28 / 03 / 2024

arazi rantı

arazi rantı

Gaziantep Güneş Gazetesi'nin köşe yazarlarından Yaşar Erkent bugün köşesinde arsa rantı konusuna yer verdi. İşte yazının detayları..

Arsa ve arazi fiyatları neden artıyor?

Habertürk Gazetesi köşe yazarı Abdurrahman Yıldırım, bugünkü köşesinde gayrimenkul sektörünü değerlendirdi. İşte arsa ve arazi fiyatlarında yaşanan artışa da değinen Abdurrahman Yıldırım'ın 'Arsa ve arazide güçlü alım rant arayışı mı?' başlıklı yazısı...

Çarpık kentleşme ve rant telaşı felaket getirir!

Ünlü mimar-şehircilik uzmanı ve siyasetçi Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp, "Hormonlu koca şehirler, dünyanın başına bela olacaklar" diyor ve arazi ve yapı yağmacılarının insafsızca sürdürdükleri rant talanının günün birinde hepimizi bir felakete sürükleyeceğini belirtiyor...

Kanal İstanbul bölgesinde ranta geçit yok!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kanal İstanbul’la ilgili sorulara cevap verdi. Kanal İstanbul’un ÇED sürecinde sona yaklaştıklarını söyleyen Kurum, bölgede arazi rantına müsaade etmeyeceklerini söyledi.

Silivri'de arazi rantına geçit yok!

Silivri Belediye Başkanı CHP’li Özcan Işıklar, yerel yönetimi rant dağıtma aracı olarak görmediğini söyleyerek, “Bizim için yerel yönetim, geleceğe dönük projelerle refahı adaletle dağıtan bir yönetim şeklidir. Bu nedenle ranta asla geçit yok” dedi.

Süleyman Girmen: Verimli araziler imara açılmamalı!

Seyhan Ziraat Odası Başkanı Süleyman Girmen, dünyada en kolay sağlanan gelirin arazi rantı olduğunu ve bu yüzden verimli tarım arazilerinin ranta kurban edildiğini, belediyelere tanınan hakların kısıtlanması gerektiğini söyledi.

Silivri'de arazi mafyalarıyla mücadele edilecek!

Silivri'yi, bir tarım başkenti haline getirmeye çalışan Başkan Özcan Işıklar, “Bu şehrin dokusunu bozmalarına asla izin vermeyeceğiz. Rantçılara, arazi mafyalarına karşı halk için mücadele edeceğiz" dedi.

Hasan Zengin: Arazi mülkü değer kazandı!

TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası, Adana Şube Başkanı Hasan Zengin ülkemizde artık ekonominin üretime dayalı değil, daha çok gayrimenkul rantı üzerinde döndüğünü işaret ederek, arazi mülkünün değer kazandığını ifade etti.

Sayıştay'dan arazi rantı uyarısı!

Sayıştay, ihaleye çıkarılan kamu arazilerinde satış sonrası imar planı değişikliği yapıldığına dikkat çekerek, bu yüzden kamuda kalması gereken değer artışlarının üçüncü kişilere bırakıldığı uyarısında bulundu.

2b arazi bölgeleri!

2b araziler genellikle rantı yüksek illerde karşımıza çıkıyor. 2b'lerin büyük kısmı zeytinlik, narenciye alanları ve otlaklardan oluşuyor. İşte, 2b arazi bölgeleri!

2b arazi tapu işlemleri!

Rantı yüksek illerde karşımıza çıkan, orman vasfını yitirmiş 2b arazilerin satışı Maliye Bakanlığı tarafından yapılabiliyor. İşte, 2b arazi tapu işlemleri!

2b arazi satış bedeli!

Rantı yüksek olan yerlerde orman vasfını yitirmiş, kadastro marifetiyle orman alanları dışına çıkartılmış, bir daha geri kazanılamayan ve ıslah edilemeyen arazilere 2b arazi deniyor. İşte, 2b arazi satış bedeli!

Rant vergisi arazide tekeli önler konut fiyatını artırmaz!

İnder Başkanı Nazmi Durbakayım, “Rant vergisinin genele yayılması, arazi spekülatörlerinin tekel oluşumuna set çekecek” dedi. GYODER Başkanı Aziz Torun ise vergi düzenlemesinin konut fiyatlarını artırmayacağını vurguladı

Rant vergisi, arazi spekülatörlerinin tekel oluşumuna set çekecek!

Rant vergisi, arazi spekülatörlerinin tekel oluşumuna set çekecek. İnder Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, "Rant vergisinin genele yayılması, arazi spekülatörlerinin tekel oluşumuna set çekecek" dedi.

arazi rantı Haberi

arazi rantı

Ülkemizde işsizliği önlemenin tek yolu bütün şehirlerimizde sanayi yatırımlarının önündeki engelleri kaldırmak suretiyle müteşebbisleri yatırıma teşvik etmektir. 


Son yıllarda ülkemizde sanayi yatırımlarında azalma olduğunu görüyoruz. Nüfusumuzun hızlı bir şekilde artmaya devam ettiği bir ortamda yatırımların hızının yavaşlaması doğrudan işsizliği tetiklemektedir. 


Ülkemizde yatırımların azalmasının nedenlerini araştırdığımızda elde ettiğimiz bulgular çok çok önemlidir. Birincisi yatırımları engelleyen ülkemizde kırk yıla yakın bir zamandır PKK terör örgütünün ve benzeri terör örgütlerinin faaliyetlerini bütün uğraşmalarımıza rağmen sonlandıramadık. 


Bu terör faaliyetleri sonucu ülkemizin önde gelen sanayicilerinden olan merhum Özdemir Sabancıyı çalışma ofisinde PKK'lı teröristlerin saldırısında kaybettik. Bu sanayicilerimizin ilk kayıplan idi. Bunu İstanbul'da, Ankara'da, 


Gaziantep'de, İzmir'de, Bursa'da, 

Adana'da, Karadeniz'deki illerimizde ve yurdumuzun her köşesinde müteşebbis insanlara yapılan saldınlar yüzünden bilhassa ülkemizin Orta Anadolu, 

Güneydoğu ve Doğu illerimizdeki bütün müteşebbisleri ürküttü ve...