20 / 04 / 2024

arsa fiyatları arttı mı

arsa fiyatları arttı mı

Türkiye'deki imarlı konut arsalarının metrekareye düşen ortalama fiyatı 866 Türk Lirası olup dükkan ve mağazalar için ise metrekare satış fiyatı 6 bin 705 Türk Lirası olarak belirlendi.

Arsa ve arazi fiyatları neden artıyor?

Habertürk Gazetesi köşe yazarı Abdurrahman Yıldırım, bugünkü köşesinde gayrimenkul sektörünü değerlendirdi. İşte arsa ve arazi fiyatlarında yaşanan artışa da değinen Abdurrahman Yıldırım'ın 'Arsa ve arazide güçlü alım rant arayışı mı?' başlıklı yazısı...

Fahiş konut fiyatları arsalara olan talebi artırdı!

Yükselen fiyatlar sebebiyle konut alma hayalini erteleyen kişiler arsalara yöneldi. En çok rağbet gören yerler ise İstanbul Esenyurt, Tekirdağ Çerkezköy ve Çorlu civarları oldu.

Arsa ve arazi fiyatları en çok hangi illerde arttı?

Altyapıdaki çılgın projeler, arsa ve arazilerin fiyatlarını katladı. Otoyol güzergahlarındaki gayrimenkullerin fiyatları her sene yükseliyor. Son dört senede yüzde 133 artışa ulaşan bölgeler bile bulunuyor...

Arsa bulamayan sanayici ne yapmalı?

Dünya Gazetesi köşe yazarlarından Sadi Özdemir köşe yazısında sanayicilerin arsa sorunlarını kaleme aldı.

Konut sektöründe zam fırtınası!

Son 1 senede arsa fiyatları ortalama yüzde 60, arazi fiyatları ise yüzde 120 yükseldi. Zamlar sebebiyle müteaahitler ve çimentocular karşı karşıya geldi. Peki fiyatlar nasıl düşecek? Sektör temsilcileri ne diyor?

Konut ve arsada en çok hangi il kazandırdı?

Helmann Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Selman Özgün, konut ve arsa değer artışlarına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Buralarda arsa ve arazisi olanlar yaşadı!

Türkiye genelinde son 1 yılda arsa fiyatları yüzde 37 artarken, arazi fiyatları yüzde 24 yükseldi. İşte şehir şehir arazi ve arsa fiyatları...

Bu illerde arsası olanlar yaşadı!

Pandemi süreciyle beraber müstakil evlere talep artarken, arazi ve arsa fiyatları da hızla yükseldi. 5 büyük ilde arsa fiyatları son 1 yılda yüzde 14 ile yüzde 47 arasında, arazi fiyatları ise yüzde 20 ile yüzde 30 arasında arttı.

Parasını toprağa yatıranlar dikkat!

Her geçen gün daha çok rağbet gören toprak yatırımları, konut ve ticarî gayrimenkul yatırımlarının tersine deneyim ve özel bilgi gerektiren durumları beraberinde getiriyor. Gayrimenkul uzmanları bu konuyla ilgili yatırımcıları uyardı. 

Sayfiyelere göç arttı, fiyatlar katlandı!

Şehir yaşamının zorluklarına Kovid-19 salgını da eklenince Akdeniz, Ege ve Marmara Bölgesinin sayfiyelerine ilgi arttı. Çanakkale, İzmir, Muğla ve Antalya'da konut ve arsa fiyatları yüzde 60 oranında fırladı. Bu trendin sürmesi öngörülüyor. 

Orhan Koral: 'Arsa' yatırımda güvenli liman oldu!

Bilkent Holding'in Tepe İnşaat, Tepe Home (Mobilya), Bilkent Otel şirketlerinin Grup Başkan Orhan Koral, gayrimenkul maliyetlerindeki artışın konutta geri dönüşleri ortalama 26-27 yıla çıkardığını söyledi.

Arsa fiyatları yüzde 21, arazi fiyatları yüzde 25 arttı!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs nedeniyle arsa, tarla ve bahçelere talepler gittikçe artıyor. Arsa fiyatları yüzde 21, arazi fiyatları ise yüzde 25 oranında arttı...

Arsalara Kovid-19 dopingi! Fiyatlar yüzde 35 arttı!

Yaz mevsiminin 3 ayında Türkiye çapında 89 milyar TL'lik arsa satıldı. Fiyatlar ise 2019'un aynı dönemine göre yüzde 35 arttı.

Kovid-19'da arsa ve tarla patlaması: Satışlar 30 kat arttı!

Konut almayıp arsa ve tarlayı tercih edenlerin pandemi öncesine göre 30 kat arttı. Artık fazla gelir getiren yatırımlar arsa, tarla, bağ ve bahçe oldu.

Depremden sonra arsalara talep yüzde 200 arttı! Arsa fiyatlarında son durum ne? En çok talep hangi ilçelere?

Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, İstanbul'dan başlayan göç ve arsaya artan talep ile ilgili açıklamalarda bulundu. Depremden sonra arsalara talep yüzde 200 arttı! Arsa fiyatlarında son durum ne? En çok talep hangi ilçelere?

Yatırımcıların gözü Çanakkale'de! Arsa fiyatları yüzde 136 arttı!

Endeksacom Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Görkem Öğüt yatırımcıların gözdesi olan Çanakkale'deki arsa fiyatları ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Arsa fiyatları tavan yaptı!

Koronavirüs salgını ile beraber müstakil ev anlayışının trend olması sonrasında arsa fiyatları ikiye katlandı. 2019-2021 döneminde arsa fiyatları İzmir’de yüzde 178, Muğla’da yüzde 143 arttı.

Arsa fiyatları en çok hangi şehirlerde arttı?

Teknoloji odaklı gayrimenkul değerleme platformu Endeksa tarafından açıklanan verilere göre, Türkiye'de konut imarlı arsa fiyatları ortalama yüzde 60, arazi fiyatları da yüzde 120 arttı. Peki arsa fiyatları en çok hangi kentlerde arttı?

Arsa fiyatları yüzde 85 arttı!

İnşaat malzemelerindeki fiyat artışı konut fiyatlarını da olumsuz bir şekilde etkilerken arsa fiyatları da arttı. Özellikle İstanbul'da bir senede arsa fiyatı tavan yapmış durumda. 

Ev inşa ettirmek isteyenler dikkat! Arsa fiyatları ikiye katlandı!

Koronavirüs salgını nedeniyle izole yaşam tercih edenlerin sayısı gün geçtikçe artıyor. Müstakil ev inşaları artması nedeniyle arsa fiyatları da bir hayli arttı.

İstanbul'un hangi ilçelerinde arsa fiyatları arttı?

Koronavirüs salgını nedeniyle manzaralı ve müstakil evlere olan talebin artması nedeniyle Sarıyer, Beşiktaş ve Bakırköy'de bulunan arsaların fiyatlarında artış yaşandı. 

1915 Çanakkale Köprüsü arsa fiyatlarını nasıl etkiledi?

18 Mart 2022 tarihinde hizmete açılması planlanan 1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Henüz hizmete açılmayan köprü şimdiden arsa fiyatlarının yükselmesine neden oldu.

5 büyük ilde arsa fiyatları yüzde 14 ile yüzde 47 arasında arttı!

Yeni Nesil Gayrimenkul Değerleme Ve Lokasyon Analizi Platformu Endeksacom’un verilerine göre 5 büyük şehirde arsa fiyatları son 1 senede yüzde 14 ile yüzde 47 arasında, arazi fiyatları ise yüzde 20 ile yüzde 30 arasında arttı.

Müstakile talep, arsa fiyatlarını artırdı!

Pandeminin ardından tek katlı müstakil evleri talebin artması arsa satışlarını etkiledi. Aylık 80-90 bin olan konut dışı gayrimenkul satışı 135 bine ulaştı. Artan taleple beraber son bir yılda arsa fiyatları yüzde 47’ye varan oranda artış kaydetti.

Balıkesir Gönen’de ikinci el daire fiyatları arttı!

Son zamanlarda arsa fiyatlarının arttığı ve inşaat maliyetlerinin yükseldiği Balıkesir Gönen'de ikinci el daire fiyatlarında da artış yaşanıyor.

Bodrum'da konut ve arsa fiyatları arttı!

Besa Grup Satış ve Pazarlama Koordinatörü Şule Alp, Bodrum'da konut ve arsa fiyatlarının da artığını söyledi.

Arsa fiyatları yüzde 21, arazi fiyatları yüzde 25 arttı!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs nedeniyle arsa, tarla ve bahçelere talepler gittikçe artıyor. Arsa fiyatları yüzde 21, arazi fiyatları ise yüzde 25 oranında arttı...

arsa fiyatları arttı mı Haberi

arsa fiyatları arttı mı

Emlak ve taşınmaz olarak bilinen gayrimenkul sektöründe hareketlilik hızla artmaya devam ederken, yanı sıra arazi ve arsanın fahiş fiyatlara çıktığı da görülmektedir. 

2021 yılının sezon sonu ile Türkiye'de imarlı konut arsalarının ortalama metrekareye düşen fiyatı 866 Türk Lirası, dükkan ve mağzaların ortalama metrekare satış fiyatı 6 bin 705 Türk Lirası, plazalardaki ofislerin ortalama metrekareye düşen satış fiyatı ise 6 bin 814 Türk Lirası olarak tespit edildi. 

Teknoloji odaklı gayrimenkul değerleme platformu Endeksacom'un verilerine göre, geçtiğimiz yıl sonu ile Türkiye'deki imarlı konut arsalarının metrekareye düşen ortalama satış fiyatı 866 Türk Lirası, dükkan ve mağazaların metrekareye düşen satış fiyatı 6 bin 705 Türk Lirası, plazalardaki ofislerin metrekareye düşen ortalama satış fiyatı ise 6 bin 814 Türk Lirası'dır.

Bu verileri ele...