19 / 04 / 2024

arsa hisse

arsa hisse

Arsa hisse payı hesaplama konusu arasa sahipleri ve müteahhitleri ilgilendiren konular arasındadır. Peki arsa hisse payı nasıl hesaplanır? İşte merak edilenler!

Kripto para uzmanından çarpıcı tespit: Torunları için yatırım yapan konut-arsa, kendisi için yatırım yapan hisse alır!

Kripto fenomeni Murat Ali Calman resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Torunları için yatırım yapanların konut-arsa, eşi, kendisi ve çocukları için yatırım yapanların da hisse senedi aldığını söyledi. İşte Murat Ali Calman'ın o paylaşımı...

Vatandaşlar arsa yatırımı yapıyor mu? Bu fiyatlardan alınmaz diyen de oldu, iyi kazandırdı diyen de!

Konut, dolar, altın, faiz, hisse yatırımlarının yanı sıra arsa yatırımı da sık sık gündeme geliyor. Peki vatandaşlar arsa yatırımı yapıyor mu? İşte sosyal medya platformu X'te "Arsa yatırımı yapıyor musunuz?" sorusuna verilen o yanıtlar...

Arsa hisse payı nedir? Arsa hisse payı nasıl hesaplanır? İşte detaylar!

Arsa hisse payı hesaplama konusu arasa sahipleri ve müteahhitleri ilgilendiren konular arasındadır. Peki arsa hisse payı nasıl hesaplanır? İşte merak edilenler!

Mirasta yeni dönem: Artık hisse senetleri miras kalıyor!

Global Menkul Değerler Genel Müdürü Gülşeyma Doğançay, pandemiyle birlikte küresel olarak hisse senedi piyasasına talebin arttığını belirterek eskiden ev ve arsa miras bırakılırken artık hisse senedi bırakanların sayısının yükseldiğini dile getirdi.

Afyon Çimento hisseleri, arsa satış beklentisiyle yükselişte!

Afyon Çimento hisseleri arsa satış beklentisi ile yükselişte. Şirket hisseleri 6.55 TL'den 9.16 TL'ye kadar hızla yükseldi. Bu seviyeden cuma günü 6.90 TL'ye kadar geri çekilen hisse de bugün yine ataklar görülüyor.

Marmara Forum AVM'den, İBB'ye hisse ve arsa teklifi!

Belediyeye terk etmesi gereken alanları vermediği gerekçesi ile mayısta otoparkı mühürlenen Marmara Forum, İBB'ye hisse ve arsa teklif etti.

Arsa hisse devri nasıl yapılır?

Hisseli arsa, bütün hissedarlar tarafından satılabileceği gibi, tek bir hissedar tarafından hisse olarak da satılabiliyor. Peki, arsa hisse devri nasıl yapılır? Diğer paydaşların öncelikle alma hakkı var mıdır?

Hisseli arsa satışı nasıl yapılır?

Hisseli arsa, bütün hissedarlar tarafından satılabileceği gibi, tek bir hissedar tarafından hisse olarak da satılabiliyor. Peki, hisseli arsa satışı nasıl yapılır? Arsada hisse nasıl satılır?

Arsa hissesi nasıl alınır?

Hisseli arsa, birden fazla kimsenin sahip olduğu taşınmaz mal olarak karşımıza çıkıyor. Peki, bu şekilde hisseli bir arsadan hisse almak istediğinizi farz edelim. Bu durumda arsa hissesi nasıl alınır?

Arsa hisse satışı!

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucularından birinin hissedar oldukları arsanın hisselerini satıp satamayacakları sorusunu yanıtladı. Heper, büyük hissedarın elbette hakedilen parayı vermeyeceğini söyledi...

Ali Sami Yen arsası için hisse devri yapıldı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Anonim şžirketi projelerinden İstanbul şžişli Dikilitaş Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşinde Yüklenici Ortak Girişim arasında yapılan Hisse Devri ile ilgili açıklama yapıldı...

Sinpaş GYO Muğla'da 58 bin 346 m² arsa aldı!

Sinpaş GYO Muğla'da 58 bin 346 metrekare arsa ve kendi ortaklığına ait 250 bin hisse satın aldı

Konya Belediyesi arsa satacak

Konya İline bağlı Meram Belediyesi 2 adet arsa satacak

arsa hisse Haberi

arsa hisse

Arsa hisse payı hesaplama konusu genellikle arsa sahipleri ile müteahhitler arasında geçen bir konudur. Ancak çoğu kişi arsa hisse payının nasıl hesaplanmadığı bilinmemektedir.

İşte merak edilen arsa hisse payı hesaplama detayları…

ARSA HİSSE PAYI NEDİR?

Arsa hisse payı, arsa üzerine dikilen iş yerlerinden evlere kadar tüm yapılar için bunların değerlerinin hesaplanması arsa payını tanımlamaktadır. Arsa sahibi ile müteahhitler arasında kimi zamanda, çeşitli sebepler ile arsaların sahiplerinin kendi arsalarının başka mal sahipleri ile birlikte arsanın bölünmesi durumlarında da ortaya çıkabilen arsa payı hesaplama her paydaşın kendine düşen payı doğru bir şekilde alabilmesi durumu önem arz etmektedir.

Belirli standartlar çerçevesinde gerçekleştirilmesi gereken arsa pay hesaplama işlemleri için bölgede bulunan belediye tarafından belirlenmiş olan rayiç değer bilgileri üzerinden metrekare göz önüne alınarak, hesaplamaların yapılması sağlanıyor. Son...