26 / 04 / 2024

Arazi emlak vergisi 2014

Arazi emlak vergisi 2014

Vergi hesaplamaları ve oranları ile ilgili esaslara göre büyükşehir belediyelerinde vergi yüzde 100 artırımlı olarak uygulanıyor. Peki arazinin emlak vergisi nasıl hesaplanır? İşte arazi emlak vergisi hesaplama örneği...

Arsa ve arazi emlak vergisi oranları 2014!

Arsalarda emlak vergisi oranı ne kadar oldu? Azarilerde emlak vergisi oranı ne kadar oldu? Arsa için emlak vergisi oranları 2014 yılında ne kadar? Arazi için emlak vergisi oranları 2014 yılında ne kadar? İşte arsa ve arazi emlak vergisi oranları 2014!..

Arsalarda emlak vergisi muafiyeti var mı?

Emlak vergisi, 1319 sayılı kanun gereğince arsa, arazi, konut ve işyerleri için ödeniyor. Peki, arsalarda emlak vergisi muafiyeti var mı? Arsa muafiyet koşulları neler?

Emlak vergisi için kimler dava açabilir?

Emlak vergisi, her 4 senede bir takdir edilen arsa ve arazi metrekare birim değerleri baz alınarak belirleniyor. Takip eden senelerde ödenecek vergi, yeniden değerleme oranının yarısı kadar yükseltiliyor. Peki emlak vergisi için dava açılabilir mi? Emlak vergisi için kimler dava açabilir?

Emlak vergisi 2021 artışı!

Türkiye'de konut, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmazların sahiplerinin her yıl düzenli olarak emlak vergisini ödemeleri şartı bulunuyor. Peki emlak vergisi ne kadar? İşte emlak vergisi 2021 artışı...

Arazi emlak vergisi 2021!

Arazi sahiplerinin her yıl düzenli olarak emlak vergisi ödemeleri gerekiyor. Peki, 2021'de arazisi olanlar ne kadar vergi ödeyecek? Arazi emlak vergisi 2021 oranları ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Emlak vergisi 2020 ödemeleri ertelendi mi? 

Arsa, arazi, bina ve daire sahipleri her yıl düzenli olarak emlak vergisi ödüyor. Peki emlak vergisi 2020 ödemeleri ertelendi mi? 

2020 emlak vergisi birinci taksit ödemeleri ne zaman?

2020 emlak vergisi ödemelerinin tarihi vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Ev, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz olan mallar vatandaşın ödemekle yükümlü olduğu emlak vergisi 1. taksit ödemeleri ne zaman?

Emlak vergisi 2020 artışı!

Türkiye'de konut, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmazların sahiplerinin her yıl düzenli olarak emlak vergisini ödemeleri gerekiyor. Peki emlak vergisi ne kadar? İşte emlak vergisi 2020 artışı...

Emlak vergisi ödeme zamanı 2020!

Türkiye'de bulunan bina ve arazi sahiplerinin her sene emlak vergisi ödemeleri gerekiyor. Peki vergi takvimi açıklandı mı? İşte, Emlak vergisi ödeme zamanı 2020... 

Arazi emlak vergisi 2020!

Arazi sahiplerinin her yıl ödemeleri gereken vergi borcunun başında emlak vergi geliyor. Peki, 2020'de arazisi olanlar ne kadar vergi ödeyecek? Arazi emlak vergisi 2020 oranları ne kadar?

2019 emlak vergisi ödemeleri ne zaman bitecek?

Bina, arsa ve arazi gibi taşınmaz mallar için ödenen emlak vergilerinde son günlere girildi. Peki 2019 Emlak vergisi ödemeleri ne zaman bitecek?

Emlak vergisi taksit yapan bankalar 2019!

Her sene ev, işyeri, arsa ve arazi sahipleri tarafından ödenen emlak vergisinde son günlere girildi. Peki, emlak vergisi taksit yapan bankalar hangileridir?

Emlak vergisi 2. taksiti son ödeme tarihi ne zaman?

Belediyeler tarafından bina, arazi ve arsalar için tahsil edilen ve servete dayalı olarak alınan Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri geçtiğimiz günlerde başladı. Peki Emlak vergisi son ödeme tarihi ne zaman?

Emlak vergisi son ödeme günü ne zaman?

Belediyeler tarafından bina, arazi ve arsalar için tahsil edilen ve servete dayalı olarak alınan Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri başladı. Peki Emlak vergisi son ödeme tarihi ne zaman?

Arazi emlak vergisi 2014 Haberi

Arazi emlak vergisi 2014

Arazi emlak vergisi hesaplama örneği!

1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar vergiye tabi tutuluyor. Vergi taşınmaza sahip olunan süre boyunca her sene ödeniyor.


Vergi hesaplamaları ve oranları ile ilgili esaslara göre büyükşehir belediyelerinde vergi yüzde 100 artırımlı olarak uygulanıyor.


Arazi vergisinin oranı binde bir, arsalarda ise binde üçtür. Bu oranlar, 5216 sayılı Kanunun uygulandığı büyük şehir belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde % 100 artırımlı uygulanır. 


Bakanlar Kurulu, vergi oranlarını yarısına kadar indirmeye veya üç katına kadar artırmaya yetkilidir.


Büyükşehirde bir arsanın emlak vergisi hesabı:

 değeri: 50 bin TL

Vergi oranı: Binde 3

Emlak vergisi: 150 TL


Büyükşehirde olmayan bir arsanın emlak vergisi hesabı:

Arsa değeri: 50 bin TL

Vergi oranı: Binde 6

Emlak vergisi: 300 TL


Büyükşehirde bir arazinin emlak vergisi hesabı

Arazinin değeri:...