27 / 04 / 2024

Arap Birliği Turizm Örgütü

Arap Birliği Turizm Örgütü

Arap Birliği Turizm Örgütü tarafından bu yıl "ana destinasyon" ilan edilen Bursa'nın yanı sıra Yalova'nın Termal ilçesine Arap turistler yoğun ilgi gösteriyor. Yalova ve Bursa'da otellerde yüzde 80'lere varan doluluk oranlarına ulaşıldı.

Türkiye ile BAE arasındaki ekonomik iş birliği için görüşmeler devam ediyor!

Birleşik Arap Emirlikleri Ankara Büyükelçisi Saeed Thani Hareb Al Dhaheri, Türkiye ile ekonomik iş birliği konusunda açıklamalarda bulundu. Al Dhaheri, Türkiye ile görüşmelerin devam ettiğini söyledi.

Dubai bankası ile İsrail bankası işbirliği anlaşması imzaladı!

Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) yedi emirliğinden biri olan Dubai'de bulunan Emirates NBD Bank ile İsrail'in en büyük bankalarından biri olan Bank Hapoalim işbirliği anlaşması imzaladı.

İnşaat malzemesi ve turizm sektörü temsilcilerinden yenileme iş birliği! 

İnşaat malzemesi sanayicileri ve turizm sektörü temsilcileri, 42. Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul’da buluşarak yenileme pazarında iş birliği için harekete geçti. Yapılan ortak açıklamada, Türkiye’deki turizm tesislerinin bir bölümünün ekonomik ömrünü tamamladığını vurgulandı. 

Arap ülkelerinde imar ve kalkınma projeleri için banka kurulsun talebi!

Arap Birliği 4. Ekonomik ve Sosyal Gelişim Zirvesi, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta başladı.

Arap Birliği'nden İsrail'in Kudüs'te yeni konut onayına kınama!

Arap Birliği, Doğu Kudüs'te 566 yeni konut inşasını İsrail'in onaylamasını kınadı. İsrail'in bu kararının, tüm yerleşim faaliyetlerini "derhal ve tamamen" durdurmasını içeren son kararına cevap olduğu kaydedildi.

Arap Birliği'nden Filistin'e yatırım çağrısı!

Arap Birliği'ne bağlı Ekonomik ve Sosyal Konsey, Filistin ekonomisine verilen desteğin artırılması çağrısı yaptı. Konsey, özel sektöre de yatırımlarının bir kısmını Filistin'e yönlendirmesi istedi.

Rifat Hisarcıklıoğlu: İran ile inşaat sektöründe iş birliği imkanı var!

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu:"İran'da Enerji başta olmak üzere madencilik, turizm, demir-çelik, kimya, makine ve inşaat sektörlerinde ciddi bir işbirliği imkanı var." dedi.

Crystal Hotels ile Anadolu Üniversitesi işbirliği yaptı!

Crystal Hotels Grubu, 2015-2020 yılları büyüme stratejisinde yer alan nitelikli iş gücü yetiştirme konusunda Anadolu Üniversiteli ile işbirliği protokolü imzaladı. Proje Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi öğrencilerine ağırlık veriyor.

İran’dan turizm ve ağır sanayide işbirliği teklifi!

İki ülke arasındaki ticari ilişkileri geliştirebileceklerini bildiren İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Masume Ebtekar yaptığı açıklamada “Özellikle çelik, çimento, ağır sanayi ve gıda alanında işbirliği yapmak isteriz” dedi

Ulaş Çetinkaya: Karataş-Yumurtalık Turizm Birliği'ne destek olmalıyız!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Sözcüsü, Yüksek Şehir Plancısı Ulaş Çetinkaya, ekonomiye, istihdama katkı sağlamak için kurulan Karataş-Yumurtalık Turizm Birliği'ne destek çağrısında bulundu.

Türkiye ile Rusya'nın turizm işbirliği görüşüldü!

Türkiye ile Rusya'nın turizm işbirliği görüşüldü. Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özarslan, Rusya Federal Turizm Ajansı Başkanı Oleg Safonov ile iki ülke arasındaki turizm işbirliğini görüştü.

Abdullah Sevimçok: Turist getirmek için belediyelerle iş birliği yapacağız!

AESOB Başkanı Sevimçok, yerli ve yabancı turisti çarşıya getirebilmek için belediyelerle de işbirliği içinde büyük projeler gerçekleştireceklerini söyledi. Antalya'da turizm sektörü erken rezervasyon verileri nedeniyle umutlu.

ÇOMÜ ile ÇATOD turizmde işbirliği yaptı!

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Turizm Fakültesi ile Çanakkale Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği Derneği (ÇATOD) arasında işbirliği protokolü imzalandı. Protokol çerçevesinde öğrenciler de dahil işbirliği yapılacak...

Arap Birliği Turizm Örgütü Haberi

Arap Birliği Turizm Örgütü

Arap Birliği Turizm Örgütü tarafından bu yıl "ana destinasyon" ilan edilen Bursa'nın yanı sıra Yalova'nın Termal ilçesine Arap turistler yoğun ilgi gösteriyor. Kuveyt başta olmak üzere Körfez ülkeleri (Basra Körfezi) ve diğer Arap ülkelerinden turistlerin ilgisi dolayısıyla otellerde Ramazan Bayramı tatilinden itibaren yüzde 80'lere varan doluluk oranlarına ulaşıldı.


Güney Marmara Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Derneği (GÜMTOB) Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Beceren,yaptığı açıklamada, 1999 yılında yaşanan Marmara depreminin, bölgeye gelen Arap turist sayısında da büyük kan kaybına yol açtığını ancak son yıllarda gösterilen önemli çabalarla bu sürecin tersine döndürülmeye başlandığını söyledi.


Arap turist hareketliliği bakımından değerlendirildiğinde özellikle Bursa ve Termal'in eski günlere dönmeye başladığını dile getiren Beceren, bu ziyaretçilerin İstanbul'u merkez alarak Yalova ve Bursa aksını takip ettiğini, bölgenin tarihi yapısı,...