25 / 04 / 2024

Arhavi hes inşaatı durduruldumu

Arhavi hes inşaatı durduruldumu

Rize İdare Mahkemesi tarafından ikinci kez 'ÇED olumlu' raporu iptal edilerek durdurma kararı verilen Kavak HES projesi inşaatına, ‘Risk önleme’ çalışması adı altında devam edilmesi yöre halkının tepkisine neden oldu

Yusufeli Barajı'nın inşaatında sona gelindi! 

Dünyanın üçüncü, Türkiye’nin en yüksek barajı olacak olan Yusufeli Barajı ve HES projesinin gövde inşaatının yüzde 96'sı tamamlandı. Projenin yakın zamanda tamamlanması bekleniyor. 

Yusufeli Barajı gövde inşaatının yüzde 96'sı bitti!

Dünyanın üçüncü, Türkiye’nin en yüksek barajı olacak olan Yusufeli Barajı ve HES projesinin gövde inşaatının yüzde 96'sı tamamlandı. 

Yusufeli Barajı inşaatında işçiler Kovid-19 sebebiyle iş bıraktı!

Artvin'deki Yusufeli Barajı ve HES inşaatında çalışan işçiler arasında Kovid-19 vakalarının artması üzerine Valilik kısıtlamalar getirmişti fakat çalışma ortamlarının iyileştirilmesini isteyen yaklaşık 4 bin 500 kişinin vardiyalı olarak çalıştığı inşaatta işçiler iş başı yapmadı...

Yusufeli Barajı inşaatında 25 kadın çalışıyor!

Türkiye'nin en yüksek barajı olan Yusufeli Barajı ve HES inşaatında çalışan kadın mühendis ve teknikerler, dev projede yer almanın gururunu yaşıyor...

Hasankeyf 2 Köprüsü'nün inşaatında sona gelindi!

Ilısu Barajı ve HES projesi kapsamında inşaatına başlanan Hasankeyf-2 Köprüsü gelecek ay açılacak.

Yusufeli Barajı ve HES inşaatının yüzde 60,6'sı tamamlandı!

Artvin'de, yapımı devam eden Yusufeli Barajı ve HES inşaatında sona yaklaşılıyor. Türkiye'nin birinci, dünyanın üçüncü en yüksek barajı olacak projede yüzde 60,6 fiziki gerçekleşme sağlandı.

Arhavi Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin inşaatı tamamlandı!

Artvin'in Arhavi ilçesinde hayata geçirilen Arhavi Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin inşaatı tamamlandı.

Tokat'ta HES inşaatı sırasında tarihi kalıntılar bulundu!

Tokat'ın Zile ilçesinde HES inşaatı alanında tarihi buluntulara rastlandı. Tokat İl Kültür ve Turizm Müdürü Adem Çakır, konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Arhavi Gençlik Merkezi'nin inşaatında sona gelindi!

Yatırımlarına aralıksız olarak devam eden Arhavi Belediyesi, hayata geçirdiği gençlik merkezinin inşaatında sona geldi.

Yusufeli Barajı'nda inşaat çalışmaları sürüyor!

Yüzde 62 fiziki gerçekleşme sağlanan Yusufeli Barajı ve HES Projesi’nde inşaat çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Beton mikseri, Yusufeli Barajı inşaatına havadan taşındı!

Türkiye'nin en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı ve HES inşaatına beton mikseri, kurulan çelik halatla havadan ulaştırıldı.

Adıyaman Gömükan Barajı'nda inşaat başladı!

Adıyaman’ın hasretle beklediği Gömükan Baraj inşaatının çalışmaları başladı. DSİ 20. Bölge Müdürlüğü Barajlar ve HES Şube Müdürlüğü, DSİ 203. Adıyaman Şube Müdürlüğü ile firma yetkililerinden oluşan teknik heyet Adıyaman Gömükan Barajı inşaatında incelemelerde bulundu.

Arhavi Gençlik Merkezi inşaatında son durum!

Spor Genel Müdürlüğü Tesisler Daire Başkanlığı bünyesinde yapılan ihale sonucu başlatılan ve ilçede önemli projeler arasında yerini alan Arhavi Gençlik Merkezi inşaatında çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Arhavi hes inşaatı durduruldumu Haberi

Arhavi hes inşaatı durduruldumu

Kamilet Vadisi’nde 3 yıl önce yapımına başlanan 14 megavatlık Kavak Hidroelektrik Santral projesi için ikinci kez verilen ‘ÇED Olumlu’ raporu Rize İdare Mahkemesi’nin kararı ile 10 Temmuz tarihinde iptal edildi. 7 ayrı noktada hukuka aykırılık tespit edilen 'ÇED olumlu' raporunun 'ÇED yönetmenliğine uygun hazırlanmadığına' vurgu yapılan mahkeme kararında çalışmaların durdurulması istendi. Ancak enerji şirketi, Cihani Deresi üzerindeki Kavak Hidroelektrik Santral inşaatının regülatör sahasında, ‘risk önleme’ adı altında çalışmalarını sürdürdü.


Bu sabah şantiye sahasına yürüyerek çalışmaları durdurmak isteyen Arhavi Doğa Koruma Platformu üyelerinin yolu Jandarma ekiplerince kesildi. Şirket yetkilileri ile tartışan platform üyeleri çalışmaların durdurulmasını istedi, aksi takdirde çalışmalara engel olacaklarını söyledi. 


"DERELER İÇİN TEK RİSK TALANCI HES ŞİRKETİDİR"

Jandarmanın şantiyeye girişine izin vermediği grup basın açıklaması yaptı. Arhavi Doğa Koruma Platformu adına...