27 / 04 / 2024

Arboretum

Arboretum

Yalova’da Arboretum arazisinin konut alanına dönüştürülmesine tepkiler sürüyor. Bakanlığın 1/25 binlik planda değişiklik yaparak Arboretum’u turizm tahsis alanı statüsünden çıkarmış, arazi konut alanı olarak tanımlanmıştı.

Yalova arboretum arazisine otel yapılacak!

2012 yılında Yalova Belediyesince otel yapılması şartıyla Arboretum arazisi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı son sözünü söyledi.

Yalova'daki arboretum arazisi turizme mi açılıyor?

Plan değişti, yeşil alanda beton bloklar yükselecek Yalova'da çöplükken yeşillendirilen arboretum (agaç evi) arazisinin turizme açılmasına yönelik tartışmalar sürüyor.

Yalova Arboretum arazisi için karar verildi!

Yalova'nın en önemli meselesi haline gelen Arboretum meselesine son nokta koyuldu. Yalova Milletvekili Fikri Demirel, bakanın Arboretum arazisinin yeniden turizm tesis alanı olarak planlara işleneceğini söyledi.

Yalova’da Arboretum tepkisi büyüyor!

Yalova’da Arboretum arazisinin konut alanına dönüştürülmesine tepkiler sürüyor. Bakanlığın 1/25 binlik planda değişiklik yaparak Arboretum’u turizm tahsis alanı statüsünden çıkarmış, arazi konut alanı olarak tanımlanmıştı.

Yalova Kent Konseyi Arboretum'a konut istemiyor!

Yalova Kent Konseyi Başkanı Şükrü Önder, Arboretum'un konut alanına dönüştürülmesini istemediklerini ifade etti.

Maltepe Şehir Parkı imar planı askıda!

Maltepe Şehir Parkı nerede kurulacak? Maltepe Şehir Parkı'nda neler olacak? Maltepe-Ataşehir-Sancaktepe Bölge Parkı'nda bungalovlar, Arboretum, hobi bahçeleri, raylı sistemler, piknik ve oyun alanları nasıl değerlendirilecek? İşte cevaplar...

Bafra'da Karadeniz'in en büyük arboretum çalışmaları sürüyor!

Bafra Kuşçular köyünde 220 dönüm alanda yerel ve endemik, egzotik türlerin yer aldığı 18 bin adet ağaç dikilecek. Şu ana kadar 9 bin civarında ağaç dikimi gerçekleştirilen alanda bin 600 metre yürüyüş yolu oluşturulacak.

Salihli'ye Ağaç Müzesi kuruluyor!

GEMA Vakfı Başkanı Şenel Kilimci ve 50'ye yakın üyenin katıldığı toplantıda Ege Bölgesinde ilk defa kurulacak olan Arboretum ve Gediz Nehri Koruma Eylem Planı üzerinde duruldu.

İnönü Üniversitesi'nde ağaç parkı kurulacak!

İnönü Üniversitesinde arboretum (ağaç parkı) kurulacağı bildirildi. Parkta Malatya'da yetişen alıç türleri ve Hekimhan cevizi ile ilgili bilimsel çalışmalar yapılacak

Esenler yeşil alan ihtiyacını arboretum kurarak karşılayacak!

Esenler yeşil alan ihtiyacını ‘arboretum ' kurarak karşılayacak. Türkiye 'nin halka açık ilk arboretumu bu yıl sonunda açılacak...

Arboretum Haberi

Arboretum


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 1/25 binlik planda değişiklik yaparak Yalova’nın neredeyse elinde kalan en önemli arazisi durumundaki Arboretum’u turizm tahsis alanı statüsünden çıkardı. 


Plana konut alanı olarak işlenen arazinin akıbetinin öğrenilmesi üzerine Yalovalılar tepki gösterdi. 


İlin STK’ları, siyasi partileri, kurumları, kanaat önderleri ve vatandaşlar buna itiraz etti. Bakanlığa gönderilmek üzere Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne itiraz dilekçesi yağıyor. 


Çevre ve Şehircilik il Müdürlüğüne Arboretum arazisinin yeniden turizm tahsis alanına dönüştürülmesi talebi ile toplam 32 itiraz dilekçesi sunulduğu öğrenildi.


Hürriyet...