programları ile 4-6 mayıs tarihleri arasında 344 bin 785 aileye, 379 milyon 263 bin 500 lira ödeme yapıldığını duyurdu.

3,7 milyon çalışana 32 milyar lira ödeme yapıldı!

Koronavirüsle mücadele tedbirleri kapsamında etkin kullanılan kısa çalışma ödeneği ile 3,7 milyon çalışana 2020'de 27 milyar lira, bu yılın ilk iki ayında ise 5 milyar lira ödeme yapıldı.

2021'de Bir Kira Bir Yuva kampanyası ile 1 milyon 840 bin lira ödeme yapıldı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan Bir Kira Bir Yuva kampanyası ile yeni yılın ilk 15 gününde 184 kişiye 1 milyon 840 bin lira ödeme yapıldı. 

İzmir'de depremden etkilenenlere 60 milyon TL'nin üzerinde ödeme yapıldı!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli yaptığı açıklamada İzmir'deki depremden sonra 2 haftalık süreçte depremde etkilenenlere 60 milyon TL'nin üzerinde ödeme yapıldığını açıkladı.

Ara Ödeme Yapıldığında Ödenecek Ceza Nasıl Hesaplanacak Haberi

Ara Ödeme Yapıldığında Ödenecek Ceza Nasıl Hesaplanacak

29369 sayılı Resmi Gazete'de 28 Mayıs 2015'de yayınlanan ve 28 Kasım 2015'de yürürlüğe giren Konut Finansman sözleşmeleri yönetmeliğinde yer alan 'Tarafların Hak ve Yükümlülükleri Bölümü '11. maddesinde tüketicinin konut kredisi borcunun erken ödemesi durumunda uygulanacak işlemler belirtildi. KrediPazarı.com'un verdiği bilgilere göre, tüketici, konut finansmanı kuruluşuna borçlandığı tutarın tamamını veya bir taksit tutarından az olmamak üzere herhangi bir tutarı kredi vadesinden önce ödeyebilecek. Bu durumda, konut finansmanı kuruluşu, erken ödenen miktarına göre bu maddede belirtilen hükümlere uygun olarak gerekli indirimi yapmakla yükümlü olacak.


Yeni Konut Finansman Yönetmeliği'ne göre konut kredisi borcunu vadesinden önce kapatmak isteyenler ya da ara ödeme yapmak isteyenler değişen oranlarda tazminat ödeyecek.Değişiklikten önce, vadesinden önce kapatılan konut kredilerinde tüketiciden kalan borcun %2'si tutarında erken kapatma ücreti alınıyordu.


Yapılan değişiklikle...