29 / 03 / 2024

arazide kamu yararı mı aranacak

arazide kamu yararı mı aranacak

Tarım arazilerinde madencilik faaliyetleri yapılabilmesi için 5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu'nun ilgili maddesi gereğince, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığınca "kamu yaran" kararı alınması gerekecek.

Türkiye'ye kamu yararı güden bir kentsel dönüşüm düzenlemesi yapılmalı!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülşah Deniz Atalar, yeni kentsel dönüşüm yasası ile ilgili açıklamalarda bulundu. Atalar, Türkiye'ye kamu yararı güden bir kentsel dönüşüm düzenlemesi yapılması gerektiğini söyledi. İşte ayrıntılar...

ÖİB, kamu yararı şartı olan 26 gayrimenkulü sattı!

Sayıştay’ın Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’na (ÖİB) ilişkin denetim raporunda ÖİB tarafından kamu kurum ve kuruluşları ile belediyelere devredilen, 30 taşınmazın 26’sının satışının yapıldığı ortaya çıktı. 

İzmir İnciraltı için toprak sahiplerine kamu yararı kararı!

İzmir'e bağlı İnciraltı için toprak sahiplerine kamu yararı kararı çıktı. Kararı İNGEDER Başkanı Tayfun Karabulut açıkladı.

Bodrum’daki The Bo Viera projesi devam edecek!

Bodrum'da 154 bin metrekare arazide hayata geçirilen tartışmalı proje The Bo Viera için yargı devam kararı verdi. Açılan davada kamu yararı olmadığı için yürütmeyi durdurma kararı verilmişti. Karar iptal edildi. 

Yeni Havalimanı'nın otobüs ihalesi kamu yararı için iptal edildi!

İBB Başkanı Mevlüt Uysal, İSMEK 22. Yıl Genel Sergi ve Festivali’nde yeni havalimanı hakkında konuştu. Uysal, havalimanının otobüs ihalesinin kamu yararı için iptal edildiğini açıkladı.

Çiğdem HES projeleri faaliyetine devam ediyor!

Kamu yararına aykırı olduğu gerekçesiyle Samsun 1. İdare Mahkemesi’nin yürütmeyi durdurma kararı verdiği Çiğdem 1, 2, 3 HES projelerinin, karara rağmen çalıştığı ortaya çıktı.

Çınar Atay, Konak ve Karşıyaka tramvay projelerini değerlendirdi!

Konak ve Karşıyaka tramvaylarına ilişkin kapsamlı bir rapor hazırlayan şehir plancısı Çınar Atay “imalatına geçilmesi radikal hata, proje kamu yararından yoksun” değerlendirmesinde bulundu

Etiler Polis Yüksekokulu'nun imar değişikliğine bilirkişi raporu!

İstanbul Etiler Polis Meslek Yüksekokulu arazisine ilişkin açılan davada bilirkişi raporu tamamlandı. Raporda, söz konusu imar planı değişikliğinin kamu yararına ve çevre düzeni planlarına aykırı olduğunu belirtildi.

Beytepe'deki yüksek yoğunluklu yapılaşmaya yargı dur dedi!

Kamu yararına aykırılığı nedeniyle Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, Beytepe Mahallesi’nde yüksek yoğunluk yapılaşma için 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı’nda değişiklik öngören meclis kararını iptal etti.

Ankara Mimarlar Odası'ndan İncek'teki 38 katlı konut projesine tepki!

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Ankara’da hızla inşa edilmeye başlanan kamu yararına aykırı projeleri deşifre etmeye devam ediyor. Şube, İncek Kızılcaşar'da yapılması planlan yüksek yoğunluklu projenin arka planını masaya yatırıldı.

Binali Yıldırım'dan Kanal İstanbul açıklaması!

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Komisyonda, Kanal İstanbul projesiyle 10 milyar dolarlık rant oluşturulacağı iddialarına yanıt verdi. Yıldırım “Ranttan zarar gelmez, kamu yararına olduğu sürece” dedi.

Kamu yararına faaliyet gösteren araziler sermaye gruplarına satılıyor!

Bakırköy Kent Savunması 56 yıdır hizmet veren Yenimahalle Doğum Evi’nin satılması üzerine hastane önünde toplanarak basın açıklaması yaptı. Mustafa Fazlıoğlu basın açıklamasında şunları kaydetti...

Antalya Serik'te köylülerin arazi isyanı!

Serik'te Yunuslar halkı, kamu yararına kullanılmasını istediği arazinin kimliği belirsiz kişilerce işgal edildiğini ileri sürerek yetkilileri göreve davet etti.

arazide kamu yararı mı aranacak Haberi

arazide kamu yararı mı aranacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının, Madencilik Faaliyetleri Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılması Hakkında Yönetmeliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Buna göre. Bakanlığın, il tarım müdürlüğüne mera tahsis amacının değiştirilmesi talebinde bulunabilmesi için maden ruhsat sahibinin Bakanlığa müracaatı gerekecek. Bakanlık, söz konusu müracaatı, müracaat tarihinden itibaren en geç 1 ay içinde sonuçlandıracak. 

İmar planı bulunmayan alanlarda yapı lan veya yapılacak olan madencilik faaliyetleri ile bu faaliyetlere bağlı geçici tesisler ve bunların müştemilatı için imar planı yapılmayacak. İşletme ruhsatları ve ruhsat sahası mücavirindeki geçici tesisler, Maden İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanlığına gönderilecek ve çevre düzeni planları, veri tabanına işlenecek. 

Tarım arazilerinde madencilik faaliyetleri yapılabilmesi için 5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanuııu'nun ilgili maddesi gereğince Bakanlıkça kamu yararı kararı alınması gerekecek....