29 / 03 / 2024

arkeolojik kazılar

arkeolojik kazılar

Marmaray çalışmaları sırasında bulunan M.Ö. 6400 yıllık Temenye Höyüğü nedeni ile 200 metrelik alanda arkeolojik çalışmalara başlandı...

Gölcük'te 2. yüzyıla ait masaj havuzu ortaya çıkarıldı!

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde, 2. yüzyıla ait bir hamamın ısıtma sistemini oluşturan yapı ve jakuzi tarzında masaj havuzu ortaya çıkarıldı...

Bakırköy-Kirazlı Metrosu'nun tünel kazıları tamamlandı! 1 yıl içinde açılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Bakırköy-Kirazlı Metro Hattı'nın tünel kazılarının tamamlandığına dikkat çekti ve çalışmaların 1 sene içinde megakent İstanbul'a yeni bir hat daha kazandıracak olma heyecanıyla aralıksız sürdürüldüğünü belirtti. 

Narlıdere Metrosu'nun tünel kazıları tamamlanıyor!

Bornova-Narlıdere arasında inşa edilen metro inşaatının tünel kazıları büyük ölçüde tamamlandı. Çalışmalarda tünel uzunluğu 10 bin 746 metreye ulaştı. 

İzmir Narlıdere Metrosu'nda tünel kazılarının yüzde 78.37'si tamamlandı!

İzmir Fahrettin Altay-Narlıdere metro hattında tünel kazılarının yüzde 78.37'si tamamlandı. Böylece, Fahrettin Altay-Narlıdere metro hattında önemli bir eşik daha geçildi. 

Ulaştırma Bakanlığından Haydarpaşa Garı'nda kazı açıklaması!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Haydarpaşa Garı'nda arkeolojik kazılara başlandığı ve tarihi kalıntılar bulunduğu haberleriyle ilgili açıklama yaptı. Bakanlık, haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Konak'ta yapılan define kazıları mecliste konu oldu!

İzmir'in Konak ilçesinde bulunan ve kamulaştırılan bazı binalarda yapılan define kazıları meclis gündemine taşındı..

Hisar Arkeopark Projesi için kamulaştırma!

Bursa'nın kurulduğu Hisar bölgesindeki arkeolojik kazılar kapsamında devam eden Hisar Arkeopark Projesi için 3 ve 15 bina kamulaştırıldı.

Aspendos kazılarında 2 bin yıllık dükkanlar ortaya çıktı!

Antalya'nın Serik ilçesinde yer alan Aspendos Antik Kenti kazılarında 2 bin yıllık dükkan ve depolar ortaya çıkarıldı.

Arkeolojik kazı yapılan alanlara ilişkin 3 soru mecliste!

2010-2016 yılları arasında arkeolojik kazı yapılan alanlarını, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer TBMM gündemine taşıdı..

İzmir'deki arkeolojik kazılarına ayrılan bütçe meclis gündeminde!

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Türkiye genelinde ve İzmir İli'nde yürütülen arkeolojik kazılara ve bu çalışmalara ayrılan bütçeye ilişkin soru önergesi hazırladı..

İzmir Büyükşehir, kamulaştırmalar için 35 milyon TL harcadı!

Tarihi yapıların restorasyonu için 55 milyon lira, arkeolojik kazıların önünü açan kamulaştırmalar için de 35 milyon lira harcayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, 7 ören yerinde devam eden arkeolojik kazılara da yaklaşık 8.5 milyon TL destek verdi.

Diyarbakır Ergani'deki kazı çalışmaları yeniden başladı!

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde güvenlik gerekçesiyle 24 yıllık aranın ardından geçen yıl başlanan arkeolojik kazıları bu yılda yeniden başladı.

Bursa Gölyazı Mahallesi'nde arkeolojik kazı çalışmaları başladı!

Bursa Nilüfer Belediyesi, 2300 yıllık Gölyazı Mahallesi'nde arkeolojik kazı çalışmaları başlattı. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey "Çevre düzenlemesi yapılarak Kız Ada'nın kültür turizmine kazandırılması hedefleniyor" dedi.

Ordu Büyükşehir'den arkeolojik kazılara destek!

Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi Mayıs Ayı Olağan Toplantısı’nın birinci birleşimi gerçekleştirildi. Meclis’te, geçtiğimiz yıl arkeolojik kazılara tam destek veren Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl da aynı desteği sürdüreceği belirtildi.

arkeolojik kazılar Haberi

arkeolojik kazılar

Pendik'te Marmaray çalışmaları sırasında Temenye Höyüğü bulunduğu. Temenye Höyüğü'nün bulunması ile 200 metrelik alanda arkeolojik çalışmalar başlatıldı. Marmaray Projesi'nin çalışanları proje takvimini aşmadan tarihe ışık tutmak istiyor. Bulunan Temenye Höyüğü, Marmaray'ı durdurdu!


Temenye Höyüğü M.Ö. 6400 yılına ait. Höyükte şimdiye kadar neolitik döneme ait iskelet, taş, pişmiş toprak eserler bulundu. Aynı zamanda Bizans dönemine ait olduğu düşünülen su kanallarına da...