18 / 04 / 2024

arap turist yalova

arap turist yalova

Arap Birliği Turizm Örgütü tarafından bu yıl "ana destinasyon" ilan edilen Bursa'nın yanı sıra Yalova'nın Termal ilçesine Arap turistler yoğun ilgi gösteriyor. Yalova ve Bursa'da otellerde yüzde 80'lere varan doluluk oranlarına ulaşıldı.

Arap turist ‘evinde’ kaldı! Günübirlik kiralamaların artması ile konaklayan sayısı azaldı...

2023 senesinin 11 ayında Türkiye’ye gelen Arap ziyaretçi sayısında değişikli olmasa da günübirlik kiralamaların yükselmesi ile konaklayan sayısı yüzde 20 azaldığı kaydedildi. Konaklamanın azalmasında “ev sahibi” Arapların etkisi büyük.

Yalova'da Arap vatandaşlar aldıkları evleri boş tutuyor! 

Yabancıya konut satışı son günlerde yine sık sık gündeme geliyor. CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan, Yalova'da Arap vatandaşların aldıkları evleri satmadıklarına, kiraya vermediklerine, boş tuttuklarına dikkat çekti. 

Trabzon’ da Orta Doğulu turistler şehre 1 milyar dolar kazandırdı!

Trabzonlu esnaf Ahmet Tosun "Arapların Trabzon'u tercih ettiklerini biliyorduk. Ama bu yıl beklediğimizden daha fazla Arap turist yoğunluğu oldu. Çok fazla alışveriş yapıyorlar. Fakat çok şükür, turizm sezonu hareketli geçti. Çok mutluyuz". İşte haberin devamı...

Konut yatırımında hedef Arap yatırımcılar!

Büyüme hedefini Körfez ülkelerinde belirleyen Beytürk İnşaat  İstanbul, Bursa ve Yalova'da gerçekleştirdiği projeler özellikle Arap konut alıcıları tarafından yoğun talep görüyor. 

Araplar Yalova’da emlak piyasasını ele geçirdi!

Yalova'da Arap turist sayısında beklenen patlaması yaşandı. Adeta Yalova'ya akın eden turistler, Termal'in yanı sıra il merkezi ve Çınarcık’ta da yoğunluk gösteriyor.

Ordu'ya Körfez yatırımcı ilgi gösteriyor!

Ordu’da Körfez ülkelerinden gelerek gayrimenkul sahibi olan Arap turist sayısı her gün daha da artıyor. 2015, 2016 ve 2017 yıllarında 79’u Suudi Arabistan uyruklu 98 kişinin gayrimenkul aldığı Ordu’da 2018 yılı Ocak-Eylül döneminde 19 Suudi Arabistanlı daha gayrimenkul satın aldı. 

Arapların Ordu'dan gayrimenkul alımı arttı!

Ordu’da Körfez ülkelerinden gelerek gayrimenkul sahibi olan Arap turist sayısı her geçen gün artış kaydediyor. Arapların Ordu'dan gayrimenkul alımı arttı.

1. Uluslararası Türk-Arap İş Dünyası Zirvesi gerçekleşti!

"1. Uluslararası Türk-Arap İş Dünyası Zirvesi"nde konuşan Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, "Ordu'ya yılda 200 bin yerli ve yabancı turist geliyorken son dönemde bu sayı 400 bini geçerek 500 bine yaklaştı. Turizm Ordu'da gelecek vaat ediyor" dedi.

Bursa'ya Arap köyü kurulacak!

Arap Turizm Örgütü Başkanı Bandar Fahad Al Fehaid'le bir araya gelen Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Stratejik kararlar aldık. Arap yatırımcı ve turist sayısında ciddi artış bekliyoruz" diye konuştu.

Araplar Ordu'da yer arıyor!

ORDU Valisi Balkanlıoğlu, son yıllarda yaptıkları etkin tanıtımlarla körfez ülkelerinden Ordu'ya gelen Arap turist sayısında artış yaşandığını belirterek, "Arap turistler Ordu'dan konut ve gayrimenkul almaya da başladılar. Yatırım için de yer arayışı içindeler" dedi.

Karaderili Grup'tan Yalova’ya 5 yıldızlı 2.200 yataklı otel!

Yalova’ya 5 yıldızlı 2.200 yataklı yeni bir otel geliyor. Karaderili Grup Başkanı Orhan Karaderili, otelde yılda 700 bin yabancı turist ağırlayacaklarını söyledi.

Doğu Karadeniz Arap turistlerin yeni gözdesi!

Doğu Karadeniz Körfez ülkelerinden gelen Arap turistler sayesinde Doğu Karadeniz'e gelen turist sayısı, yatak kapasitesi ve yabancılara gayrimenkul satışlarında artış meydana geliyor.

Doğu Karadeniz'de bu yıl 5 milyon arap turist bekleniyor!

Başkan Hacısalihoğlu, "Doğu Karadeniz'de önümüzdeki 5 yılda, 3 ile 5 milyon arasında Arap turist ağırlamak istiyoruz. THY'nin, Arap firmalarının charter seferleri için uçak taleplerini karşılaması önem arz ediyor" dedi.

arap turist yalova Haberi

arap turist yalova

Arap Birliği Turizm Örgütü tarafından bu yıl "ana destinasyon" ilan edilen Bursa'nın yanı sıra Yalova'nın Termal ilçesine Arap turistler yoğun ilgi gösteriyor. Kuveyt başta olmak üzere Körfez ülkeleri (Basra Körfezi) ve diğer Arap ülkelerinden turistlerin ilgisi dolayısıyla otellerde Ramazan Bayramı tatilinden itibaren yüzde 80'lere varan doluluk oranlarına ulaşıldı.


Güney Marmara Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Derneği (GÜMTOB) Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Beceren,yaptığı açıklamada, 1999 yılında yaşanan Marmara depreminin, bölgeye gelen Arap turist sayısında da büyük kan kaybına yol açtığını ancak son yıllarda gösterilen önemli çabalarla bu sürecin tersine döndürülmeye başlandığını söyledi.


Arap turist hareketliliği bakımından değerlendirildiğinde özellikle Bursa ve Termal'in eski günlere dönmeye başladığını dile getiren Beceren, bu ziyaretçilerin İstanbul'u merkez alarak Yalova ve Bursa aksını takip ettiğini, bölgenin tarihi yapısı,...