23 / 04 / 2024

Arhavi hes projeleri

Arhavi hes projeleri

Türkiye'nin ilk şehir içi HES'i olan Kavak HES projesiyle ilgili bilirkişi raporunda, ÇED raporu için bölgedeki diğer 7 HES' in de incelenmesi gerektiği belirtildi.

Arhavi'de HES'e tepki yağdı!

Arhavi'de HES'e tepki yağdı. Artvin KAMİLET Vadisi'ne yapılması düşünülen HES için il genel meclisinde verilen imar izni henüz Valilik onayı almadı, ama Arhavi halkını ayağa kaldırdı...

Artvin Kavak HES Projesi çevredeki evleri etkiledi!

Artvin Arhavi'deki Kavak HES Projesi'nin inşaat çalışmaları çevredeki evleri etkiledi. İnşaatın bitişiğindeki 3 evin kolonlarında, duvar ve zeminde çatlaklar oluştu.

Trabzon Akçaabat Işıklar HES projesi incelendi!

Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Düzköy, Çarşıbaşı ve Akçaabat ilçelerindeki projeleri inceledi. Yavuz, Akçaabat Işıklar (Visera) HES''te incelemelerde bulundu.

Çiğdem HES projeleri faaliyetine devam ediyor!

Kamu yararına aykırı olduğu gerekçesiyle Samsun 1. İdare Mahkemesi’nin yürütmeyi durdurma kararı verdiği Çiğdem 1, 2, 3 HES projelerinin, karara rağmen çalıştığı ortaya çıktı.

Arhavi HES projesine devam!

ARTVİN’in Arhavi ilçesinde şehir merkezine yapılması planlanan HES projesine devam ediliyor.HES’ne karşı olduklarını söyleyen Arhavi halkı, “şehiriçinde HES hayatı çekilmez hale getirir” diyor.

Rize'de HES projeleri arttı!

Yıllık yaklaşık 2 bin 400 kilogram ile Türkiye'nin en çok yağış alan ili olan Rize'de hidroelektrik santral (HES) projelerinin bulunduğu vadilerdeki dere yatakları suya hasret kaldı.

Türkiye'de Hes projeleri devam edecek!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "HES'ler Türkiye'de elektriğin sigortasıdır. Baraj ve hidroelektrik santralleri yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Arhavi ile Kavak HES imar planının iptali isteniyor!

ARTVİN Şehir Plancıları Odası, Arhavi Revizyon ve İlave İmar Planı ile Kavak HES imar Planı'nın iptali için yargıya başvurdu. Yetkililer, açtıkları iptal davasının takipçisi olacaklarını dile getirdiler.

Mersin Kadıncık 1 ve 2 HES projeleri özelleştirildi!

ÖZELLEŞTİRME Yüksek Kurulu (ÖYK), Elektrik Üretim AŞ'ye (EÜAŞ) ait Kadıncık 1 ve Kadıncık 2 hidroelektrik santrallerinin (HES) işletme hakkının verilmesi yöntemiyle özelleştirilmesine ilişkin nihai kararı onayladı.

Arhavi Spor Kompleksi'nin inşaatı başladı!

Yapımına başlanan ve ilçenin en önemli projeleri arasında yerini alan Arhavi Sahil Dolgu Alanı Projesi ilçe halkının hizmetine sunulmak üzere tüm hızıyla yürütülmeye devam ediyor. Proje kapsamında yeni bir projeye daha start verilmiş oldu...

Fatma Güldemet Sarı: HES projeleri engelleniyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, "Türkiye'de yapılan her HES projesi, her rüzgar enerjisi projesi, her nükleer enerji projesi basına, kamuoyuna kötü yansıtılarak bir direnç oluşturularak engellenmeye çalışılıyor." dedi.

3 ilde HES ve RES projeleri için kamulaştırma!

Zonguldak'ta Çayaltı HES I-Çayaltı HES II Enerji Nakil Hattı, Bilecik'te Gök Hidroelektrik Santrali ve Hatay'da Özbek Rüzgâr Enerjisi Santralinin yapımı amacıyla bazı taşınmazların acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Kamilet Vadisi'nde ikinci HES’e onay çıktı!

Arhavi'de, Türkiye'nin en zengin biyoçeşitliliğine sahip alanı olma özelliğini taşıyan Kamilet'e göz diken şirketler projeye doymuyor. Vadide yapımı planlanan HES sayısı 2'ye yükseldi.

Kavak HES için 3. ÇED süreci başladı!

Artvin’in Arhavi ilçesinde kent içerisinde oluşu nedeniyle ‘Çılgın HES’ olarak bilinen Kavak HES için verilen ‘olumlu’ raporun mahkemece reddedilmesiyle yeni bir süreç başladı.

Arhavi hes projeleri Haberi

Arhavi hes projeleri

Artvin ’in Arhavi ilçesinde şehir merkezine yapılan Kavak Hidroelektrik Santralı ( HES ) için çevresel etki değerlendirme (ÇED) olumlu raporu verilmişti. Bölge halkı ise bu raporun ‘bütünsel havza planlaması’ yapılmadan verildiğini belirterek raporun iptal edilmesi için Rize İdare Mahkemesi’ne başvurmuştu. Mahkeme, raporun yeniden değerlendirilmesi için bir bilirkişi heyeti görevlendirdi. HES inşaatının bulunduğu bölgede incelemede bulunan bilirkişi heyeti tekil olarak değerlendirildiğinde Kavak HES projesinin tek başına bölgenin ekosistemine zarar vermeyeceğini, ancak aynı dere üstünde sekiz ayrı HES’in bulunduğunu, dolayısıyla bölgede bulunan bütün HES’lerin bir bütün olarak incelenmesi gerektiğini vurguladı. 


Bireysel proje uygun

Bilirkişi heyeti hazırladığı raporda şöyle dedi: “Kavak HES projesi için verilen ÇED olumlu kararı bireysel proje bazında uygun olmakla birlikte, aynı havzada işletmede ve planlamada olan 7 adet diğer HES...