25 / 04 / 2024

arhavi şehiriçi hes

arhavi şehiriçi hes

ARTVİN’in Arhavi ilçesinde şehir merkezine yapılması planlanan HES projesine devam ediliyor.HES’ne karşı olduklarını söyleyen Arhavi halkı, “şehiriçinde HES hayatı çekilmez hale getirir” diyor.

TOKİ telefon görüşmeleri hizmet ihalesi 23 Ocak'ta!

TOKİ Şehiriçi, Şehirler Arası, Özel Servis, Milletlerarası, ve GSM Telefon Görüşmeleri Hizmet Alımı İşi 23 Ocak 2018'de gerçekleştirilecek. 

Burunucu Rekreasyon Alanı 29 Ekim'de açılacak!

Marmaris Belediyesi, 19 Mayıs Gençlik Meydanı, Şehiriçi Bisiklet Yolları, İçmeler Atatürk Bilim ve Eğitim Parkı projelerinden sonra Marmaris’e bugüne kadar yapılmış en büyük yeşil alan projesi için kolları sıvadı.

ÖİB Menzelet ve Kılavuzlu HES'i 15 milyon TL'ye özelleştiriyor!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Elektrik Üretim A.Ş.'ye ait Menzelet ve Kılavuzlu HES'i özelleştiriyor. İhale 15 milyon TL geçici teminat bedeli ile yapılacak.

Arhavi OSB için 39 hektarlık arsa tahsis edildi!

Artvin'in ilk Organize Sanayi Bölgesi için 39 hektarlık bir alan tahsis edildi. Arhavi Organize Sanayi Bölgesi'nde 2 bin kişinin istihdamı sağlanacak.

Arhavi OSB için yeni toplantı!

Artvin Arhavi Organize Sanayi Bölgesi (AROSB) yönetim kurulu üyeleri yeni bir toplantı yaptı. Toplantıya Arhavi Kaymakamı Şeref Aydın, Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu da katıldı.

Artvin Kavak HES Projesi çevredeki evleri etkiledi!

Artvin Arhavi'deki Kavak HES Projesi'nin inşaat çalışmaları çevredeki evleri etkiledi. İnşaatın bitişiğindeki 3 evin kolonlarında, duvar ve zeminde çatlaklar oluştu.

Arhavi Yalıkent Sitesi'nin çehresi değişiyor!

Arhavi Belediyesi fen işleri ekipleri tarafından Yalıkent Sitesi'nde yapılan betonlama çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Arhavi Yalıkent'in çehresi değişiyor!

Artvin Arhavi Belediyesi fen işleri ekipleri tarafından betonlama çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Ekipler Hacılar Mahallesi’nde yer alan Yalıkent Sitesi bahçesinde betonlama çalışmalarını sürdürüyor.

Artvin Arhavi OSB için istişare toplantısı yapıldı!

Artvin – Arhavi Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) için istişare toplantısı yapıldı. Toplantıya İlçe Kaymakamı Şeref Aydın da katıldı...

Artvin Arhavi OSB için Müteşebbis Heyeti toplandı!

Artvin Arhavi Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Müteşebbis Heyeti toplandı. Toplantıya Arhavi Kaymakamı Şeref Aydın, Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu da katıldı...

Limak, Norveçli Çetin Barajı ve HES'i alıyor!

Limak Holding, Norveçli enerji şirketi Statkraft'ın Siirt'te 517 megavat kapasiteli Çetin Barajı ve hidroelektrik santralini (HES) devralmak için iyi niyet anlaşması imzaladı.

Artvin Arhavi OSB için çalışmalar başladı!

Başkanlığını Artvin Valisi Ömer Doğanay’ın yaptığı Artvin’in tek Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulacağı Arhavi OSB için ilçede toplantı yapıldı.

Artvin Arhavi'deki FETÖ yurdunu yaptıran iş adamı mecliste!

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Artvin'in Arhavi ilçesinde bulunan FETÖ'ye ait yurdu yaptıran iş adamına ilişkin soru önergesi hazırladı. Bayraktutan sorularını Başbakan Yıldırım'a iletti..

arhavi şehiriçi hes Haberi

arhavi şehiriçi hes

Danıştay 14. Dairesi, Rize İdare Mahkemesi’nin ‘ÇED olumlu kararı’ için verdiği iptal kararını bozarak şehiriçi HES projesine devam dedi. Yapımına başlanılan HES projesi tamamlandığı takdirde Türkiye’nin ilk şehiriçi HES’i olacak. Şehrin merkezinde yapımına başlanılan HES’ne karşı olduklarını söyleyen Arhavi halkı, “şehiriçinde HES hayatı çekilmez hale getirir” diyor.


Kavak Hidroelektrik Santrali (HES) için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ilk Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Olumlu kararı 2012 yılında verildi. ÇED raporu hazırlanırken Kapistre deresindeki canlılar için hayati öneme sahip olan ‘can suyu’ ölçümünün yanlış yapıldığını ve HES’in faaliyete girmesi durumunda Kapistre deresinin tamamen kuruyacağını savunan bölge halkı Rize İdare Mahkemesi’ne başvurunca mahkeme konuyla ilgili bilirkişi incelemesi istedi. Bilirkişi incelemesi sonucunda ÇED raporunun hileli hazırlandığını tespit edildi. Bilirkişi raporunu dikkate alan Rize İdare...