23 / 04 / 2024

araba alma umudu

araba alma umudu

'12 ay içinde ev alabilirim' diyenlerin oranı yüzde 2.6'yla 35 ayın en düşük seviyesine geriledi. İş bulma konusunda iyimser olanların sayısı da sınırlı. 'Kişisel ekonomi'ye ilişkin karamsar olan insanlar ülke ekonomisi için biraz daha umutlu.

Araba alma kaban al! A3 fiyatına satılan kaban sosyal medyayı salladı!

İstinye Park'ta dünyaca ünlü bir markanın mağazasında Vikunya yünü kabanın fiyatı görenleri şok etti. A3 araba fiyatına satılan kabanı sosyal medyayı salladı. İşte ayrıntılar...

Vatandaşın ev alma umudu dip seviyede!

Tüketici Güven Endeksi verilerine göre vatandaşın ev ve araba alma umudu dip seviyede. Otomobil alma beklentisi ise konuttan sonra en düşük ikinci değeri aldı.

Milyonlarca kişinin ev alma umudu yeşerdi: 1.20 faizli konut kredisi ne zaman verilecek?

Yeni ev almak isteyen milyonlarca vatandaş 1.20 faizli konut kredisinin detaylarını merakla sorguluyor. Hükümetin konut kredisi kampanyası ev almak isteyenlerin umudunu tekrardan yeşertti. İşte konut kredisine ilişkin tüm detaylar...

Otomobil satın almayı hayaller edenler kiralamakla yetinir oldu!

Enflasyonun en çok hissedildiği konulardan birisi de otomotiv fiyatları oldu. Son dört senede yüzde 438 oranında ve son 2 senede yüzde 236 oranında artan fiyatlar, insanları araba alma hayalinden uzaklaştırırken kiralamaya olan isteği artırdı.

Ön siparişe katılma ve teslim alma hakkı kazanacaksınız! Togg NFT açık artırması başlıyor!

Milli araba Togg akıllı cihaza ön sipariş hakkı sunan NFT açık artırması yarın akşam saat 19.23'te Trumore uygulamasında olacak. NFT satın alan kullanıcılar, ön siparişe katılma ve teslim alma sıralamasında hak sahibi olacak.

Opel Corsa’da %0 faiz kampanyası! 12 ay taksitle araba alma imkanı! İşte, Opel Corsa’nın 7 Eylül 2022 fiyat listesi…

Alman mühendislik harikası olarak pazarlanan ve Avrupa’nın en çok tercih edilen otomobilleri arasında bulunan Opel Corsa’nın eylül ayı fiyatları belli oldu. İşte, Opel Corsa’nun 7 Eylül 2022 fiyat listesi…

En ucuz araba kaç TL? En ucuz otomobil fiyatları ve markaları nelerdir?

Araba alma hayali kuranlar en ucuz araba modellerini ve fiyat aralıklarını araştırmaya başladı. En ucuz araba kaç TL, Türkiye'de 2022 yılında satılan en ucuz arabalara dair detaylar haberimizde!

Ev alacaklar dikkat! Bu haberi okumadan geçmeyin!

Binlerce kişi nakit para ihtiyacını karşılamak ya da ev, araba alma fikri sebebiyle bankaların güncel kredi faizlerini araştırıyor. Peki bankaların güncel faizleri ne oldu? İşte 200 bin TL'lik konut kredisi hesaplama...

Bankalarda son dakika faiz sarsıntısı!

Binlerce kişi nakit para ihtiyacını sağlamak ya da ev, araba alma fikri nedeniyle kredi faiz oranlarını araştırıyor. 2021 yılıyla birlikte kamu bankaları ve özel bankalar kredi faiz oranlarındaki yeni kampanyalarını duyurdu. İşte güncel konut kredisi faizleri...

Tüketicilerin satın alma tercihleri araba yerine konuta kayıyor! 

TÜİK'in aylık Tüketici Eğilim Anketi ile açıkladığı verilere göre, tüketicilerin konut satın alma veya inşa ettirme ihtimalinde şubatta bir önceki aya göre yüzde 1,1 yükselme görüldü... 

Birarabam ile 66 ay taksitle araba alma imkanı!

Araba almayı kolaylaştırmak için kurulan Birarabam; isteyen herkesi herhangi bir fark ödemeden 66 aya kadar vade imkânıyla ister sıfır isterse ikinci el araba alma imkânı sağlıyor. 

Fuzulev, on binlerce aileyi ev sahibi yaptı!

Sunduğu fırsatlarla dar ve orta gelirliye ev ve araba alma fırsatı sunan Fuzulev, düşük taksit imkanları ile on binlerce kişiyi ev ve araba sahibi yaptı..

Öncelikle satın alma hakkı ihtarnamesi!

Öncelikle satın alma hakkı, hisseli taşınmaz malların 3. bir şahsa satılması halinde doğuyor. Öncelikle satın alma hakkının kullanılabilmesi için ihtar çekiliyor. İşte öncelikle satın alma hakkı ihtarnamesi..

araba alma umudu Haberi

araba alma umudu

Bugünlerde 2008 için herkes birbirine iyi dileklerini sunarken, kendileri için bu dileklerin gerçekleşeceğini düşünenlerin sayısı çok sınırlı.



Merkez Bankası'nın Türkiye İstatistik Kurumu'yla birlikte yaptığı Kasım ayı Tüketici Eğilim Anketi'ne göre, insanların ev araba alma umutları gittikçe zayılıyor. Ankete katılanlardan "Önümüzdeki 6 ayda benim ya da ailemin otomobil alma ihtimali var" diyenlerin oranı önceki yılın aynı ayındaki yüzde 4'ten kasım 2007'deyüzde 3.4'e düştü. Aynı dönemde "Bir miktar tasarruf yapabilirim" diyenlerin oranı yüzde 8.9'dan yüzde 7.8'e geriledi.
"Önümüzdeki 12 ayda ev alma ihtimalim az da olsa var" diyenler toplam nüfusun yüzde 2.6'sını oluşturuyor. Bu oran 2005'in başından beri kaydedilen en düşük oran.


Buzdolabı, televizyon, mobilya gibi dayanıklı tüketim malları söz...