28 / 03 / 2024

Arnavutköyde kamulaştırma mı yapılacak

Arnavutköyde kamulaştırma mı yapılacak

2 Ocak’ta Bakanlar Kurulu’nca verilen acele kamulaştırma kararı bölgedeki fiyat tartışmasını tekrar gündeme getirdi. Hak sahipleri TOKİ’den gelen teklifi yetersiz bulurken, TOKİ ‘Biz arsaları hakkıyla almaya çalışıyoruz’ dedi.

Arsa ve arazisi bedelsiz kamulaştırılanlar dikkat! AYM, bedelsiz kamulaştırma için 'mülkiyet hakkı ihlali' dedi!

Sakarya'nın Karasu ilçesinde Karayolları Genel Müdürlüğü’nün (KGM) yol yapımı gerekçesiyle bir taşınmazı bedelsiz kamulaştırdığı belirlendi. AYM, bedelsiz kamulaştırma için 'mülkiyet hakkı ihlali' dedi. İşte ayrıntılar...

Gümüşhane Kelkit için acele kamulaştırma kararı!

Gümüşhane ili Kelkit ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Gümüşhane'de acele kamulaştırma kararı!

Gümüşhane ili Merkez ilçesi, Kaletaş, Söğütağıl ve Yayladere mahalleleri sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.  

Sincan'da kentsel dönüşüm için acele kamulaştırma yapılacak!

Ankara'da Sincan İlçesi'nde yürütülen kentsel dönüşüm ve gelişim projesi kapsamında acele kamulaştırma kararı alındı..

Gümüşhane Merkez'de acele kamulaştırma kararı!

Gümüşhane Merkez'de acele kamulaştırma kararı alındı. Bakanlar Kurulu Kararı bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı..

Gümüşhane'de acele kamulaştırma!

Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğüne ait ''154 kV Gümüşhane Köse Brş.N. Yenileme Enerji İletim Hattı Projesi'' kapsamında ekli haritada gösterilen güzergahlara isabet eden taşınmazlarda acele kamulaştırma kararı verildi.

5 ilde santral yapımı için acele kamulaştırma kararı!

Diyarbakır, Bingöl, Muş illeri ile Amasya, Kırklareli illerinde tesis edilecek santrallerin yapımı amacıyla ekli listelerde bulunduğu yer ile ada ve parsel numaraları belirtilen taşınmazlar için acele kamulaştırma kararı alındı.

Bursa Yıldırım'da 3 yılda 40.3 milyon TL'lik kamulaştırma!

Bursa Yıldırım'da son 23 yılın en yüksek kamulaştırma bedeli 3 yılda aktarıldı. İlçede 3 yılda 57 bin 327 metrekarelik kamulaştırmaya toplam 40 milyon 392 bin 307 TL aktarıldı.

Bursa Yıldırım'da 23 yılda 60.4 milyon TL'lik kamulaştırma!

Bursa Yıldırım'da plansız ve çarpık yapılaşma ile mücadele ediliyor. Bölgede 23 yılda 60 milyon 448 bin 385 TL'lik kamulaştırma gerçekleşti.

8 ilde kamulaştırma kararı!

Bazı illere ilişkin kamulaştırma kararları Resmi Gazete'de yer aldı. İstanbul'un Silivri ile Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçelerinde inşa edilecek termik santraller ile Adıyaman, Çanakkale, Muğla, Tekirdağ, Trabzon, Tokat ve Yozgat'ta HES ve RES yapımı için bazı taşınmazlar kamulaştırılacak.

Danıştay Tunceli Çemişgezek'teki kamulaştırma kararını iptal etti!

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, Tunceli’nin Çemişgezek ilçesi Tagar Çayı üzerinde yapımı planlanan Tagar Hidro Elektrik Santrali için alınan acele kamulaştırma kararını yapılan başvuru üzerine iptal etti.

Çerkezköy'de kamulaştırma çalışmaları sürüyor!

Çerkezköy Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada Fezipaşa Mahallesi’nde eğitim alanı olarak ayrılan arazinin, kamulaştırma sorunları yüzünden yatırım programına alınamadığı belirtildi.

Malatya Kuzey Çevreyolu için 16 kilometrelik kamulaştırma!

Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal, yapım ihalesi tamamlanan ve yükleniciye yer teslimi yapılan Kuzey çevreyolu için 16 kilometrelik bölümde kamulaştırma çalışmasının yapılacağını açıkladı. Kartal, kamulaştırma çalışmalarına ise kısa sürede başlayacaklarını bildirdi.

Arnavutköyde kamulaştırma mı yapılacak Haberi

Arnavutköyde kamulaştırma mı yapılacak


3. Havaalanı projesi için kamulaştırma süreci geçtiğimiz aylarda başladı. 2 Ocak’ta Bakanlar Kurulu’nca verilen acele kamulaştırma kararı bölgedeki fiyat tartışmasını tekrar gündeme getirdi. Hak sahipleri TOKİ’den gelen teklifi yetersiz bulurken, TOKİ ‘Biz arsaları hakkıyla almaya çalışıyoruz’ dedi.


İstanbul ’un üçüncü havalimanı Karadeniz sahiline Terkos gölüne yakın Arnavutköy-Göktürk-Çatalca kavşağında 7700 hektarlık Akpınar ve Yeniköy köyleri arasındaki alanda yapılacak. Projenin açıklanmasıyla bölgedeki arsa fiyatları yüzde 100’ün üzerinde prim yaptı. Bireysel ve kurumsal yatırımcılar bölgeye akın ederken sadece Arnavutköy’deki emklaçı sayısını 1000’i aştı. Devlet tarafından yapılacak kamulaştırma çalışması birçok hak sahibinin planlarını alt üst etti. TOKİ, kurduğu komisyonla hak sahiplerinin arsalarına teklif götürdü. Verilen teklifler bölge halkının beklentilerinin altında kalınca 3. havaalanı yolunda fiyat tartışması baş gösterdi.


TEKLİFLER BEĞENİLMEDİ

Bölgedeki hak sahipleri TOKİ’nin arsaları ucuza...