26 / 04 / 2024

arap yatırımları

arap yatırımları

Arap Türk İş Adamları Derneği, referandum sürecini daha iyi anlatmak için program düzenledi. Toplantıda, Arap yatırımcıların 16 Nisan'ı bekledikleri söyledi.

Yalova'da Arapça tabelalar arttı!

Türkiye'ye gelen Arapların konut ve arsa satın almak için yoğun şekilde tercih ettiği kentler arasında yer alan Yalova'da, Arapça ilan ve tabelalardaki artış dikkati çekiyor.

Araplar yatırımlarını 3. Havalimanı etrafına çevirdi!

Türk Arap İlişkileri Uzmanı, Uluslararası İş Forumu (IBM) Başkan Yardımcısı Gazi Mısırlı, Arap sermayesinin 3'üncü Havalimanı etrafında kümeleneceğini söyledi.

Araplar konut yatırımında Taksim'e yakın bölgeleri tercih ediyor!

Körfez ülkelerinden gelen yabancıların İstanbul'da gayrimenkul alırken Taksim'e olan mesafeye baktıkları bildirildi. Lüks konut tercihlerinde ise Boğaz manzarası önem kazanıyor.

Arap yatırımcılar Giresun arazilerine otel yapacak!

Giresun İl Özel İdaresi tarafından kaba inşaatı tamamlanan bina ve 15 dönüm araziye, beş yıldızlı otel yapımı için Arap yatırımcılar talip oldu.

Arap turistlerin kültür turlarına ilgisi arttı!

Antalya'ya tatile gelen Arap turistler, Alanya ve Side Antik Kent'te kültür turuna çıkarak Roma, Bizans, Anadolu Selçuklu, Anadolu Beylikleri ve Osmanlı dönemi eserlerini yakından görüyor.

Araplar Türkiye'ye gayrimenkul yatırımına geliyor!

Arap ülkelerinden 170’in üzerinde yatırımcı Uluslararası Yatırım Zirvesi kapsamında gayrimenkul, teknoloji ve enerji alanındaki yatırım fırsatlarını incelemek üzere Türkiye’ye geldi..

Nihat Zeybekci: Araplarla 3. ülkelerde ortak yatırım yapabiliriz!

Kuveyt'te gerçekleştirilen Türkiye-Arap Birliği Ekonomi, Ticaret ve Yatırım Bakanları İkinci Toplantısında konuşan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Arap yatırımcıları Türkiye'ye davet etti.

Araplardan Bursa'ya 10 milyar doladık yatırım sinyali geldi!

Suudi Arabistan, Bahreyn ve Birleşik Arap Emirlikleri Körfez Bölgesi işadamlarını Bursa MÜSİAD Şubesi ağırladı. Araplardan Bursa'ya 10 milyar doladık yatırım sinyali geldi. Fuarda yeni yatırımlar da masaya yatırıldı.

Emlak Fuarı Arap yatırımcılardan büyük ilgi gördü!

Türkiye’nin gözde tatil beldelerinden Didim’de inşasına devam edilen Ege Yıldızı Didim Emlak Fuarı 2013’te yerini aldı. Özellikle Arap ve Avrupa ülkelerinden talep gören proje, körfez ülkelerinden fuarı ziyaret eden yatırımcıların yoğun ilgisini gördü...

Araplar ev almak için neden İstanbul'u seçiyor?

İstanbul finans merkezi olmaya doğru hızlı adımlarla giderken Emlak Sektörünün yıldızı parlıyor, son birkaç yıldır dünyanın önemli fonları İstanbul’u izliyor, mütekabiliyet yasasından sonra ise fonların gözü İstanbul’un gayrimenkul sektöründe...

Rusların yurt dışındaki emlak yatırımları azaldı!

Rusya vatandaşlarının yurt dışındaki emlak yatırımları azaldı. Rusların en çok emlak satın aldığı ülkeleri Birleşik Arap Emirlikleri, Türkiye, Tayland, Güney Kıbrıs ve İspanya oldu. 

BAE’nin Türkiye’ye yatırımlarının büyük bölümü yenilenebilir enerjiye olacak!

Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında imzalanan anlaşmaların büyük kısmının yeşil enerji yatırımları olduğu ifade edildi. BAE, bunun yanı sıra, belirli süre geri ödemesiz olan tahvillere de para yatıracak.

Arapların Türkiye yatırımları devam edecek!

Türkiye Cumhurbaşkanlığı Yatırım Bürosu temsilcisinin katılımıyla, DEIDIN şirketi Türkiye'deki Arap yatırımlarının başarısını kutladı.

Kocaeli Arap yatırımcıların gözdesi haline geldi!

Kocaeli Emlakçılar Odası Başkanı Ahmet Pekin, yapılan yatırımlar ile Kocaeli’nin Arap yatırımcılarının gözdesi haline geldiğini söyledi.

Türkiye'ye Arap ve Körfez yatırımlarından büyük pay!

QT Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Al Meer, "Arap ve Körfez yatırımcıları Türkiye'ye yatırım yapmayı seviyor. Türkiye, Arap ve Körfez yatırımları pastasından büyük pay alıyor" dedi.

Arap yatırımcılarından Karadeniz'e milyarlık yatırımlar!

Arap yatırımcılar Türkiye’ye akın etti. Dubaili Armada Grup, Trabzon’da 1 milyar dolar yatırımla ayyıldız konseptinde otel, kongre merkezi ve marina inşa edecek. Suudi Emaar ise Karadeniz’e ‘Disneyland’ı getirmeyi planlıyor.

Sapanca'ya Arap yatırımcıların ilgisi artıyor!

Sapanca'ya Arap yatırımcıların ilgisi her geçen gün artıyor. Siyo İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Yörük Arapların Sapanca'ya yatırımlarının artacağı yönde yorumlarda bulundu

Araplar Türkiye'de turizm yatırımlarına başladı!

Arap Turizm Örgütü Başkanı Dr. Bandar Fahad al Fehaid, Arap ülkelerinin Türkiye'deki turizm yatırımlarının başladığını belirterek, "Biz de Arap Turizm Örgütü olarak bu yatırımları elimizden geldiği kadar desteklemeye çalışıyoruz." dedi.

Yusuf Ziya Yılmaz Arap yatırımcılara Samsun'u anlattı!

Samsun’da arazi satın alıp turizme yönelik yatırımlar yapmayı hedefleyen Ortadoğu ülkelerinden bir grup Arap yatırımcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ı ziyaret etti.

Arap yatırımcıların Yalova'ya ilgisi arttı!

Yabancı vatandaşlarının Türkiye'de konut ve arsa satın almak için yoğun şekilde tercih ettiği kentler arasında yer alan Yalova'da Arapça ilan ve tabelalardaki artış dikkati çektiğini büyük yatırımlar yaptığını söyledi.

İsmail Kansız: Trabzon'da otel yatırımları artacak!

Son yıllarda Arap turistler başta olmak üzere yılda ortalama 3 milyon turistin ziyaret ettiği Trabzon'da turistlerin daha rahat konaklayabilmeleri için yatırımlar artırılacak.

Erciyes Dağı'nda yapılan son yatırımlar, dünyanın dikkatini çekti!

Kış turizminde tercih edilen yerlerin başında gelen Erciyes'e yapılan son yatırımlar, kayak sezonu dışında da tatil yapma imkânı sunuyor. Kayak merkezi, özellikle Arap turistlerin dikkatini çekiyor...

Esin Yapı İstanbloom Emlak Yatırımları Araştırması'nda ödül aldı!

İnşaat sektöründe 20 yılı aşkın süredir güvenlik, konfor, kalite ve estetiğinvazgeçilmez ismi olan Esin Yapı’nın son gözdesi İstanbloom , ‘Türkiye’nin En Başarılı Emlak Yatırımları Araştırması 2012’nin konut kategorisinde ödüle layık görüldü.

arap yatırımları Haberi

arap yatırımları

Arap Türk İş Adamları Derneği (ARTİAD), üyelerine referandumu daha iyi anlatmak için çalışıyor. Önceki akşam İstanbul'da düzenlenen programda Yeni Şafak Yazarı Erdal Tanas Karagöl “Referandumun ve Türkiye'nin Ekonomiye Etkisi” başlığıyla sunum yaptı. ARTİAD Başkanı Cemalettin Kerim, şuanda yurtdışında herkesin 16 Nisan'ı beklediğini vurguladı. Referandum sonucunun Arap ülkelerinde daha büyük bir heyecanla beklendiğini anlatan Kerim, “Bu tarihten sonra Türkiye'ye çok yatırımcı gelecek. Çok para gelecek. Gönlümüz 15 senedir tek parti ve bu istikrarın devam etmesinden yana. Türkiye'ye yurt dışından geçen sene 12 milyar dolarlık doğrudan yabancı yatırım gelmiş. Bunu 30 milyara çıkarmamız lazım. Bunun önündeki engelleri kaldıralım. Türkiye'yi tanıtalım. 23 Arap ülkesi var. Niye buraya gelmesinler” dedi.


TÜRKİYE'NİN FARKINDALAR

“Arap yatırımcı Türkiye'yi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı çok seviyor” diyen Kerim, şöyle...