20 / 04 / 2024

Arhavi hes

Arhavi hes

ARTVİN’in Arhavi ilçesinde şehir merkezine yapılması planlanan HES projesine devam ediliyor.HES’ne karşı olduklarını söyleyen Arhavi halkı, “şehiriçinde HES hayatı çekilmez hale getirir” diyor.

Arhavi'de Kavak HES'e, ÇED olumlu raporu verilmesine tepki!

Arhavi'de belediyenin imar değişikliğiyle önünü açtığı, ancak mahkemenin yürütmesinin durdurduğu ilçe merkezindeki Kavak Hidroelektrik Santral projesi için can suyu miktarını sadece yüzde 2 artıran firmaya ikinci kez ÇED Olumlu raporu verildi.

Arhavi'de kaçak HES 8 ay sonra yıkıldı!

DSİ Artvin Bölge Müdürlüğü hakkında suç duyurusunda bulunması ile yıkılan köprünün bu kez de yalnızca üst zemini söküldü ama dereyi daraltarak tehlike yaratan ayaklarına dokunulmadı.

Arhavi'de HES inşaatına ruhsat verildi!

Arhavi'de şehrin göbeğine yapılacak HES'in planlarını ilçe halkı mahkemeye taşıdı. Ancak mahkeme sonuçlanmadan projenin tamamlanması için Arhavi Belediyesi şehir içi HES projesine inşaat ruhsatı verdi...

Arhavi'de HES'e tepki yağdı!

Arhavi'de HES'e tepki yağdı. Artvin KAMİLET Vadisi'ne yapılması düşünülen HES için il genel meclisinde verilen imar izni henüz Valilik onayı almadı, ama Arhavi halkını ayağa kaldırdı...

Artvin Kavak HES Projesi çevredeki evleri etkiledi!

Artvin Arhavi'deki Kavak HES Projesi'nin inşaat çalışmaları çevredeki evleri etkiledi. İnşaatın bitişiğindeki 3 evin kolonlarında, duvar ve zeminde çatlaklar oluştu.

Arhavi HES projesine devam!

ARTVİN’in Arhavi ilçesinde şehir merkezine yapılması planlanan HES projesine devam ediliyor.HES’ne karşı olduklarını söyleyen Arhavi halkı, “şehiriçinde HES hayatı çekilmez hale getirir” diyor.

Arhavi ile Kavak HES imar planının iptali isteniyor!

ARTVİN Şehir Plancıları Odası, Arhavi Revizyon ve İlave İmar Planı ile Kavak HES imar Planı'nın iptali için yargıya başvurdu. Yetkililer, açtıkları iptal davasının takipçisi olacaklarını dile getirdiler.

Kamilet Vadisi'nde ikinci HES’e onay çıktı!

Arhavi'de, Türkiye'nin en zengin biyoçeşitliliğine sahip alanı olma özelliğini taşıyan Kamilet'e göz diken şirketler projeye doymuyor. Vadide yapımı planlanan HES sayısı 2'ye yükseldi.

Kavak HES için 3. ÇED süreci başladı!

Artvin’in Arhavi ilçesinde kent içerisinde oluşu nedeniyle ‘Çılgın HES’ olarak bilinen Kavak HES için verilen ‘olumlu’ raporun mahkemece reddedilmesiyle yeni bir süreç başladı.

Arhavi Belediyesi Kavak Hes imar planını reddetti!

MNG Holding’e ait Kavak HES projesinin imar planına bir iptal daha geldi.. Artvin’de ‘Çılgın HES’ olarak bilinen Kavak HES için yeniden sunulan imar planı Arhavi Belediye Meclisi tarafından oy birliğiyle reddedildi.

Arhavi Belediyesi yeni Kavak HES planını reddetti!

ARHAVİ Belediye Meclisi, MNG firması tarafından Kavak HES projesi ile ilgili olarak tekrar sunulan imar planını, proje hakkındaki "ÇED olumlu" kararının iptal edilmiş olması gerekçesiyle oy birliğiyle reddetti.

Arhavi'de HES inşaatını çevreciler bastı!

Rize İdare Mahkemesi tarafından ikinci kez 'ÇED olumlu' raporu iptal edilerek durdurma kararı verilen Kavak HES projesi inşaatına, ‘Risk önleme’ çalışması adı altında devam edilmesi yöre halkının tepkisine neden oldu

Arhavi Belediyesi HES inşaatını mahkeme kararıyla mühürledi!

Arhavi Belediyesi ilan verip miting düzenleyerek sahip çıktığı MNG Holding’e ait HES inşaatını mahkeme kararlarıyla mühürlemek zorunda kaldı.

Arhavi Kavak HES'i belediye de iptal etti!

Arhavi’de ‘çılgın HES’ projesi olarak bilinen Kavak HES’in imar planı mahkeme kararına uyularak belediye meclisi tarafından oy birliğiyle iptal edildi.

Arhavi Kavak HES imar planı iptal edildi!

Artvin'in Arhavi ilçesinde şehir merkezine yapılan Kavak HES projesi için hazırlanan imar planları Rize İdare Mahkemesi tarafından hukuka uygun olmadığı gerekçesiyle iptal edildi.

Artvin'de Kavak HES projesi imar planı iptal edildi!

Artvin'in Arhavi ilçesinde şehir merkezine yapılan Kavak HES projesi için hazırlanan imar planları Rize İdare Mahkemesi tarafından hukuka uygun olmadığı gerekçesiyle iptal edildi.

Kamilet Vadisi’ndeki HES’in lisansı iptal edildi!

Artvin’in Arhavi İlçesi’nde bulunan dünyanın önemli doğal yaşamı koruma alanları arasında gösterilen Kamilet Vadisi’nde çevreciler HES projelerine karşı bir zafer daha kazandı.

Arhavi hes Haberi

Arhavi hes

Danıştay 14. Dairesi, Rize İdare Mahkemesi’nin ‘ÇED olumlu kararı’ için verdiği iptal kararını bozarak şehiriçi HES projesine devam dedi. Yapımına başlanılan HES projesi tamamlandığı takdirde Türkiye’nin ilk şehiriçi HES’i olacak. Şehrin merkezinde yapımına başlanılan HES’ne karşı olduklarını söyleyen Arhavi halkı, “şehiriçinde HES hayatı çekilmez hale getirir” diyor.


Kavak Hidroelektrik Santrali (HES) için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ilk Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Olumlu kararı 2012 yılında verildi. ÇED raporu hazırlanırken Kapistre deresindeki canlılar için hayati öneme sahip olan ‘can suyu’ ölçümünün yanlış yapıldığını ve HES’in faaliyete girmesi durumunda Kapistre deresinin tamamen kuruyacağını savunan bölge halkı Rize İdare Mahkemesi’ne başvurunca mahkeme konuyla ilgili bilirkişi incelemesi istedi. Bilirkişi incelemesi sonucunda ÇED raporunun hileli hazırlandığını tespit edildi. Bilirkişi raporunu dikkate alan Rize İdare...