16 / 04 / 2024

 Arasta Çarşısı projesi

 Arasta Çarşısı projesi

Çaycuma’ya 1 milyon 150 bin lira bedelli "Arasta Çarşısı" inşası için Çaycuma Belediyesi ile BAKKA arasında sözleşme yapıldı. 

Malatya'nın kalbi tarihi Bakırcılar Çarşısı'nın temeli atıldı!

Yatırımlarını son sürat sürdüren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından deprem bölgesini yeniden ayağa kaldırmak amacıyla başlatılmış olan Yerinde Dönüşüm Projesi kapsamında ilk temel, Malatya'nın kalbi olan tarihi Bakırcılar Çarşısı'nda atıldı.

Rize'deki Çay Çarşısı'nın inşaatı hız kesmiyor!

Rize Ticaret Borsası’nca hazırlanan ‘Çay Çarşısı’ projesi inşaatı devam ediyor. Çarşıda, 30 metre yüksekliğinde ince belli çay bardağı anıtı yapılıyor. Anıtın içerisinde, çay müzesi, çayın topraktan bardağa serüvenini anlatan 13D çay sineması ve seyir terası olacak.

Konya Mevlana Çarşısı yıkılıyor!

Konya Büyükşehir Belediyesi, dönüşüm projesi kapsamında 32 yıldır vatandaşlara hizmet veren Mevlana Çarşısı için yıkım çalışmalarına başladı.

Mimarlar Odası'ndan '100. Yıl Çarşısı'ndaki yıkımı durdurun' çağrısı!

Mimarlar Odası,‘Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı Projesi’ kapsamında yıkım kararı alınan Ulus 100. Yıl Çarşısı ile ilgili “Yıkımı durdurun” çağrısı yaptı.

Rize Çay Çarşısı Projesi 18 ayda tamamlanacak!

Rize Ticaret Borsası tarafından (RTB) hayata geçirilecek Çay Çarşısı Projesi'nin ihalesi sonuçlandı. Projenin 18 ay içerisinde tamamlanması planlanıyor.

Manisa Bedesten Çarşısı'nda son rötuşlar!

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Salihli’de Eski Kamyon Garajı üzerinde 19 bin metrekarelik alanda inşa edilen Modern Pazaryeri, Bedesten Çarşısı ve Otopark Projesi’nde son rötuşlar yapılıyor.

Çaycuma Arasta Çarşısı için sözleşme imzalandı!

Çaycuma’ya 1 milyon 150 bin lira bedelli "Arasta Çarşısı" inşası için Çaycuma Belediyesi ile BAKKA arasında sözleşme yapıldı. 

Tarihi Rize Çarşısı’ndaki 70 bina yenilenecek!

Rize Tarihi Çarşısı Cephe İyileştirme Projesi, DOKA'nın desteğiyle başlıyor. Proje kapsamında, 70 bin 1 milyon 100 bin liraya yenilecek.

Erzurum Demirciler Çarşısı'nın yıkım çalışmaları tamamlandı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Eski Aşkale Garajı ve Demirciler Çarşısı Kentsel Dönüşüm Projesi'ni tam gaz sürdürüyor.

Aksaray Piri Mehmet Paşa Çarşısı'ndaki işyerleri satışa çıkıyor!

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’nın en önemli projelerinden biri olan eski terminal alanı kentsel dönüşüm projesi, Aksaray Piri Mehmet Paşa Çarşısı'ndaki işyerleri satışa çıkıyor.

Düzce eski sanayi çarşısına kentsel dönüşüm projesi!

Düzce belediyesi tarafından Uzun Mustafa ile Kültür mahallelerinde bulunan eski sanayi çarşısı olarak adlandırılan bölgede 'Kentsel Dönüşüm’ projesi revize edildi.

Tokat Meydan Çarşısı Projesi'nde yıkımlar başladı!

Tokat Belediyesi tarafından Hatuniye Camisi önündeki alanın eski tarihi ve ticari kimliğine kavuşturulmasını amaçlayan Tokat Meydan Çarşısı Projesi'nde yıkım çalışmaları başladı.

Aksaray Piri Mehmet Paşa Çarşısı'nda ticari alanlar satışa çıkıyor!

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’nın en önemli projelerinden birisi olan eski terminal alanı kentsel dönüşüm projesi kapsamında yapılan Piri Mehmet Paşa Çarşısında sona gelindi.

 Arasta Çarşısı projesi Haberi

 Arasta Çarşısı projesi

Çaycuma Belediyesi, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansının 2018 yılı Küçük Ölçekli Alt Yapı Mali Destek Programına “Çaycuma Arasta Çarşısına Kavuşuyor” başlıklı bir proje hazırlandı. 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; 1 milyon 150 bin liralık proje bağımsız denetçiler tarafından incelenerek desteklenmeye değer bulundu. 
Yapılan değerlendirme sonucunda proje bedelinin yüzde 75’lik bölümüne karşılık gelen 864 milyon 268 liranın BAKKA tarafından karşılanmasına karar verildi. 

18 ayda yapımının tamamlanması gereken arasta çarşısı için sözleşme Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Recep Serkan Alkan ile Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı arasında imzalandı. Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Recep Serkan Alkan, ilçenin kalkınmasına katkı sunacak bir projeyi desteklemekten mutluluk duyduklarını dile...