25 / 04 / 2024

arap ülkelerinde konut satışı

arap ülkelerinde konut satışı

Mütekabiliyet yasası ile Konut sektörünün gündemine “yabancıya satış” girdi… Üretici sektörler ihracat yaptıkları için yabancıya satışta deneyimliler ama konut sektörü yabancıya satışta deneyimsiz

Türkiye Rusların konut tercihinde 3. sırada!

Yandex Nedvijimost servisi tarafından açıklanan resmi verilere göre Türkiye, Rusların konut tercihinde 3. sırada yer aldı. Rusya vatandaşlarının inşaat halinde olan konutlar için en çok arama yaptıkları ülkeler arasında ilk sırada başında Birleşik Arap Emirlikleri yer aldı.

Yalova'da Arap vatandaşlar aldıkları evleri boş tutuyor! 

Yabancıya konut satışı son günlerde yine sık sık gündeme geliyor. CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan, Yalova'da Arap vatandaşların aldıkları evleri satmadıklarına, kiraya vermediklerine, boş tuttuklarına dikkat çekti. 

Ruslar artık Türkiye yerine Macaristan’dan konut almak istiyor!

Rusların Avrupa'da emlak alma iştahı tekrar kabardı. RBC gazetesi, Macaristan ve Güney Kıbrıs'tan konut alma isteğinin Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni (BAE) geride bıraktığını belirtti.

İstanbul’da tam 400 bin ‘hayalet konut’ var! Ev sahipleri evleri boş tutup kira zamlarını bekliyor!

Kiraya yüzde 25 zam sınırından memnun olmayan ve piyasanın yükselmesini bekleyen konut sahipleri konutlarını boş tutmaya başladı. Çin ve bazı Arap ülke vatandaşlarının da hem tatil bir hem kâr satışı için evlerini kiralamadığı, boş tutulan 'hayalet evlerin' yeni zammı tetiklediği belirtildi.

Portekiz'de binlerce kişi konut sorununa çözüm için sokağa indi!

Birleşik Sol partisinin lideri Catarina Martins konu ile ilgili olarak yaptığı basın açıklamasında, Avrupa'nın en düşük maaşlarının ülkelerinde olduğunu ama konut fiyatlarının dünyanın en pahalısı olduğunu söyledi.

Türkiye'de konut fiyatlarındaki artış tam gaz! OECD ülkelerinde fiyatlar düşerken, Türkiye'de yıllık artış yüzde 153!

Türkiye'de konut fiyatlarındaki artış tam gaz devam ediyor. Peki konut fiyat artış oranları nasıl? Konout fiyatları neden artıyor?

AB ülkelerinde konut fiyatları yüzde 9,9 arttı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Avrupa Birliği'nde (AB) konut fiyatları 2022 yılının 2. çeyreğinde geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 9,9 artış gösterdi.

Türkiye konut fiyat artışında Avrupa lideri!

Avrupa ülkelerinde konut fiyatları ve kiraları artmaya devam ediyor. 30 Avrupa ülkesi arasında Türkiye konut fiyatlarında lider konumunda yer alıyor.

AB ülkelerinde konut fiyatları yüzde 7,3 arttı!

Açıklanan resmi verilere göre, Avrupa Birliği'nde (AB) konut fiyatları, 2021 yılının ikinci çeyreğinde 2020 yılının aynı dönemine göre yüzde 7,3 artış gösterdi.

Arap yatırımcıların Sakarya'ya ilgisi yaz döneminde artıyor!

Gayrimenkul Yurt Dışı Tanıtım Derneği (GİGDER) Başkanı Ömer Faruk Akbal konut satışları ile ilgili önemli değerlendirmeler yaptı. Akbal, “Yaz dönemi ile Sakarya’da Arap potansiyeli öne çıkıyor” dedi.

Türk markalar gıdada Arap ülkelerinde, tekstilde ise Avrupa ve ABD'de şubeleşiyor!

Ulusal Franchising Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Nezif Emek yaptığı açıklamada, Türk markaların gıdada Arap ülkelerinde, tekstilde ise Avrupa ve ABD'de şubeleştiğini söyledi.

AB ülkelerinde konut fiyatları arttı!

Avrupa Birliği'nde (AB) ev fiyatları 2020'nin dördüncü çeyreğinde 2019 yılının aynı dönemine göre yüzde 5,7 oranında arttı.

Türkiye'den konut alan yabancılar hangi kriterlere dikkat ediyor?

Konut alırken Iraklı ‘fiyata’, Arap ‘görünümü’ İngiliz ‘konuma’ dikkat ediyor. 10 yatırımcıdan 7’si yeni yatırıma sıcak bakıyor. Peki en çok hangi ülke vatandaşları Türkiye'de gayrimenkul yatırımını tercih ediyor? İşte GİGDER'in yabancıya gayrimenkul satışına ilişkin araştırma verileri...

arap ülkelerinde konut satışı Haberi

arap ülkelerinde konut satışı

Yol yordam arayışında... Büyük konut geliştirici şirketlere düşen görev, Türkiye’den konut almaya karar vermiş olan Arapları, Arap ülkelerinde satış ofisi açarak avlamak olmamalı… Konut sektörünün büyük düşünmesi gerekir.  Türkiye’den konut almaya karar vermeyen ama satınalma potansiyeli olan Arapları ikna edecek projelerin üzerinde çalışılmalı…


Geçen hafta konut geliştirici büyük bir şirketin genel müdürü “birkaç şirket birleşip Körfez ülkelerinde satış ofisi açsak sonuç alabilir miyiz?” sorusunu sordu. Bu sorunun cevabım Körfez ülkelerine satış ofisini kimin açacağına göre değişir dedim. Araplara konut satışında deneyimli birileri bu işi yaparsa başarılı olur. Ancak Arap tanıdıkları olan, Körfez ülkelerine gidip gelen, pastadan pay almak için harekete geçen birileri ise bu ofisi açan, istenilen sonuç elde edilemez. Türkiye’de her şirketin satış ofisi var, reklamları var ama her...