23 / 04 / 2024

arap turizmi

arap turizmi

Geçtiğimiz yıl 600 bin dolayında Arap turist ağırlayan Bursalı acenteler, Arapların ramazan rezervasyonlarında rotayı Karadeniz'e çevirmesinin şaşkınlığını yaşıyor.

Mehmet Akkuş: Arap turizmi Trabzon'a kaydı!

TÜRSAB Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş: " Arap turizminin Trabzon'a kaydığını görüyoruz " dedi.

Araplar Ordu'ya yatırım için geliyor!

TÜRKİYE'NİN en önemli turizm merkezlerinden biri haline gelen Doğu Karadeniz Bölgesi, doğal güzellikleri ve sunduğu tarihi, kültürel ve alternatif turizm aktiviteleriyle yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oluyor.

Arap turistler Karadeniz'de yatırıma başladı!

Son 4 yılda Karadeniz'e gelen Arap turist sayısı 7.5 kat arttı. Karadeniz'in doğal güzellikleri özellikle bölgeye gelen Arap turistlerin ilgisini çekiyor.

Nezih Onur: Trabzon için Arap turizmi kaçınılmaz fırsat!

Kruvaziyer turizmi ile ilgili açıklama yapan TÜSİAD Başkanı Nezih Onur; Trabzon'un gelişmesinde turizm sektöründeki beklentimiz ilk sıralarda yer almaktadır. Arap Turizminin şehrimiz için kaçırılmaz bir fırsat olduğunu defalarca seslendirdik, dedi.

Arap turistler kesenin ağzını açtı!

Visa Europe’un rakamlarına göre Araplar’ın Visa kartlarıyla Türkiye’de bu yaz yaptığı harcamalarda büyük artış oldu. Suudi Arabistan’lı turistler, yüzde 72’lik artışla 93.7 milyon euro harcama yaptı.

Arap turistlerin yeni gözdesi Doğu Karadeniz!

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Uzmanı Fikri Akkaya, Arap turistlerin son yıllarda Türkiye’ye yoğun bir şekilde geldiğini söyledi. Turistleri İstanbul, Bursa, Yalova ve Doğu Karadeniz gibi hemen her şehirde görmek mümkün...

Arap turizmi Karadeniz'e kaydı!

Geçen sene 600 bin dolayında Arap turist ağırlayan ve bu sayıyı 2015 yılı itibarıyla 1 milyon çıkarmayı hedefleyen Bursa, Arapların Karadeniz'i tercih etmesinin şaşkınlığını yaşıyor.

Mehmet Akkuş: Arap turizmi Trabzon'a kaydı!

TÜRSAB Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş: " Arap turizminin Trabzon'a kaydığını görüyoruz " dedi.

Nezih Onur: Trabzon için Arap turizmi kaçınılmaz fırsat!

Kruvaziyer turizmi ile ilgili açıklama yapan TÜSİAD Başkanı Nezih Onur; Trabzon'un gelişmesinde turizm sektöründeki beklentimiz ilk sıralarda yer almaktadır. Arap Turizminin şehrimiz için kaçırılmaz bir fırsat olduğunu defalarca seslendirdik, dedi.

Gökhan Darılmaz: Konya'da sağlık turizmi için çalışmalar başlayacak!

Konya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Gökhan Darılmaz, kentteki kültürel turizme sağlık turizminin de eklenmesi için çalışmalar yapılacağını söyledi. Darılmaz, 'Konya'da sağlık turizmi için çalışmalar başlayacak' dedi.

Boran Emlak, Türk Arap Yapı, İnşaat Malzemeleri ve Teknolojileri Fuarı'na katıldı!

TÜRK- ARAP İşadamları Derneği' nin Müteahhitler Federasyonu'nun desteği ile gerçekleştirdiği "1.Türk Arap Yapı, İnşaat Malzemeleri ve Teknolojileri Fuarı ve Yapı Zirvesi" geçtiğimiz hafta yapıldı...

Bodrum'da kruvaziyer turizmi canlandı!

Bodrum'da kruvaziyer turizmi canlandı. Bodrum Limanı'na demir atan Bahamalar bayraklı "Star Pride" kruvaziyeri ile çoğunluğu ABD'li 204 turist ilçeye geldi. Bahamalar bandıralı yolcu gemisi "Star Pride" Bodrum'a geldi.

Türkiye'de sağlık turizmi gelişiyor!

Artık turistlerin ülkemize tedavi olmak için geldiğini söyleyen Türkiye Sağlık Turizmi Derneği Yönetim Kumlu Başkanı Birdal " turistler ülkemize geldiğinde bir sağlık sorunu yaşamayacağını biliyor" dedi.

İstanbul metrosuna İngilizce veya Arapça bilen öğrenci personel alınacak!

İstanbul Ulaşım A.Ş., yaz tatili döneminde çalışmak üzere İngilizce ve Arapça bilen üniversite öğrencilerini işe alacak. Haziran ve Eylül dönemlerinde çalışmak isteyen üniversite öğrencisi personel adayları başvurularını aşağıdaki linkten yapabilir...

Türkiye Arap turistlerin en çok tercih ettiği ülke oldu!

Arap turistler, alışveriş yapmak ve sağlık hizmetlerinden faydalanmak için İstanbul, yeşil ve doğayla baş başa kalmak için ise Bursa, Yalova, Uludağ ve Karadeniz'i tercih ediyor

Evren Tuğsuz: Gaziantep'te kongre turizmi geliştirilmeli!

Turizmde Gaziantep' in ufkunun açık olduğunu söyleyen Turizmci Evren Tuğsuz "Açılan kongre merkezleri Gaziantep' in ileride kongre turizmi açısından iyi bir alternatif olacağının göstergesi" dedi.

Mehmet İşler: İzmir turizmi sağlıksız ve suni büyüyor!

EGE Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği ( ETİK) Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler İzmir turizmi sağlıksız ve suni büyüyor dedi...

Doğa Turizmi ve Biyolojik Çeşitlilik Sempozyumu başladı!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Doğa Turizmi ve Biyolojik Çeşitlilik Sempozyumu" Kocaeli'de başladı. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Ahmet Özyanık konuşma yaptı..

Mehmet İşler: İzmir turizmi, konaklama yatırımı ile sağlıklı büyür!

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Ar-Ge birimi çalışmalarıyla oluşturulan 'ETİK Exclusive Yönetim Raporları'nın 3'üncü sayısı yayımlandı. İzmir turizmi, konaklama yatırımı ile sağlıklı büyür...

arap turizmi Haberi

arap turizmi

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş, Bursa sevdalısı Arap turistlerin Karadeniz'e kaptırıldığını söyledi. Akkuş, sadece Ortadoğu ülkelerinden geçen yıl 600 binin üzerinde turist ağırladıkları hatırlatarak, "Bu yıl bunu 1 milyona çıkarırız düşüncesiyle daha güzel çalışırken, bundan bir ay öncesi anlaşılmaz bir şekilde Arap turizminin Trabzon'a kaydığını görüyoruz. Bursa'da kamu ve özel sektörün koordineli bir çalışmayla Arap turistleri yeniden kazanması gerekiyor. Şimdi herhalde Karadeniz Bölgesi'nde ilgi, destek o tarafta daha fazla ki acentelerimiz Karadeniz Bölgesi'ne turlarını, paketlerini çıkarmaya başladı ve oraya gidiyor. Bunun için Bursa'da acilen bir önlem almamız lazım. 1 milyon turist beklerken 500 binin altına düşersek, bundan hem Bursa halkı hem esnafı sıkıntı çekecektir" dedi. 


REZERVASYONLAR YÜZDE 35 DÜŞTÜ 

Son bir aydır acenteler...