23 / 04 / 2024

Arnavutluk türk işçiler

Arnavutluk türk işçiler

Arnavutluk'ta 2019 yılında yaşanan depremden sonra Avrupa Birliği (AB) fonlarıyla inşasına başlanan deprem konutlarıyla ilgili taşeronluk hizmeti veren Türk firmasının sahibi Y.F. dolandırıcılık iddiasıyla suçlanırken, bu firmanın Türkiye'den getirdiği 86 işçinin ise mağdur oldu.

Türk girişimcilerin Amerika'da şirket kuruluşları arttı! Konut alımından ihracata kadar kredi desteği sağlanıyor!

2024 yılı itibariyle, Amerika Birleşik Devletleri'nde Türk şirketlerinin sayısında önemli bir artış yaşanıyor. Bu artış, Türk iş adamları ve girişimcilerin Amerika'da finansman imkanlarına daha kolay ulaşabilmeleri için şirket kurma eğilimlerinin güçlenmesiyle ilişkilendiriliyor.

TÜRK-İŞ Başkanı Atalay'dan asgari ücrete zam açıklaması! Atalay tepki gösterdi...

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2024 asgari ücreti için ilk toplantısını 11 Aralık 2023'te gerçekleştirecek. TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay ise yeni asgari ücret için açıklamalar yaptı. Atalay, "Sen zammı ver, ertesi gün fiyatları artır. Bu sürdürülebilir değil" diye tepki gösterdi. İşte haberin detayl

Atatürk Orman Çiftliği'ne Türk-İş'in genel merkez binası yapılacak iddiası!

Türk-İş'in genel merkez binasını Atatürk Orman Çiftliği'ne yapmak istediği ortaya çıktı. Peki Atatürk Orman Çiftliği'ne Türk-İş'in genel merkez binası mı yapılacak? Atatürk Orman Çiftliği ile ilgili son dakika gelişmesi...

TÜRK-İŞ'ten son dakika asgari ücret açıklaması: 2024 maaş zammı görüşmelerinde bir ilk yapılacak!

Asgari ücret 2024 yılı maaş zammı merak edilirken açıklamalar peş peşe geliyor. TÜRK-İŞ Genel Başkan Ergün Atalay, gelecek yıl geçerli olacak asgari ücret görüşmelerinde, TÜRK-İŞ heyetinde ilk kez 4 işçiye yer vereceklerini açıkladı. 

Türk-İş resmen açıkladı: Açlık ve yoksulluk sınırında korkutan tablo ortaya çıktı!

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) tarafından ekim ayı açlık ve yoksulluk sınırı rakamları açıklandı. Açlık ve yoksulluk sınırında korkutan tablo ortaya çıktı. İşte 2023 Ekim ayı açlık ve yoksulluk sınırı...

Türk-İş Temmuz 2023 açlık ve yoksulluk sınırı verilerini açıkladı! Yoksulluk sınırı 38 bin TL’ye dayandı

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) tarafından Temmuz 2023 açlık ve yoksulluk sınırı verileri açıklandı. Yoksulluk sınırı 38 bin TL’ye dayandı.

Cumhurbaşkanı ile görüşen Türk-İş Genel Başkanı asgari ücret zammı için tarih verdi: ''Belli bir noktaya geldik''

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücrete yapılacak olan ara zamma ilgili Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) Genel Başkanı Ergün Atalay ile görüştü. Başkan Atalay, görüşmenin ardından yeni asgari ücret için tarih verdi. İşte detaylar...

Yeni asgari ücret ile ilgili toplantı sonrası Türk-İş açıklama yaptı! İşte o açıklamanın detayları

Merakla beklenen asgari ücretteki yeni zam detayları Türk İş tarafından açıklandı. 13 Haziran 14.00 itibariyle başlayan toplantı gün içinde sona erdi ve bazı kararlar alındı.  Günlerdir beklenen yeni asgari ücret zammı ile heyetin başında yer alan Veli Solak açıklamalar yaptı.

TÜRK-İŞ: yoksulluk sınırı 33 bin 752 TL!

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), bu yılın Mayıs ayına ait açlık ve yoksulluk sınırı verilerini açıkladı.

Kamu işçileri zamlı maaşlarını ne zaman alacak? TÜRK-İŞ tek tek açıkladı! 

Kamu işçilerinin zamlı maaşlarını alacağı tarih merakla bekleniyordu. TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, yaptığı son dakika açıklamasında tarihi verdi. İşte ayrıntılar...

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay: ‘Tarihte ilk defa ne istediysek aldık’

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, kamu işçisine yapılan zam ile ilgili açıklama yaparak, "İlk kez TÜRK-İŞ'in tarihinde ne istediysek hepsini aldık" ifadelerini kullandı.

Kuveyt Türk'ten Türk işi kampanya! Harcadıkça kazanacaksınız! Hemen bu habere bakın!

Kuveyt Türk öyle bir kampanya yaptı ki ulus olarak herkesin beğenisini aldı. 200 TL harcama yaptığınızda 20 TL kazanacaksınız. işte kampanyanın detayları.

Türk iş dünyasının duayen ismi Yaşar Holding’in kurucusu Selçuk Yaşar vefat etti

Türk iş dünyasının sevilen isimleri arasında yer alan ve Türkiye ekonomisine üretim ve ihracat potansiyeli ile önemli katma değerler sağlayan ünlü iş insanı vefat etti.

Arnavutluk türk işçiler Haberi

Arnavutluk türk işçiler

Arnavutluk'ta 2019 yılındaki depremden sonra Avrupa Birliği (AB) fonlarıyla inşasına başlanan deprem konutlarıyla ilgili taşeronluk hizmeti veren Türk firmasının sahibi Y.F. dolandırıcılık iddiasıyla suçlanırken, bu firmanın Türkiye'den getirdiği 86 işçinin ise mağdur olduğu bildirildi.

Anadolu Ajansı muhabirinin yetkililerden edindiği bilgilere göre, iş insanı Y.F, başkent Tiran yakınlarındaki Şiyak kentinde AB fonlarıyla hayata geçirilen deprem konutlarıyla ilgili iki Arnavut firmaya taşeron hizmeti verdi ve bu doğrultuda ülkeye 86 Türk işçi getirdi. 

İşçilere söz vermesine rağmen sözleşmeleri imzalamayan ve çalışma izni almayan F'nin, Arnavut yüklenici firmalardan yüksek miktarda para aldıktan sonra Kosova'ya, oradan da Kuzey Makedonya'ya kaçtığı öne sürüldü.

- Türkiye'nin Tiran Büyükelçiliği, işçilerin mağduriyetinin giderilmesi için devreye girdi

Türkiye'nin Tiran Büyükelçiliği, geçen Ekim ayından bu yana konuyla ilgili gerekli telkin ve uyarılarda bulunduğu F'ye,...